Inici > Notícies > Centre d’Interpretació Turística mancomunat d’Alfafara

Centre d’Interpretació Turística mancomunat d’Alfafara

La Mancomunitat de l’Alcoià i el Comtat inaugura el Centre d’Interpretació Turística d’Alfafara

  • L’oficina d’informació turística, que es troba al Centre Social La Mateta d’Alfafara, estarà obert al públic de dijous a dissabte en horari de 9 h a 14 h. 
  • L’Ajuntament d’Alfafara ha cedit l’espai, que vol convertir-se en un punt referent per a rebre informació sobre turisme de natura i rutes, amb la marca 20Mils.

La Mancomunitat de l’Alcoià i el Comtat i l’Ajuntament d’Alfafara van inaugurar ahir el Centre d’Interpretació Turística mancomunat ubicat al Centre Social La Mateta d’Alfafara. Es tracta d’unes instal·lacions que oferiran el servei d’atenció a persones visitants a la zona i proporcionaran informació relacionada amb els recursos naturals, rutes i llocs d’interés de les comarques, així com sobre la programació d’activitats impulsada per la mancomunitat o els municipis que la integren.

A la inauguració van acudir alcaldes, regidors i tècnics de turisme de la zona, i van conéixer les instal·lacions, recentment rehabilitades per tal d’oferir un servei òptim i accessible. El centre completa l’oferta turística de la Mancomunitat de l’Alcoià i el Comtat que, amb la marca 20Mils, promou el turisme en la natura i les activitats per a descobrir la cultura, el patrimoni i la gastronomia de les comarques. 

El centre, a més, es convertirà en el punt de partida idoni per a les múltiples rutes que es poden fer per a descobrir la Serra de Mariola i el seu entorn amb Alfafara com a punt de partida. De fet, el pròxim diumenge tindrà lloc una ruta guiada que començarà al centre i recorrerà diferents paratges com el Pont Assolat, el Pantanet o la Necròpolis Mas del Pou. 

Iván Jover, gerent de la Mancomunitat de l’Alcoià i el Comtat responsable de l’àrea de turisme, va manifestar a la presentació la seua “idea clara de convertir aquest centre en un espai referent a l’hora d’atraure visitants”. A més, va afegir que “a la nostra comarca disposem de multitud de recursos turístics que comprenen des del mateix patrimoni natural, però  també una sèrie de recursos (etnogràfics, històrics, artístics, gastronòmics…) a cadascun dels municipis i que cal donar a conéixer i posar-los en valor perquè tractats d’una forma convenient, es poden transformar en productes turístics de gran potencialitat”.

ARTÍCLES RELACIONATS

Horari bus reduït època d’exàmens – STU+

Horari bus reduït època d’exàmens – STU+

El servei de bus STU+ redueix els recorreguts en època d'exàmens Entre el 27 de maig i el 20 de juny els trajectes es modifiquen   El servei de bus STU+ modifica els trajectes durant l'època d'exàmens. Aquesta reducció es produeix entre el 27 de maig i el 21 de...

La Mancomunitat contra l’eliminació d’aules

La Mancomunitat contra l’eliminació d’aules

La Mancomunitat aprova una moció contra l'eliminació d'aules en l'Alcoià i el Comtat L'entita supramunicipal manifesta així el suport als pobles per aquesta mesura de Conselleria que afectarà a tres classes d'aquestes comarques el pròxim curs El futur generacional de...

XII Concurs d’Empreses i Projectes Empresarials Emprenedors

XII Concurs d’Empreses i Projectes Empresarials Emprenedors

XII edició del Concurs d’Empreses i Projectes Empresarials Emprenedors de la Mancomunitat de l’Alcoià i el Comtat Els guardons es divideixen en dues categories: un de 2.000 € a la millor empresa i un de 1.500 € al millor projecte empresarial El termini per a presentar...