El Servei de Transport Universitari de la Mancomunitat de l’Alcoià i el Comtat, operat per Vectalia, permet que els estudiants dels municipis mancomunats disposen d’una comunicació funcional i econòmica per a arribar als centres educatius.

USUARIS

Tots els estudiants, empadronats en els municipis de la Mancomunitat, matriculats en centres d’educació reglada (EOI, Conservatori, Institut….) poden sol·licitar la seua targeta de transport de l’STU i utilitzar el transport universitari entre Muro, Cocentaina, Alcoi i la Universitat d’Alacant a un preu reduït.

Sol·licitud d’alta com a usuari de l’STU

En el següent document es pot consultar el formulari de sol·licitud per a l’alta com a usuari de l’STU i la documentació que cal aportar:

FORMULARI DE SOL·LICITUD DEL CARNET DE L’STU I DOCUMENTACIÓ A APORTAR

En cas que algun professor d’un centre de formació reglada sol·licite la targeta de l’STU, tant el procés com la documentació requerida són els mateixos, però en lloc de la matrícula haurà d’aportar el contracte de treball o el decret de nomenament.

Després d’entregar la sol·licitud i, passat un breu termini, els usuaris podran recollir en el mateix centre la seua targeta.

Els nous usuaris donats d’alta per al curs 2019/2020 podran utilitzar la targeta a partir de l’1 de setembre de 2019.

Sol·licitud de renovació

Per als usuaris que ja tinguen la targeta de l’STU del curs 2018/2019, no cal presentar tota la documentació de nou, només la nova matrícula i el formulari per a la renovació, ja que s’utilitzarà la mateixa targeta el curs 2019/2020.

FORMULARI DE RENOVACIÓ DEL CARNET DE L’STU I DOCUMENTACIÓ A APORTAR

Les targetes del curs 2018/2019 deixaran de tindre validesa el 31 d’octubre de 2019 si no es realitza la renovació.

 

Terminis i lloc de presentació de sol·licituds d’alta o renovació

Les sol·licituds d’alta i renovació hauran d’entregar-se en qualsevol dels següents punts, en les dates i horaris especificats:
 • Casa de la Joventut de Cocentaina. De l’1 al 28 de juliol i a partir de l’1 de setembre. Matins: de dilluns a divendres de 9 a 13:30 h. Vesprades: dimarts i dijous de 16 a 19:30 h.
 • Departament de Joventut d’Alcoi. A partir de l’1 de juliol.  Dilluns a divendres de 9h a 14h.
 • Centre Jove de Muro. Del 8 al 19 de juliol i a partir de l’1 de setembre.  Dilluns a divendres de 9h a 14h.

TARGETES

La targeta d’usuari de l’STU és personal i intransferible. El seu ús fraudulent comportarà la desactivació de la targeta i podrà suposar sancions mai inferiors a 100€.

L’expedició de la primera targeta serà gratuïta, però en cas de pèrdua o deteriorament, l’usuari haurà d’abonar 10€ en concepte d’expedició d’un duplicat d’aquesta. En cas de robatori, no caldrà abonar-los, sempre que s’aporte la corresponent denúncia. Els viatges sobrants mai es perdran.

HAS PERDUT LA TARGETA? Dirigeix-te al teu Departament de Joventut i te’n donaran una provisional perquè pugues viatjar; sense ella, hauràs d’abonar la tarifa per a no usuaris.

Formulari de sol·licitud de duplicat de la targeta.

RECORREGUT

L’autobús fa el trajecte que uneix Muro, Cocentaina i Alcoi amb el Campus de la Universitat d’Alacant en Sant Vicent del Raspeig.

Les parades són les següents:

 • Muro: Av. Verge dels Desemparats, 4.
 • Cocentaina: Av. País Valencià 82 (Col·legi Sant Joan Bosco I).
 • Alcoi: Cavaller Merita, Av. País Valencià, Alzamora (C. Salut la Fàbrica), la Alameda (El Teix), estació d’autobusos.
 • Sant Vicent del Raspeig, Campus de la Universitat d’Alacant: front a la Facultat de Dret, vora l’Aulari III i prop de l’Aulari II. La tornada s’inicia únicament des de la parada d’autobusos del campus, front a l’Aulari I. Plànol de les parades dins el campus de la UA.

*En Alcoi, tots els autobusos fan totes les parades a excepció dels d’anada de les 13.30 h i les 15.30 h que comencen el seu recorregut en la parada Av. País Valencià.

HORARIS

HORARIS SERVEI TRANSPORT UNIVERSITARIA més dels horaris que es mostren, els usuaris de l’STU també poden fer servir amb el seu mateix abonament els autobusos de la línia regular Alcoi-Alacant. Consulta els horaris ací.

En època d’exàmens s’aplicaran horaris especials.

La setmana del 2 de setembre de 2019 es farà horari reduït, amb un autobús d’anada a les 7h des de Muro (7.30h des d’Alcoi) i un de tornada a les 15.30h.

PREUS I ABONAMENTS

El preu habitual per als viatgers de la línia regular que uneix Alcoi amb Alacant és de 7,80€, més el cost que suposa pels usuaris d’altres municipis el transport fins a Alcoi. Amb el Servei de Transport Universitari, els usuaris s’estalvien entre el 77% i el 84% del cost que suposaria realitzar el mateix trajecte sense subvencionar.

Els següents abonaments estaran disponibles a partir de 2019 :

 • Abonament 1 viatge. 1,80€.
 • Abonament 10 viatges. 16,50€.
 • Abonament 20 viatges. 32€.
 • Abonament mensual. 55€. Vàlid durant un mes, independentment del dia en què s’adquirisca (per exemple, comprant-lo el dia 14 de febrer, tindria validesa fins al 13 de març, inclòs). Té un límit de 62 viatges. *Degut a una incidència, es recomana no recarregar l’abonament mensual el dia 1 del mes.

Si recarregues més d’un tipus d’abonament en la teua targeta, el conductor ho veurà en la pantalla i podràs elegir de quin abonament vols que se’t descompte el viatge.

Els NO BENEFICIARIS DE LA TARGETA STU també podran fer ús dels autobusos dedicats de l’STU, però amb un preu de 7,8€, per a Muro i Cocentaina, i 7€ per a Alcoi.

T’HAS QUEDAT SENSE VIATGES EN LA TARGETA I HAS DE VIATJAR? Pots comprar un bitllet senzill d’1,80€ en el mateix autobús mostrant sempre la teua targeta de l’STU. 

RECÀRREGUES

Per a recarregar la targeta de transport, els usuaris poden adquirir els viatges per dos vies:

 • Mitjançant l’app. Vecticket està disponible  per a Android en la Play Store. Els usuaris de l’STU hauran de fer clic en l’apartat ‘SALDO’. En l’aplicació apareixeran com a opcions els tipus d’abonament que ja s’hagen recarregat prèviament.

El telèfon haurà de disposar de xip NFC compatible amb MiFare Classic per tal d’operar amb l’aplicació. Consulta el llistat de models compatibles.

Tens dubtes? Consulta les preguntes freqüents de Vecticket o contacta amb el seu servei tècnic.

 • En els punts de recàrrega habilitats:
 1. Centre Jove Muro (Plaça Matzem, 5). Dilluns a divendres de 9h a 14h. 
 2. Casa de la Joventut Cocentaina (Pla de la Font, 10). Matins: de dilluns a divendres de 9 a 13:30 h
  Vesprades: dimarts i dijous de 16 a 19:30 h.
 3. Joventut Alcoi, CCJ (C/Els Alçamora, 1). Dilluns a divendres de 10h a 14h i vesprades de dimecres i dijous de 17h a 19h.
 4. Estació d’autobusos d’Alcoi (Avda. Juan Gil Albert, 65). Dilluns a divendres de 9h a 14.30h i de 15.30h a 17.30h.

CONSULTES

Per a qualsevol dubte o consulta es pot enviar un correu electrònic a stu@lamancomunitat.org.

No t’arriben els butlletins informatius de l’STU? Subscriu-te ací.

COL·LABOREN