Cocentaina

La capital del Comtat, Cocentaina, és un municipi amb una dilatada història que es remunta fins al paleolític i el neolític, períodes dels quals encara es conserven pintures rupestres. En el seu terme municipal també es troben jaciments ibers com el de la Serreta.

Disposa d’un nucli històric que es caracteritza per la seua marcada herència musulmana i un urbanisme i carrers típics de l’època: el raval, el castell i diverses alqueries. Un dels elements més destacats en la panoràmica del municipi és el Castell de Cocentaina, ubicant en el cim de Sant Cristòfol, d’estil gòtic militar. Una altra de les construccions que mostren la variada història del municipi és el Palau Comtal, construït en el segle XII.

Econòmicament, Cocentaina s’ha adaptat als temps i les circumstàncies. Bon exemple va ser la implantació d’una agricultura de regadiu en el segle XVIII en una zona de secà. Amb l’arribada de la industrialització i la línia ferroviària Alcoi-Gandia, la indústria tèxtil va començar a guanyar un pes que es manté fins a l’actualitat.

La festa més important de Cocentaina és la Fira de Tots Sants, que data del s.XIV, i que se celebra al voltant de l’1 de novembre, declarada Festa d’Interés Turístic Nacional.

Més informació sobre Cocentaina.

Guardar