Obri el termini per a les sol·licituds del Servei de Transport Universitari i d’FP (STU+)

  • L’STU+ és un servei d’autobusos de la Mancomunitat de l’Alcoià i el Comtat que connecta les comarques amb els centres d’estudis de la Foia de Castalla i Sant Vicent del Raspeig. 

  • El termini està obert tant per a noves sol·licituds com per a renovacions i el tràmit es pot fer de forma telemàtica a través de la seu electrònica de la Mancomunitat.

Ja està obert el termini per a sol·licitar la targeta d’usuari del Servei de Transport Universitari i d’FP de la Mancomunitat de l’Alcoià i el Comtat (STU+). Amb aquesta targeta, les persones matriculades a un centre d’estudis per al curs 2022/2023 i empadronades a les poblacions que integren la Mancomunitat poden fer ús del transport a preus assequibles. Per a obtindre-la, de forma gratuïta, cal fer el tràmit de forma telemàtica a través de la seu electrònica de la Mancomunitat, adjuntant justificant de matrícula, document d’identitat i una fotografia.

Les persones que disposen ja de la targeta activa poden continuar utilitzant els seus viatges, que no tenen caducitat, amb normalitat. Només han de sol·licitar la seua renovació presentant la matrícula per al curs 2022/2023, mitjançant el tràmit habilitat a la seu electrònica, abans del 31 d’octubre. Les targetes no renovades dins de termini seran bloquejades i es perdran els viatges que hi haja en elles. 

L’STU+ fa, en diferents horaris i parades adaptats a les necessitats de l’alumnat, recorreguts que uneixen Muro, l’Alqueria d’Asnar, Cocentaina, Alcoi, Ibi, Onil, Castalla i Sant Vicent del Raspeig. Les persones usuàries poden adquirir bitllets per a qualsevol de les opcions i trajectes i carregar-los en una mateixa targeta. 

Les tarifes s’ofereixen en diferents modalitats adaptades a les diferents modalitats d’ús de cada persona –viatge senzill i abonaments de 10, 20 i 40 viatges–, i que suposen un estalvi addicional per a les persones que més utilitzen el servei. 

Les persones que no reuneixen els requisits també poden emprar el transport, sense necessitat de fer cap sol·licitud i abonant les tarifes ordinàries estipulades. Es tracta d’un servei del qual es beneficia tota la ciutadania de l’Alcoià i el Comtat, i, especialment, unes sis-centes persones que cursen estudis que, a més, es beneficien dels preus reduïts. 

El curs 2021/2022 ha estat el primer en què s’ha incorporat la línia que uneix les poblacions de les comarques entre si i amb els centres d’estudis de la Foia de Castalla, i les estadístiques d’ús mostren que el servei ha rebut una bona acollida. El nombre d’usuaris del servei ha augmentat un 8% respecte al curs anterior, i també ha crescut la quantitat de viatges duts a terme, que han tornat als nivells d’abans de la pandèmia. 

Es tracta d’un servei essencial per al territori, un transport públic funcional i econòmic, que permet que els i les estudiants tinguen més facilitats a l’hora d’escollir la seua formació i que, a més, no hagen de traslladar el seu domicili durant el curs. 

Tota la informació sobre horaris, parades, tarifes i recàrrega de viatges es pot trobar a la pàgina web de la Mancomunitat.