La Mancomunitat de l’Alcoià i el Comtat ofereix diferents serveis en matèria de promoció econòmica, joventut, cultura, serveis socials, turisme i, a més, un refugi d’animals mancomunat, amb l’objectiu de millorar la qualitat de vida dels ciutadans.

Els serveis de promoció econòmica inclouen l’assessorament i el reconeixement a emprenedors i empresaris, així com un servei d’informació sobre rehabilitació d’habitatges adreçat a ciutadans, professionals i empreses.

També s’ofereix un servei per a la joventut amb la Xarxa Jove i l’STU, el servei de transport universitari que connecta les comarques amb Sant Vicent del Raspeig.

Pel que fa a la cultura, es treballa amb l’objectiu de difondre la música, la cultura popular i l’art amb iniciatives itinerants com Jazz amb la Manco, ArtNostre i la Ruta de contacontes.

En serveis socials, en l’actualitat, s’ofereixen tres serveis: un servei d’igualtat, un de prevenció de conductes addictives i un d’inserció laboral per a persones en situació o risc d’exclusió social.

El departament de turisme s’encarrega de donar a conéixer els atractius de l’Alcoià i el Comtat, i, a més, en 2018 es va obrir un centre d’interpretació turística a l’Orxa.

Per últim, el refugi d’animals encara no ha obert les seues portes, però s’està treballant en els últims detalls per tal de comptar l’abans possible amb un servei que paliarà la difícil situació en relació amb els animals abandonats en les comarques.

Tots aquests serveis es poden oferir gràcies als esforços i l’estreta col·laboració entre els municipis que integren la Mancomunitat (Agres, Alcoi, Alcoleja, Alcosser de Planes, Alfafara, Banyeres de Mariola, Beniarrés, Benimarfull, Cocentaina, Gaianes, Gorga, l’Alqueria d’Asnar, l’Orxa, Millena i Muro), i també gràcies als organismes que col·laboren amb ella.