Inici > Notícies > Més de 450 persones participen en les rutes de 20Mils

Més de 450 persones participen en les rutes de 20Mils

El programa de Rutes 20Mils del Departament de Turisme de la Mancomunitat de l’Alcoià i el Comtat ha comptat amb un total de 468 participants, els quals han gaudit de 18 rutes guiades gratuïtes al llarg dels mesos de juliol, setembre, octubre i novembre pels municipis de les comarques.

L’activitat, que promou el turisme sostenible i saludable, a més de donar a conéixer el patrimoni històric, cultural, natural i gastronòmic de les poblacions de les comarques, ha estat tot un èxit de participació i, de fet, la totalitat de les places oferides es va cobrir a principis del mes d’octubre. A més de l’alta demanda d’inscripcions –més de 500–, la satisfacció de les persones assistents també ha estat elevada, ja que el 40% ha repetit i ha participat en més d’una ocasió. 

Pel que fa a la procedència de les persones que han visitat les comarques de l’Alcoià i el Comtat gràcies a aquesta iniciativa, la gran majoria són de la mateixa província d’Alacant, principalment d’Alacant ciutat (34%), Alcoi (13,5%) i Asp (5%), encara que també s’han apropat persones des de la província de València i des de Múrcia. 

Malgrat la delicada situació per la pandèmia, les rutes s’han plantejat amb totes les mesures d’higiene i seguretat, fet pel qual, malgrat el límit inicial d’assistents de 30 persones, depenent de la ruta i la situació sanitària, s’ha anat adaptant l’aforament a les circumstàncies. D’aquesta manera, s’ha oferit una alternativa d’oci saludable a la ciutadania i s’ha promogut el turisme de proximitat, tot prioritzant les mesures sanitàries.

A més de les Rutes 20Mils, la Mancomunitat de l’Alcoià i el Comtat també ha participat en Senderisme Entre Muntanyes, una programació de rutes gratuïtes en col·laboració amb la Mancomunitat de la Vall d’Albaida, per a la qual també s’ha cobert la totalitat de les places disponibles, i finalitzarà el pròxim 19 de desembre amb la ruta del solstici d’hivern a l’arc de Santa Llúcia de Penàguila. 

ARTÍCLES RELACIONATS

Més empreses gràcies a l’Agència Impuls

Més empreses gràcies a l’Agència Impuls

Augmenten les empreses ajudades per l’Agència Impuls en l’últim any - Les xifres, respecte als últims tres anys, suposen un increment tant en empreses noves com en aquelles consolidades El projecte Agència Impuls de la Mancomunitat de l’Alcoià i el Comtat continua amb...

La Mancomunitat dona suport a l’esport

La Mancomunitat dona suport a l’esport

La Mancomunitat dona suport a l’esport comarcal amb l’UltraMediterrània - Les muntanyes del municipis de l’Alcoià i el Comtat acolliran a vora un miler d’esportistes aquest cap de setmana per tal de superar una prova única a la Comunitat Valenciana El mes de gener...

El bus del STU+ continua amb l’horari especial d’exàmens

El bus del STU+ continua amb l’horari especial d’exàmens

El servei de bus per a estudiants continua amb l'horari especial d'exàmens Les rutes entre els municipis de la Mancomunitat fins a Sant Vicent del Raspeig es redueixen entre el 8 i el 26 de gener El servei de bus STU+ que ofereix la Mancomunitat de l'Alcoià i el...