El Servei de Transport Universitari de la Mancomunitat de l’Alcoià i el Comtat, operat per Vectalia, permet que els estudiants dels municipis mancomunats disposen d’una comunicació funcional i econòmica per a arribar als centres educatius.

AVISOS

Obrim el termini per a les sol·licituds de l’STU, tant les renovacions com les noves altes.
Enguany es faran íntegrament de forma telemàtica, des de la seu electrònica de la Mancomunitat.

> Si teniu dubtes, ací teniu un manual sobre com fer la sol·licitud a la seu electrònica.

En cas que requeriu assistència, podeu contactar amb els departaments de Joventut d’Alcoi, Muro i Cocentaina perquè vos ajuden.

Reanudació del servei

Els autobusos dedicats del Servei de Transport Universitari tornaran en setembre, però ja podeu fer ús de les vostres targetes per a viatjar a la línia regular Alcoi-Alacant durant la resta del mes de juliol.

> El mes d’agost no hi haurà servei i NO ES PODRÀ viatjar amb els abonaments de l’STU.

Devolucions de bitllets sense utilitzar

El termini de sol·licitud de devolucions de bitllets sense utilitzar finalitzarà el pròxim dia 17 de juliol.

Les persones que NO cursen estudis el pròxim curs 2020/2021 podran sol·licitar la devolució de l’import dels abonaments sense utilitzar o la part proporcional en base als viatges restants. La targeta es bloquejarà en sol·licitar aquesta devolució i ja no es podrà utilitzar.

Per a fer-ho, s’haurà de presentar per la seu electrònica o enviant un correu a info@lamancomunitat.org la següent documentació:
🔹 Instància general. Incloent les següents dades: nom, cognoms, DNI, número de targeta de l’STU i número de compte.
🔹 Fitxa de Manteniment de Tercers. Per a autoritzar-nos a fer un ingrés en el compte especificat. Requereix signatura de l’entitat bancària.
🔹Justificant de pagament dels bitllets. El rebut o una captura del banc on es vegen import i data.

La Mancomunitat haurà de verificar les dades de la instància, així com el número de viatges sobrants, establir la quantitat a ingressar i procedir al pagament. El procés no és immediat i, per tant, la tramitació de les sol·licituds i la devolució poden dur un temps.

USUARIS

Tots els estudiants, empadronats en els municipis de la Mancomunitat, matriculats en centres d’educació reglada (EOI, Conservatori, Institut….) poden sol·licitar la seua targeta de transport de l’STU i utilitzar el transport universitari entre Muro, Cocentaina, Alcoi i la Universitat d’Alacant a un preu reduït.

Sol·licitud d’alta com a usuari de l’STU

La sol·licitud d’alta com a usuari de l’STU es tramita de forma telemàtica a la seu electrònica de la Mancomunitat.

En cas que algun professor d’un centre de formació reglada sol·licite la targeta de l’STU, tant el procés com la documentació requerida són els mateixos, però en lloc de la matrícula haurà d’aportar el contracte de treball o el decret de nomenament.

Després de presentar la sol·licitud i, passat un breu termini, els usuaris rebran una notificació i podran recollir en l’àrea de Joventut del seu municipi la seua targeta.

Sol·licitud de renovació

La sol·licitud de renovació de l’STU es tramita de forma telemàtica a la seu electrònica de la Mancomunitat.

Els usuaris que ja tinguen la targeta de l’STU de cursos anteriors podran utilitzar la mateixa targeta.

El termini per a les sol·licituds de renovació finalitzarà el 31 d’octubre de 2020.

TARGETES

La targeta d’usuari de l’STU és personal i intransferible. El seu ús fraudulent comportarà la desactivació de la targeta i podrà suposar sancions mai inferiors a 100€.

L’expedició de la primera targeta serà gratuïta, però en cas de pèrdua o deteriorament, l’usuari haurà d’abonar 10€ en concepte d’expedició d’un duplicat d’aquesta. En cas de robatori, no caldrà abonar-los, sempre que s’aporte la corresponent denúncia. Els viatges sobrants mai es perdran.

HAS PERDUT LA TARGETA? Dirigeix-te al teu Departament de Joventut i te’n donaran una provisional perquè pugues viatjar; sense ella, hauràs d’abonar la tarifa per a no usuaris.

Descarrega ací el formulari de sol·licitud de duplicat de la targeta.

RECORREGUT

L’autobús fa el trajecte que uneix Muro, Cocentaina i Alcoi amb el Campus de la Universitat d’Alacant en Sant Vicent del Raspeig.

Les parades són les següents:

 • Muro: Av. Verge dels Desemparats, 4.
 • Cocentaina: Av. País Valencià 82 (Col·legi Sant Joan Bosco I).
 • Alcoi: Cavaller Merita, Av. País Valencià, Alzamora (C. Salut la Fàbrica), la Alameda (El Teix), estació d’autobusos.
 • Sant Vicent del Raspeig, Campus de la Universitat d’Alacant: front a la Facultat de Dret, vora l’Aulari III i prop de l’Aulari II. La tornada s’inicia únicament des de la parada d’autobusos del campus, front a l’Aulari I. Plànol de les parades dins el campus de la UA.

*En Alcoi, tots els autobusos fan totes les parades a excepció dels d’anada de les 13.30 h i les 15.30 h que comencen el seu recorregut en la parada Av. País Valencià.

HORARIS

HORARIS SERVEI TRANSPORT UNIVERSITARI

Els autobusos de l’STU funcionen de dilluns a divendres, a excepció dels festius, durant el període lectiu, d’acord amb el calendari acadèmic, que estipula els dies lectius, festius, períodes d’exàmens i períodes de vacances. 

En època d’exàmens s’aplicaran horaris especials

A més dels horaris que es mostren, els usuaris de l’STU també poden fer servir amb el seu mateix abonament els autobusos de la línia regular Alcoi-Alacant. Consulta els horaris ací.

PREUS I ABONAMENTS

El preu habitual per als viatgers de la línia regular que uneix Alcoi amb Alacant és de 7,80€, més el cost que suposa pels usuaris d’altres municipis el transport fins a Alcoi. Amb el Servei de Transport Universitari, els usuaris s’estalvien entre el 77% i el 84% del cost que suposaria realitzar el mateix trajecte sense subvencionar.

Els abonaments disponibles són els següents:

 • Abonament 1 viatge. 1,80€.
 • Abonament 10 viatges. 16,50€.
 • Abonament 20 viatges. 32€.
 • Abonament mensual. 55€. Vàlid durant un mes, independentment del dia en què s’adquirisca (per exemple, comprant-lo el dia 14 de febrer, tindria validesa fins al 13 de març, inclòs). Té un límit de 62 viatges. *Degut a una incidència, es recomana no recarregar l’abonament mensual el dia 1 del mes.

Si recarregues més d’un tipus d’abonament en la teua targeta, el conductor ho veurà en la pantalla i podràs elegir de quin abonament vols que se’t descompte el viatge.

Els NO BENEFICIARIS DE LA TARGETA STU també podran fer ús dels autobusos dedicats de l’STU, però amb un preu de 7,8€, per a Muro i Cocentaina, i 7€ per a Alcoi.

T’HAS QUEDAT SENSE VIATGES EN LA TARGETA I HAS DE VIATJAR? Pots comprar un bitllet senzill d’1,80€ en el mateix autobús mostrant sempre la teua targeta de l’STU. 

RECÀRREGUES

Per a recarregar la targeta de transport, els usuaris poden adquirir els viatges per dos vies:

 • Mitjançant l’app. Vecticket està disponible  per a Android en la Play Store. Els usuaris de l’STU hauran de fer clic en l’apartat ‘SALDO’. En l’aplicació apareixeran com a opcions els tipus d’abonament que ja s’hagen recarregat prèviament.

El telèfon haurà de disposar de xip NFC compatible amb MiFare Classic per tal d’operar amb l’aplicació. Consulta el llistat de models compatibles

La recàrrega no és totalment immediata i, per tant, es recomana que es faça amb un cert marge de temps abans d’haver de cancel·lar viatges a l’autobús.

Tens dubtes? Consulta les preguntes freqüents de Vecticket o contacta amb el seu servei tècnic.

 • En els punts de recàrrega habilitats, oberts en el següent horari els dies laborables:
 1. Centre Jove Muro (Plaça Matzem, 5). Dilluns a divendres de 9h a 14h. 
 2. Casa de la Joventut Cocentaina (Pla de la Font, 10). Matins: de dilluns a divendres de 10h a 13h
  Vesprades: dilluns, dimarts, dijous i divendres 16 a 19:30 h (dimecres tancat de vesprada).
 3. Joventut Alcoi, CCJ (C/Els Alçamora, 1). Dilluns a divendres de 10h a 14h i vesprades de dimarts a divendres de 16.30h a 19h.
 4. Estació d’autobusos d’Alcoi (Avda. Juan Gil Albert, 65). Dilluns a divendres de 9h a 14.30h i de 15.30h a 17.30h.

CONSULTES

Per a qualsevol dubte o consulta es pot enviar un correu electrònic a stu@lamancomunitat.org.

No t’arriben els butlletins informatius de l’STU? Subscriu-te ací.

COL·LABOREN