El Servei de Transport Universitari de la Mancomunitat de l’Alcoià i el Comtat, operat per Vectalia, permet que els estudiants dels municipis mancomunats disposen d’una comunicació funcional i econòmica per a arribar als centres educatius.

AVISOS

 • No hi haurà servei de l’STU el 15 i 16 d’abril.

Sí podreu fer ús de la línia regular Alcoi-Alacant amb el vostre abonament (els horaris es poden consultar ací).

Recordeu que el servei de l’STU s’estableix d’acord amb el calendari acadèmic i funciona de dilluns a divendres al llarg del curs, a excepció dels períodes festius i amb reduccions horàries als períodes d’exàmens.

USUARIS

Tots els estudiants, empadronats en els municipis de la Mancomunitat, matriculats en centres d’educació reglada (EOI, Conservatori, Institut….) poden sol·licitar la seua targeta de transport de l’STU i utilitzar el transport universitari entre Muro, Cocentaina, Alcoi i la Universitat d’Alacant a un preu reduït.

Les sol·licituds es fan íntegrament de forma telemàtica, des de la seu electrònica de la Mancomunitat.

> Si teniu dubtes, ací teniu un manual sobre com fer la sol·licitud a la seu electrònica.

En cas que requeriu assistència, podeu contactar amb els departaments de Joventut d’Alcoi, Muro i Cocentaina perquè vos ajuden.

Sol·licitud d’alta com a usuari de l’STU

La sol·licitud d’alta com a usuari de l’STU es tramita de forma telemàtica a la seu electrònica de la Mancomunitat.

En cas que algun professor d’un centre de formació reglada sol·licite la targeta de l’STU, tant el procés com la documentació requerida són els mateixos, però en lloc de la matrícula haurà d’aportar el contracte de treball o el decret de nomenament.

Després de presentar la sol·licitud i, passat un breu termini, els usuaris rebran una notificació i podran recollir en l’àrea de Joventut del seu municipi la seua targeta.

Sol·licitud de renovació

La sol·licitud de renovació de l’STU es tramita de forma telemàtica a la seu electrònica de la Mancomunitat.

Termini de renovacions tancat per al curs 2020/2021.

TARGETES

La targeta d’usuari de l’STU és personal i intransferible. El seu ús fraudulent comportarà la desactivació de la targeta i podrà suposar sancions mai inferiors a 100€.

L’expedició de la primera targeta serà gratuïta, però en cas de pèrdua o deteriorament, l’usuari haurà d’abonar 10€ en concepte d’expedició d’un duplicat d’aquesta. En cas de robatori, no caldrà abonar-los, sempre que s’aporte la corresponent denúncia. Els viatges sobrants mai es perdran.

HAS PERDUT LA TARGETA? Dirigeix-te al teu Departament de Joventut i te’n donaran una provisional perquè pugues viatjar; sense ella, hauràs d’abonar la tarifa per a no usuaris.

Descarrega ací el formulari de sol·licitud de duplicat de la targeta.

RECORREGUT

L’autobús fa el trajecte que uneix Muro, Cocentaina i Alcoi amb el Campus de la Universitat d’Alacant en Sant Vicent del Raspeig.

Les parades són les següents:

 • Muro: Av. Verge dels Desemparats, 4.
 • Cocentaina: Av. País Valencià 82 (Col·legi Sant Joan Bosco I).
 • Alcoi: Cavaller Merita, Av. País Valencià, Alzamora (C. Salut la Fàbrica), la Alameda (El Teix), estació d’autobusos.
 • Sant Vicent del Raspeig, Campus de la Universitat d’Alacant: front a la Facultat de Dret, vora l’Aulari III i prop de l’Aulari II. La tornada s’inicia únicament des de la parada d’autobusos del campus, front a l’Aulari I. Plànol de les parades dins el campus de la UA.

*En Alcoi, tots els autobusos fan totes les parades a excepció dels d’anada de les 13.30 h i les 15.30 h que comencen el seu recorregut en la parada Av. País Valencià.

HORARIS

HORARIS SERVEI TRANSPORT UNIVERSITARI

Es recomana acudir amb antelació a la parada. Els horaris publicats fan referència a l’hora aproximada en què s’hauria d’eixir de cada municipi i, per tant, és probable que l’autobús passe uns minuts abans per les primeres parades.

Els autobusos de l’STU funcionen de dilluns a divendres, a excepció dels festius, durant el període lectiu, d’acord amb el calendari acadèmic, que estipula els dies lectius, festius, períodes d’exàmens i períodes de vacances.

En època d’exàmens s’aplicaran horaris especials.

A més dels horaris que es mostren, els usuaris de l’STU també poden fer servir amb el seu mateix abonament els autobusos de la línia regular Alcoi-Alacant. Consulta els horaris ací.

PREUS I ABONAMENTS

El preu habitual per als viatgers de la línia regular que uneix Alcoi amb Alacant és de 7,80€, més el cost que suposa pels usuaris d’altres municipis el transport fins a Alcoi. Amb el Servei de Transport Universitari, els usuaris s’estalvien entre el 77% i el 84% del cost que suposaria realitzar el mateix trajecte sense subvencionar.

Els abonaments disponibles són els següents:

 • Abonament 1 viatge. 1,80€.
 • Abonament 10 viatges. 16,50€.
 • Abonament 20 viatges. 32€.
 • Abonament mensual. 55€. Vàlid durant un mes, independentment del dia en què s’adquirisca (per exemple, comprant-lo el dia 14 de febrer, tindria validesa fins al 13 de març, inclòs). Té un límit de 62 viatges. *Degut a una incidència, es recomana no recarregar l’abonament mensual el dia 1 del mes.

Si recarregues més d’un tipus d’abonament en la teua targeta, el conductor ho veurà en la pantalla i podràs elegir de quin abonament vols que se’t descompte el viatge.

Els NO BENEFICIARIS DE LA TARGETA STU també podran fer ús dels autobusos dedicats de l’STU, però amb un preu de 7,8€, per a Muro i Cocentaina, i 7€ per a Alcoi.

T’HAS QUEDAT SENSE VIATGES EN LA TARGETA I HAS DE VIATJAR? Pots comprar un bitllet senzill d’1,80€ en el mateix autobús mostrant sempre la teua targeta de l’STU. 

RECÀRREGUES

Per a recarregar la targeta de transport, els usuaris poden adquirir els viatges per dos vies:

 • Mitjançant l’app. Vecticket està disponible  per a Android en la Play Store. Els usuaris de l’STU hauran de fer clic en l’apartat ‘SALDO’. En l’aplicació apareixeran com a opcions els tipus d’abonament que ja s’hagen recarregat prèviament.

El telèfon haurà de disposar de xip NFC compatible amb MiFare Classic per tal d’operar amb l’aplicació. Consulta el llistat de models compatibles.

La recàrrega no és totalment immediata i, per tant, es recomana que es faça amb un cert marge de temps abans d’haver de cancel·lar viatges a l’autobús.

Tens dubtes? Consulta les preguntes freqüents de Vecticket o contacta amb el seu servei tècnic.

 • En els punts de recàrrega habilitats, oberts en el següent horari els dies laborables:
 1. Centre Jove Muro (Plaça Matzem, 5). Dilluns a divendres de 9h a 14h.
 2. Casa de la Joventut Cocentaina (Pla de la Font, 10). Matins: de dilluns a divendres de 10h a 13h
  Vesprades: dilluns, dimarts, dijous i divendres 16 a 19:30 h (dimecres tancat de vesprada).
 3. Joventut Alcoi, CCJ (C/Els Alçamora, 1). Dilluns a divendres de 10h a 14h i vesprades de dimecres i divendres de 16.30h a 19h.
 4. Estació d’autobusos d’Alcoi (Avda. Juan Gil Albert, 65). Dilluns a divendres de 9.15h a 13h.

CONSULTES

Per a qualsevol dubte o consulta es pot enviar un correu electrònic a stu@lamancomunitat.org.

No t’arriben els butlletins informatius de l’STU? Subscriu-te ací.

COL·LABOREN