Inici > Notícies > Senderisme entre muntanyes 2020

Senderisme entre muntanyes 2020

La Mancomunitat de l’Alcoià i el Comtat i la Mancomunitat de la Vall d’Albaida presenten la programació de Senderisme entre muntanyes 2020

Les rutes seran gratuïtes i tindran lloc els caps de setmana de setembre a desembre i, amb la natura com a element comú, permetran conéixer la història, el patrimoni, la fauna i la flora de les comarques.

La Mancomunitat de l’Alcoià i el Comtat torna a col·laborar amb la Mancomunitat de la Vall d’Albaida per a oferir una completa programació de rutes guiades de setembre a desembre amb una nova edició de Senderisme entre muntanyes.

Després de l’èxit d’assistència de les anteriors edicions, les rutes tornaran el primer cap de setmana de setembre, amb una ruta pels poblets del riu a Sempere i la senda dels nevaters de Salem a la Barcella, i finalitzaran el 19 de desembre amb la ruta del solstici d’hivern a l’arc de Santa Llúcia a Penàguila.

Les rutes són gratuïtes però es requereix inscripció en línia mitjançant aquest formulari web, fins al dijous abans de cadascuna de les rutes. El nombre d’assistents és limitat.

Enguany la programació inclou un codi de colors amb què distingir el perfil al qual s’adreça cadascuna de les rutes, amb el color verd per a les rutes familiars (de fins a 5 kilòmetres), rutes estàndard de dificultat mitjana (de fins a 10 kilòmetres) i rutes nivell expert (de més de 10 kilòmetres).

El programa de Senderisme entre muntanyes té com a objectiu promoure el coneixement dels paratges i serres de les comarques veïnes, així com el seu patrimoni i la seua flora i fauna. A les rutes programades es podrà gaudir de rutes botàniques, ornitològiques o micològiques, i conéixer les caves de neu, els riuraus de la zona o els antics oficis vinculats al territori, entre altres.

Iván Jover, Gerent de Turisme de la Mancomunitat, destaca Senderisme entre muntanyes com “una oportunitat per a gaudir de la natura i practicar esport mentre s’aprofundeix en el coneixement dels recursos més importants de la nostra geografia”.

Es tracta de la tercera edició en què participa la Mancomunitat de l’Alcoià i el Comtat, enguany amb rutes a 8 municipis: Muro (10 d’octubre), l’Alqueria d’Asnar (11 d’octubre), Cocentaina (14 de novembre), Alcoleja (28 de novembre), Banyeres de Mariola (5 de desembre), Agres (6 de desembre), Alcoi (13 de desembre) i Penàguila (19 de desembre).

Les rutes començaran a les 9 del matí des de l’Ajuntament del municipi, excepte en els casos en què s’especifique un altre punt o horari a la programació. Es recomana que els assistents duguen esmorzar, aigua, gorra, protector solar i roba i calcer adequats.

senderisme entre muntanyes 2020 mancomunitat alcoià comtat vall d'albaidasenderisme entre muntanyes 2020 mancomunitat alcoià comtat vall d'albaida programaciósenderisme entre muntanyes 2020 mancomunitat alcoià comtat vall d'albaida programaciósenderisme entre muntanyes 2020 mancomunitat alcoià comtat vall d'albaida programació

PROGRAMACIÓ RUTES GUIADES SENDERISME ENTRE MUNTANYES 2020

SETEMBRE

Dissabte 5: Sempere > Ruta pels poblets del riu > 8 km, 3 h > dif. baixa

Diumenge 6: Salem > SL-CV 122: La senda dels Nevaters de Salem a la Barcella > 10 km, 5 h > dif. mitja/alta

Dissabte 12: Bocairent* > Senderisme botànic per la serra de Mariola > 6,5 km, 3 h > dif. mitja *(Eixida des del Camping de Mariola a les 10:00 h)

Diumenge 13: Carcaixent* > Ruta dels Calciners > 8 km, 3 h 30 min > dif. mitja *(Eixida des de l’hort de Soriano)

Dissabte 19: Fontanars dels Alforins > Barranc de Pérez – Creu del Caminant > 11 km, 5 h > dif. alta

Diumenge 20: L’Olleria* > Barranc de l’Alegre – Casa Heretat del Salido – Senda alta de l’Olleria > 14 km, 5 h > dif. alta *(Eixida des del parc Beat Pare Ferreres a les 08:00 h)

Dissabte 26: Castelló de Rugat* > Ruta circular per la serra de Castelló > 8 km, 3 h > dif. mitja *(Eixida des de la nevera)

Diumenge 27: Beniatjar > L’ombria de l’Ombria > 8 km, 3 h > dif. mitja/alta

OCTUBRE

Dissabte 3: La Pobla del Duc > Ruta de les heretats > 10,5 km, 4 h > dif. mitja/alta

Diumenge 4: Agullent > Passeig familiar per la serra d’Agullent > 5 km, 2 h 30 min > dif. baixa

Dissabte 10: Muro d’Alcoi* > La cova de la Dona > 10 km, 4 h > dif. mitja/alta *(Eixida a les 9:00 h des de la Plaça del Matzem – oficina de turisme)

Diumenge 11: L’Alqueria d’Asnar* > Ruta a la font del Bacar > 8 km, 4 h > dif. mitja/alta *(Eixida des de la plaça del País Valencià)

Dissabte 17: Ontinyent* > PR-CV 122 Barranc dels Tarongers > 9 km, 4 h > dif. mitja/alta *(Eixida des del poliesportiu municipal)

Diumenge 18: Bèlgida* > Ruta de la Font Freda > 13 km, 5 h > dif. alta *(Eixida des del parc d’Enric Valor)

Dissabte 24: Otos > SL-CV10: Paratge protegit de l’Ombria del Benicadell > 8,5 km, 2 h 30 min > dif. mitja/alta

Diumenge 25: Atzeneta d’Albaida > Ruta de l’aigua > 10 km, 5 h > dif. mitja/alta

Dissabte 31: Terrateig > Ruta dels riuraus > 6 km, 2 h 30 min > dif. baixa

NOVEMBRE

Dissabte 7: Pinet > Ruta a la cava > 8 km, 4 h > dif. mitja/alta

Diumenge 8: Montitxelvo > Paratge natural de les Penyes Albes > 8 km, 4 h 30 min > dif. mitja/alta

Dissabte 14: Cocentaina* > Ruta micològica a la serra de Mariola > 5,5 km, 2 h 30 min > dif. baixa *(Eixida des del paratge de Sant Cristòfol a les 10:00 h)

Diumenge 15: Llutxent* > Ruta de la pedra en sec > 7 km, 3 h > dif. mitja/alta *(Eixida des del camp de futbol La Plana)

Dissabte 21: Benissuera* > Passeig pel riu > 5 km, 2 h > dif. baixa *(Eixida a les 10:00 h)

Diumenge 22: El Palomar* > SL CV-118: Ruta del Castell > 12,30 km, 6 h > dif. mitja/alta *(Eixida a les 8:00 h)

Dissabte 28: Alcoleja* > Cor d’Alcoleja > 6,7 km, 2 h 30 min > dif. mitja/alta *(Eixida des de la plaça de Palacio)
Diumenge 29: Aielo de Malferit > Foia Redona – Basseta Roja > 14 km, 5 h > dif. alta

DESEMBRE

Dissabte 5: Banyeres de Mariola* > Mariola, font de vida > 5 km, 2 h > dif. baixa *(Eixida des del poliesportiu municipal a les 10:00 h)

Diumenge 6: Agres* > Ruta dels oficis antics: el nevater i el masero > 6 km, 4 h > dif. mitja/alta *(Eixida des de l’aparcament de l’àrea recreativa del molí Mató)

Dimarts 8: Quatretonda* > A la recerca de l’aigua > 10 km, 5 h > dif. mitja/alta *(Eixida des del poliesportiu municipal)

Dissabte 12: Albaida > Ruta de la casa dels Guardes – la font del Patge >
5 km, 2 h > dif. baixa

Diumenge 13: Alcoi* > Observació ornitològica a la serra de Mariola > 5 km, 4 h > dif. baixa *(Eixida des de la cantina del Preventori)

Dissabte 19: Penàguila* > Solstici d’hivern a l’arc de santa Llúcia > 6,5 km, 3 h > dif. mitja/alta *(Eixida des de la plaça de l’Església)

NOTES:

  • Les rutes són gratuïtes.
  • Totes les rutes començaran a les 9 h des de l’Ajuntament del municipi, a excepció d’aquelles marcades amb asterisc (*), amb possibles canvis de lloc o hora.
  • Cal acudir 15 minuts abans de l’inici de la ruta, amb mitjans propis.
  • Cal portar esmorzar, gorra, aigua, protecció solar i roba i calçat adequats.
  • Qualsevol itinerari pot sofrir canvis d’última hora.
  • L’organització no es fa responsable dels danys que puguen ocórrer.

INSCRIPCIONS

En línia fins al dijous abans de cada ruta, a través del formulari: https://tinyurl.com/senderisme-entre-muntanyes

ARTÍCLES RELACIONATS

Més empreses gràcies a l’Agència Impuls

Més empreses gràcies a l’Agència Impuls

Augmenten les empreses ajudades per l’Agència Impuls en l’últim any - Les xifres, respecte als últims tres anys, suposen un increment tant en empreses noves com en aquelles consolidades El projecte Agència Impuls de la Mancomunitat de l’Alcoià i el Comtat continua amb...

La Mancomunitat dona suport a l’esport

La Mancomunitat dona suport a l’esport

La Mancomunitat dona suport a l’esport comarcal amb l’UltraMediterrània - Les muntanyes del municipis de l’Alcoià i el Comtat acolliran a vora un miler d’esportistes aquest cap de setmana per tal de superar una prova única a la Comunitat Valenciana El mes de gener...

El bus del STU+ continua amb l’horari especial d’exàmens

El bus del STU+ continua amb l’horari especial d’exàmens

El servei de bus per a estudiants continua amb l'horari especial d'exàmens Les rutes entre els municipis de la Mancomunitat fins a Sant Vicent del Raspeig es redueixen entre el 8 i el 26 de gener El servei de bus STU+ que ofereix la Mancomunitat de l'Alcoià i el...