SERVEIS

La Mancomunitat de l’Alcoià i el Comtat ofereix diferents serveis en matèria de promoció econòmica, joventut, cultura,  i, a més, un Centre de Protecció Animal mancomunat, amb l’objectiu de millorar la qualitat de vida dels ciutadans.

Els serveis de promoció econòmica inclouen l’assessorament i el reconeixement a persones emprenedores i empresàries, així com una oficina d’habitatge Xaloc i un portal de promoció per a productors agroalimentaris.

També s’ofereix un servei per a la joventut amb la Xarxa Jove i l’STU+, el servei de transport universitari i d’FP que connecta les comarques amb la Foia de Castalla i Sant Vicent del Raspeig.

Pel que fa a la cultura, es treballa amb l’objectiu de difondre la música, la llengua,  la cultura popular i l’art amb iniciatives itinerants com un cicle de concerts  i la Ruta de contacontes.

Pel que fa a la inserció laboral, la Mancomunnitat ofereix un servei d’inserció laboral per a persones en situació o risc d’exclusió social i un portal d’ocupació.

El departament de turisme s’encarrega de donar a conéixer els atractius de l’Alcoià i el Comtat, i, a més, en 2022 es va obrir un centre d’interpretació turística a Alfafara.

Per últim, el centre de protecció animal va obrir les portes en març de 2022 i garanteix el benestar dels animals perduts o abandonats de les comarques.

Tots aquests serveis es poden oferir gràcies als esforços i l’estreta col·laboració entre els municipis que integren la Mancomunitat i també gràcies als organismes i entitats que col·laboren amb ella.