GORGA

Gorga pertany a la comarca del Comtat, situada al nord de la província d’Alacant. Enclavada en les valls de Seta i de Travadell, a la vora del riu Seta, entre les serres d’Alfaro i de la Serrella. Té un cens de 273 habitants i una extensió de 9,1 km2 .

La configuració del terreny està esquitxada de nombrosos barrancs, falles i depressions que doten al terme de grans relleus que caracteritzen la irregular superfície de bancals amb plantacions d’arbres fruiters.

A la plaça Major està el palau del Marqueses d’Ariza que era l’entrada de l’antiga població de Gorga que s’estenia fins a “l’Ereta” i que actualment és la Casa de la Cultura. Un altre monument important és l’Església Parroquial dedicada a La Nostra Sra. de l’Assumpció, construïda en 1742, d’estil renaixentista neoclàssic.

Durant la primera setmana de setembre se celebren les Festes Majors en honor a la Mare de Déu de Gràcia. I el primer diumenge de febrer se celebra el “Pa beneït”.

Els plats típics de Gorga són la Borreta, l’Olleta, la Pericana i la Coca de Sant Antoni.

Per a conèixer tota la informació relativa a Gorga podeu clicar en la pàgina Oficial de l’Ajuntament de Gorga en www.gorga.es