Inici > Notícies > Jornades informatives bo jove lloguer

Jornades informatives bo jove lloguer

Xarrades informatives sobre la sol·licitud del bo lloguer jove a les comarques organitzades per l’oficina Xaloc de la Mancomunitat de l’Alcoià i el Comtat

  • Es duran a terme en Muro, Banyeres de Mariola, Alcoi i Cocentaina, i es tractarà tot allò necessari per a poder presentar la sol·licitud una vegada s’òbriga el termini.

  • Es tracta d’una iniciativa de l’oficina Xaloc de la Mancomunitat de l’Alcoià i el Comtat, que compta amb la col·laboració dels departaments de joventut dels municipis.

L’oficina d’habitatge Xaloc de la Mancomunitat de l’Alcoià i el Comtat organitza unes jornades informatives obertes a la ciutadania en què es tractarà tots els passos necessaris per a sol·licitar el bo lloguer jove, tràmit que s’espera que estiga obert molt prompte i per al qual és convenient preparar-se amb antelació. Les sessions explicatives es duran a terme als municipis de Muro i Banyeres de Mariola el pròxim dijous dia 26 de maig, a Alcoi el divendres 27 i a Cocentaina el dimarts 31, sempre en horari de vesprada per tal de facilitar l’assistència de les persones joves, que són les beneficiàries d’aquesta ajuda. 

Cartell jornades informatives bo jove lloguer

El bo lloguer jove, que es va aprovar el passat mes de gener, consisteix a una ajuda de 250 euros mensuals durant dos anys per a persones joves fins a 35 anys, amb contracte de lloguer i amb una font d’ingressos estable. Per tal de sol·licitar-lo, les persones interessades hauran de disposar de certificat digital per tal de demanar cita prèvia electrònica, una vegada s’òbriga el termini per a fer-ho. Després, hauran de presentar la documentació requerida en la data i hora estipulades, també preferiblement per via telemàtica. Les persones interessades poden subscriure’s als butlletins informatius de Xaloc per tal de rebre un correu electrònic quan s’òbriga el termini de sol·licituds.

L’oficina d’habitatge de la Mancomunitat de l’Alcoià i el Comtat planteja aquestes sessions com a part de la seua tasca de donar a conéixer les ajudes i subvencions amb l’objectiu de facilitar l’accés a l’habitatge de totes les persones. Encara que aquestes jornades s’adrecen al jovent, l’oficina Xaloc també informa sobre actuacions en matèria de rehabilitació i reforma d’habitatges i edificis o habitatge social, i fa les funcions d’observatori comarcal d’habitatge. 

El servei de l’oficina Xaloc de l’Alcoià i el Comtat, que es va posar en marxa en octubre de 2021, opera gràcies a un conveni amb la Conselleria d’Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica i ha rebut una molt bona acollida per part de la ciutadania. Encara que l’oficina principal s’ubica a les dependències de la Mancomunitat, a l’edifici Àgora d’Alcoi, també presta servei itinerant a Banyeres de Mariola, Cocentaina i Muro, i es desplaça a demanda a la resta de municipis que integren la Mancomunitat.

Jornades informatives bo jove lloguer Mancomunitat de l’Alcoià i el Comtat:

Dijous 26 de maig: 

Muro d’Alcoi. Centre Social Matzem, 19 h.

Banyeres de Mariola. Casal Jove, 19.30 h.

Divendres 27 de maig:

Alcoi. Centre Cervantes Jove, 19.30 h.

Dimarts 31 de maig:

Cocentaina. Casa de la Joventut, 19.30 h. 

ARTÍCLES RELACIONATS

Més empreses gràcies a l’Agència Impuls

Més empreses gràcies a l’Agència Impuls

Augmenten les empreses ajudades per l’Agència Impuls en l’últim any - Les xifres, respecte als últims tres anys, suposen un increment tant en empreses noves com en aquelles consolidades El projecte Agència Impuls de la Mancomunitat de l’Alcoià i el Comtat continua amb...

La Mancomunitat dona suport a l’esport

La Mancomunitat dona suport a l’esport

La Mancomunitat dona suport a l’esport comarcal amb l’UltraMediterrània - Les muntanyes del municipis de l’Alcoià i el Comtat acolliran a vora un miler d’esportistes aquest cap de setmana per tal de superar una prova única a la Comunitat Valenciana El mes de gener...

El bus del STU+ continua amb l’horari especial d’exàmens

El bus del STU+ continua amb l’horari especial d’exàmens

El servei de bus per a estudiants continua amb l'horari especial d'exàmens Les rutes entre els municipis de la Mancomunitat fins a Sant Vicent del Raspeig es redueixen entre el 8 i el 26 de gener El servei de bus STU+ que ofereix la Mancomunitat de l'Alcoià i el...