Els municipis de la Mancomunitat de l’Alcoià i el Comtat acullen l’exposició No em toques el Whatsapp en maig

  • Es podrà visitar del 9 al 13 de maig en Alfafara, Agres i Cocentaina i en Muro del 17 al 20 de maig.
  • L’exposició itinerant, adreçada a joves, recull les obres guanyadores al concurs No em toques el Whatsapp, organitzat per l’IVAJ amb l’objectiu de conscienciar sobre la violència de gènere.

La Mancomunitat de l’Alcoià i el Comtat portarà l’exposició No Em Toques el Whatsapp a Alfafara, Agres, Cocentaina i Muro al llarg del mes de maig. Aquesta exposició itinerant està impulsada per l’Institut Valencià de la Joventut (IVAJ) de la Generalitat Valenciana, i inclou una col·lecció d’imatges creada a partir de les obres guanyadores del concurs de fotografia homònim, dirigit a joves entre 14 i 30 anys i que té com a objectiu la sensibilització i conscienciació de la joventut perquè aprenguen a detectar la violència de gènere.

El Departament de Joventut de la Mancomunitat de l’Alcoià i el Comtat ha coordinat aquesta exposició davant la necessitat de promocionar activitats que promoguen la prevenció d’actituds violentes, ja que diferents estudis realitzats per institucions i organismes especialitzats alerten de la detecció d’un augment de la violència de gènere entre menors d’edat i joves en els últims anys. Per tant, es tracta d’una qüestió que cal treballar com a societat, especialment amb el col·lectiu adolescent i la població jove, amb una aproximació que parteix de les seues pròpies creences i percepcions al voltant de les relacions de parella. La finalitat és visibilitzar les violències que s’exerceixen mitjançant les xarxes socials, les seues tipologies i les seues conseqüències, per tal que les persones joves sàpiguen detectar aquestes conductes i les puguen evitar o demanar ajuda.

cartell definitiu expo no em toques el whatsapp 2022

L’exposició, que ja es va tindre una molt bona acollida a Banyeres de Mariola i Alcoi, es podrà visitar del 9 al 13 de maig, en horari de 9 h a 14 h, al Centre Social La Mateta d’Alfafara; a la Casa de Cultura d’Agres, de 18.30 h a 20.30 h; i a la Casa de la Joventut de Cocentaina, en horari de 9 h a 14 h i els dimarts i dijous també de 16 h a 19 h. Pel que fa a Muro, estarà disponible del 17 al 20 de maig, en horari de 9 h a 15 h, a l’IES Serra Mariola. 

Iván Jover, gerent de la Mancomunitat responsable de l’àrea de Joventut, comenta que “No em toques el Whatsapp és una exposició que permet descobrir a la gent jove certs estereotips basats en el gènere, potenciar les relacions de parella sanes i, sobretot, informar sobre els recursos existents i on acudir en cas de sofrir algun tipus de violència en primera persona. Una exposició que tracta de promoure la igualtat, la convivència, el respecte entre gèneres i la prevenció de la violència contra les dones”.