Inici > Notícies > Tallers de rap per la igualtat

Tallers de rap per la igualtat

Tallers gratuïts de rap per a fomentar la igualtat en les comarques de la mà de la Mancomunitat de l’Alcoià i el Comtat

  • Els tallers es duran a terme en Banyeres de Mariola, Muro i Cocentaina entre finals de maig i juliol. 

  • Cada taller constarà de tres sessions en què es tractarà el paper de la dona al hip-hop i la cultura urbana, les estructures emprades al rap, el contingut de cançons amb perspectiva feminista i es compondrà una cançó.

El Departament d’Igualtat de la Mancomunitat de l’Alcoià i el Comtat ofereix un taller per a joves entre 12 i 18 anys que té com a objectiu promoure la igualtat a través de la música, proporcionant ferramentes per a la composició de cançons de rap que servisquen per a la denúncia d’actituds masclistes i combatre el maltractament.

L’activitat estarà impartida per la rapera alcoiana Zeta A i es desenvoluparà en tres sessions, a les quals es descobrirà la història del hip-hop i el paper de la dona a la cultura urbana, i també es treballarà les ferramentes per a la composició de lletres de rap, com les estructures i els diferents tipus de rima amb l’objectiu de compondre una cançó i rapejar sobre una base instrumental.

El taller es durà a terme al Casal de la Joventut de Banyeres de Mariola els dies 27 de maig, 10 de juny i 1 de juliol; a la Casa de Ferro de Muro el 3 i el 17 de juny, i el 8 de juliol; i a Cocentaina els dies 19 i 20 de juliol. L’assistència és gratuïta però es requereix inscripció a l’àrea de joventut del municipi o mitjançant els formularis en línia habilitats a tal efecte.

taller de rap per la igualtat muro banyeres cocentaina mancomunitat

Hui en dia encara hi ha molts gèneres musicals fortament masculinitzats, com és el cas del rap. Tot i que als últims anys ha augmentat la presència de dones, encara és un món en què aquestes estan en segon pla. A més, encara es poden trobar cançons amb lletres masclistes i discriminatòries. És el moment de trencar amb els estereotips i promoure que les noves generacions aprofiten aquesta potent via d’expressió per a transmetre missatges reivindicatius per una societat més justa.

Aquesta activitat s’emmarca en el projecte del Departament d’Igualtat de la Mancomunitat de l’Alcoià i el Comtat, que treballa per a sensibilitzar a la població, especialment la jove i adolescent, en matèria d’igualtat entre dones i homes i per la prevenció de la violència de gènere.

ARTÍCLES RELACIONATS

Més empreses gràcies a l’Agència Impuls

Més empreses gràcies a l’Agència Impuls

Augmenten les empreses ajudades per l’Agència Impuls en l’últim any - Les xifres, respecte als últims tres anys, suposen un increment tant en empreses noves com en aquelles consolidades El projecte Agència Impuls de la Mancomunitat de l’Alcoià i el Comtat continua amb...

La Mancomunitat dona suport a l’esport

La Mancomunitat dona suport a l’esport

La Mancomunitat dona suport a l’esport comarcal amb l’UltraMediterrània - Les muntanyes del municipis de l’Alcoià i el Comtat acolliran a vora un miler d’esportistes aquest cap de setmana per tal de superar una prova única a la Comunitat Valenciana El mes de gener...

El bus del STU+ continua amb l’horari especial d’exàmens

El bus del STU+ continua amb l’horari especial d’exàmens

El servei de bus per a estudiants continua amb l'horari especial d'exàmens Les rutes entre els municipis de la Mancomunitat fins a Sant Vicent del Raspeig es redueixen entre el 8 i el 26 de gener El servei de bus STU+ que ofereix la Mancomunitat de l'Alcoià i el...