Inici > Notícies > Manifest amb motiu del 8M, Dia de la Dona

Manifest amb motiu del 8M, Dia de la Dona

El 8 de març celebrem el Dia Internacional de la Dona. Un dia en què tots els municipis de l’Alcoià i el Comtat ens unim per a lluitar per una igualtat real i d’oportunitats entre dones i homes. Perquè és el nostre moment d’alçar la veu i reivindicar una millora laboral, econòmica, educativa i social entre sexes.

Les vides de les dones segueixen marcades per les desigualtats i discriminacions, pel masclisme, per processos d’exclusió derivats dels nostres llocs de treball, per bretxes de gènere en els salaris i les pensions, i per la no corresponsabilitat entre homes i dones en l’àmbit familiar. Les dones estem cansades del fet que no se’ns escolte, que s’abuse de nosaltres i que la societat ens criminalitze i culpabilitze.

Vivim en una societat en què a les dones ens diuen com hem de comportar-nos, com i amb què jugar, què estudiar i com vestir… ens controlen com a titelles. Una societat en què la violència de gènere està a l’ordre del dia, deixant víctimes innocents tots els mesos. I, el pitjor de tot, és que no sempre som capaces de veure-ho, perquè aquesta violència no és singular o anecdòtica: ens afecta a tots i a totes.

Com a base principal, l’educació ha de ser una ferramenta de canvi per a aconseguir construir una societat més justa, lliure de discursos opressors i d’assetjament en les aules, per tal d’aprendre a construir relacions basades en el respecte i el bon tracte per a compartir la vida, la sexualitat i el món en igualtat.

En la nostra veu està l’obligació de lluitar per totes aquelles persones que ja no ho poden fer, sense importar la seua edat, ètnia o procedència i per a aconseguir conquerir el futur des del desig de garantir una vida amb drets per a totes les persones.

Aquest dia és un homenatge per a les dones que han lluitat i lluiten dia a dia per assolir una realitat en la qual totes les persones gaudisquen dels mateixos drets i oportunitats, i formen part d’una societat justa i equilibrada.

Per tot açò, les dones prenem els carrers i denunciem les desigualtats, ja que som les perjudicades. Perquè és necessari que lluitem per a ser dones autònomes, independents i ames i protagonistes de les nostres vides. Lluitem per ser dones responsables, segures i sense complexes, sapiguem estimar-nos, respectar-nos i desenvolupar una autoestima saludable que es convertisca en el pilar que sostinga la nostra existència. I, sobretot, sense por. Perquè tot és possible lluitant per una educació en igualtat, sense estereotips ni rols de gènere, que acabarà per erradicar la violència masclista, homòfoba i xenòfoba.

Per tu, dona que somies, que superes desafiaments, treballes dia a dia per construir un món millor i segueixes endavant sense rendir-te. Perquè si parem nosaltres, el món es para. Som milions de dones disposades a aconseguir la igualtat i anem a totes, perquè res ni ningú ens ho impedirà.

Aquest manifest és un al·legat per a fer entendre a la societat que les dones som ames de les nostres vides i el nostre cos. Som lliures i ningú ens pot fer creure el fet contrari. Perquè el destí és la llibertat i el camí, la igualtat. Totes les persones tenim dret a viure una vida lliure d’assetjament i violència, i ens mereixem el respecte de tot el món sense haver de guanyar-nos-el, només per la nostra condició de persones.

Per això, el 8 de març, significa igualtat, respecte i unió. Unim esforços en la lluita per a aconseguir que la igualtat siga real i efectiva; una lluita que no és només de les dones, sinó del conjunt de la societat.

igualtat alcoià comtat

ARTÍCLES RELACIONATS

Concerts Cicle Somriu 2024

Concerts Cicle Somriu 2024

El Cicle Somriu 2024 despega en juliol La música arriba als municipis de la Mancomunitat de l'Alcoià i el Comtat a través d'una proposta lliure y gratuïta amb una varietat d'estils La Mancomunitat de l’Alcoià i el Comtat mostra, un any més, la seua aposta per la...

10 anys de la Ruta Contacontes

10 anys de la Ruta Contacontes

La Ruta Contacontes de l’Alcoià i el Comtat celebra 10 anys Els municipis que integren la Mancomunitat comptaran amb les actuacions de rondallaires que captaran l’atenció de grans i menuts Els espais dels municipis de la Mancomunitat de l’Alcoià i el Comtat tornaran a...

Presentació documental Campaners del Comtat

Presentació documental Campaners del Comtat

La Mancomunitat projecta el documental dels Campaners del Comtat en els seus municipis La cultura del toc manual de campanes, cada vegada menys comú, queda ara per al record amb ‘Mans, cordes i bronze’, un treball audiovisual que recull el testimoni dels últims...