L’STU+ és el nou Servei de Transport Universitari de la Mancomunitat de l’Alcoià i el Comtat, que ara incorpora també una línia que connecta els municipis de l’Alcoià i el Comtat amb la Foia de Castalla, per tal de facilitar l’arribada de l’alumnat als centres d’FP de la zona. Operat per Vectalia, permet que els estudiants dels municipis mancomunats disposen d’una comunicació funcional i econòmica per a arribar als centres educatius.

AVISOS

 • Les persones que disposen de la targeta activa del curs passat tenen fins el 31 d’octubre per a tramitar la renovació.  Es pot seguir fent ús de la targeta i els viatges amb normalitat. Les targetes no renovades abans que finalitze el termini es bloquejaran i els viatges restants es perdran.

USUARIS

Tot l’alumnat empadronat en els municipis de la Mancomunitat i matriculat en centres d’educació reglada (EOI, Conservatori, Institut….) pot sol·licitar la seua targeta de transport de l’STU i utilitzar el transport entre Muro, Cocentaina, Alcoi i la Universitat d’Alacant o la Foia de Castalla (Ibi, Onil i Castalla) a un preu reduït. Totes les persones usuàries poden utilitzar qualsevol dels autobusos de l’STU+ independentment d’on es trobe el centre en què estan matriculades.

La ciutadania en general també pot fer ús del servei de transport però abonant la tarifa general.

Les sol·licituds es fan íntegrament de forma telemàtica, des de la seu electrònica de la Mancomunitat.

> Si teniu dubtes, ací teniu un manual sobre com fer la sol·licitud a la seu electrònica.

En cas que requeriu assistència, podeu contactar amb els departaments de Joventut d’AlcoiMuro i Cocentaina perquè vos ajuden.

SOL·LICITUD D’ALTA COM A USUARI DE L’STU+

La sol·licitud d’alta com a usuari de l’STU es tramita de forma telemàtica a la seu electrònica de la Mancomunitat.

Es requereix certificat electrònic per tal d’accedir al tràmit i cal adjuntar un document d’identitat (DNI o NIE), la matrícula en un centre de formació reglada, una fotografia de carnet i autoritzar a la Mancomunitat perquè es consulte el certificat d’empadronament.

Després de presentar la sol·licitud i, passat un breu termini, els usuaris rebran una notificació per correu electrònic i podran recollir en l’àrea de Joventut del seu municipi la seua targeta.

SOL·LICITUD DE RENOVACIÓ DE LA TARGETA DE L’STU+

La sol·licitud de renovació de l’STU es tramita de forma telemàtica a la seu electrònica de la Mancomunitat. La renovació l’han de sol·licitar les persones que ja disposen de la seua targeta i es matriculen per a un nou curs. 

El termini de renovacions per al curs 2021/2022 estarà obert fins al 31 d’octubre. Les targetes no renovades abans d’eixa data seran bloquejades i no es podran utilitzar. Els viatges sobrants es perdran. 

TARGETES

La targeta d’usuari de l’STU és personal i intransferible. El seu ús fraudulent comportarà la desactivació de la targeta i podrà suposar sancions mai inferiors a 100€.

L’expedició de la primera targeta serà gratuïta, però en cas de pèrdua o deteriorament, així com en cas de fer la renovació fora de termini, l’usuari haurà d’abonar 10€ en concepte d’expedició d’una nova targeta. En cas de robatori, no caldrà abonar la tarifa, sempre que s’aporte la corresponent denúncia. Els viatges sobrants mai es perdran.

HAS PERDUT LA TARGETA? Dirigeix-te al teu Departament de Joventut i te’n donaran una provisional perquè pugues viatjar; sense ella, hauràs d’abonar la tarifa per a no usuaris.

Descarrega ací el formulari de sol·licitud de duplicat de la targeta.

RECORREGUT

L’autobús fa el trajecte que uneix Muro, Cocentaina i Alcoi amb el Campus de la Universitat d’Alacant en Sant Vicent del Raspeig.

A més, ara s’incorpora la línia que enllaça Muro, l’Alqueria d’Asnar, Cocentaina i Alcoi amb Ibi, Onil i Castalla.

Parades:

 • Muro:  Av. Verge dels Desemparats, 4. ( Pub Photos).
 • L’Alqueria d’Asnar: Parada d’autobús.
 • Cocentaina: Av. País Valencià 82 (Col·legi Sant Joan Bosco I).
 • Alcoi: les parades varien depenent de l’horari (més informació al quadre d’horaris).
 • Ibi: Avda. Joan Carles I (nº 46 a l’anada i nº 39 a la tornada).
 • Onil: Avda. Constitució nº33.
 • Castalla: Carretera Alacant. Parada d’autobús front a Mercadona.
 • Sant Vicent del Raspeig: Campus de la Universitat d’Alacant: front a la Facultat de Dret, vora l’Aulari III i prop de l’Aulari II. La tornada s’inicia únicament des de la parada d’autobusos del campus, front a l’Aulari I. Plànol de les parades dins el campus de la UA.

HORARIS

HORARIS ANADA STU+ 

HORARIS ANADA STU AUTOBUS UNIVERSITAT ALCOI MURO COCENTAINA FP

HORARIS TORNADA STU+ 

HORARIS TORNADA STU AUTOBUS UNIVERSITAT ALCOI MURO COCENTAINA FP

DESCARREGA ELS HORARIS I TARIFES DE L’STU+.

PREUS I ABONAMENTS

Els preus del transport estan subvencionats per a l’alumnat que dispose de la targeta de l’STU+.

Existeixen quatre tipus d’abonaments per a usuaris de l’STU+:

 • Viatge senzill. Només es pot adquirir en efectiu als autobusos.
 • Abonament 10 viatges.
 • Abonament 20 viatges.
 • Abonament 40 viatges.

VISUALITZA  ELS HORARIS I TARIFES DE L’STU+.

Si recarregues més d’un tipus d’abonament en la teua targeta, el conductor ho veurà en la pantalla i podràs elegir de quin abonament vols que se’t descompte el viatge.

Els NO BENEFICIARIS DE LA TARGETA STU també podran fer ús dels autobusos dedicats de l’STU+, però abonant la tarifa general. També podran fer ús d’abonaments de 10 viatges amb una targeta de transport general reutilitzable que té un cost de 2€ i es pot adquirir als punts físics de recàrrega.

 

RECÀRREGUES

Els viatges es poden adquirir per diferents vies:

 • Als mateixos autobusos.
 • Mitjançant l’app. Vecticket està disponible  per a Android en la Play Store. Els usuaris de l’STU hauran de fer clic en l’apartat ‘SALDO’. En l’aplicació apareixeran com a opcions els tipus d’abonament que ja s’hagen recarregat prèviament. El telèfon haurà de disposar de xip NFC compatible amb MiFare Classic per tal d’operar amb l’aplicació. Consulta el llistat de models compatibles. La recàrrega no és totalment immediata i, per tant, es recomana que es faça amb un cert marge de temps abans d’haver de cancel·lar viatges a l’autobús. Tens dubtes? Consulta les preguntes freqüents de Vecticket o contacta amb el seu servei tècnic.

Als punts de recàrrega habilitats, oberts en el següent horari els dies laborables:

 • Centre Jove Muro (Plaça Matzem, 5). Dilluns a divendres de 9 h a 14 h.
 • Casa de la Joventut Cocentaina (Pla de la Font, 10). Matins: de dilluns a divendres de 9 h a 14 h
  Vesprades: dimarts i dijous de 16 h a 19 h.
 • Joventut Alcoi, CCJ (C/Els Alçamora, 1). Dilluns a divendres de 10 h a 14 h i vesprades de dimecres i divendres de 16.30 h a 19 h.
 • Estació d’autobusos d’Alcoi (Avda. Juan Gil Albert, 65). Dilluns a divendres de 9 h a 17 h.

CONSULTES I INCIDÈNCIES

Per a qualsevol dubte o consulta es pot enviar un correu electrònic a stu@lamancomunitat.org.

No t’arriben els butlletins informatius de l’STU? Subscriu-te ací.

 • Consultes sobre horaris, incidències, informació sobre tarifes i abonaments, a l’estació d’autobusos d’Alcoi: 965 52 05 62. Dilluns a divendres de 9 h a 17 h.
 • Consultes sobre sol·licituds, targetes i funcionament del servei, a la Mancomunitat: 642 29 72 53. Dilluns. a divendres en horari de 9 h a 14 h. 
 • Incidències URGENTS amb el transport (no consultes) fora d’horari d’atenció de l’estació d’autobusos: 630 945 772.

COL·LABOREN