Inici > Notícies > Procés participatiu sobre mobilitat

Procés participatiu sobre mobilitat

La Mancomunitat impulsa un procés participatiu sobre mobilitat sostenible a l’Alcoià i el Comtat

  • La iniciativa tindrà lloc en setembre i octubre a l’Àgora d’Alcoi i estarà oberta a la participació d’entitats locals i associacions de les comarques, així com a la ciutadania en general. 

  • Es duran a terme cinc tallers amb l’objectiu de conéixer les ferramentes de participació ciutadana i models de transport d’altres territoris, realitzar un diagnòstic sobre la mobilitat a les comarques i proposar iniciatives.

La Mancomunitat de lAlcoià i El Comtat impulsa un procés participatiu sobre mobilitat sostenible per tal de conéixer les necessitats de la ciutadania en matèria de transport, així com per a dissenyar de forma col·laborativa possibles solucions als reptes als quals s’enfronta actualment el territori. El Debat sobre mobilitat i infraestructures a l’Alcoià i el Comtat per a la recollida de propostes ciutadanes per la mobilitat sostenible es durà a terme als mesos de setembre i octubre d’enguany, en cinc tallers a l’espai Àgora d’Alcoi. 

Les primeres dues sessions  –el 27 de setembre i el 4 d’octubre– estan plantejades perquè les persones assistents es familiaritzen amb les dinàmiques de participació ciutadana i puguen conéixer altres experiències, de la mà de persones expertes, amb conferències-debat. A partir de la tercera sessió, el 18 d’octubre, s’entrarà en matèria per tal de desenvolupar un informe de diagnòstic i un informe de priorització de propostes, el dia 25 d’octubre. Per últim, a la sessió final, el dijous 27 d’octubre, es durà a terme la presentació de l’informe final i un debat sobre mobilitat al territori amb la participació d’entitats i persones expertes en la matèria. 

Per tal de participar plenament, es recomana a les persones interessades que assistisquen a totes les sessions i que s’inscriguen amb antelació. Aquest procés participatiu es planteja com un espai en què deliberar col·lectivament i amb detall sobre l’estat actual i les millores necessàries de la mobilitat a l’entorn comarcal.

procés participatiu sobre mobilitat alcoià comtat procés participatiu sobre mobilitat alcoià comtat

Un dels objectius principals de la Mancomunitat de l’Alcoià i el Comtat és millorar la qualitat de vida de la ciutadania de les comarques i, per a fer-ho, és essencial treballar per desenvolupar actuacions que milloren l’accés igualitari als serveis bàsics, els quals s’ubiquen principalment als municipis de major població. L’informe en què es reflectiran els resultats dels debats serà de gran utilitat per a la gestió pública, especialment, així com per a la investigació o el públic en general.

La Mancomunitat ja gestiona un dels principals transports que articulen les comarques, l’STU+, l’autobús que uneix l’Alcoià i el Comtat amb la Universitat d’Alacant i, a més, des del curs passat i donada la demanda ciutadana, amb els centres d’estudis de la Foia de Castalla. Encara que tothom pot fer ús del servei, aquest s’adreça específicament a l’alumnat de Formació Professional o universitari, a qui s’apliquen tarifes reduïdes. 

El procés participatiu es podrà dur a terme gràcies al finançament del Servei de Transparència de la Diputació d’Alacant i la Conselleria de Participació, Transparència, Cooperació i Qualitat Democràtica.

Debat sobre mobilitat i infraestructures a l’Alcoià i el Comtat. Propostes ciutadanes per a la mobilitat sostenible.

PROGRAMA

SESSIÓ 1

Dimarts 27 de setembre

18.30 h – 20.30 h

Explicació del projecte: objectius, metodologia, grups de debat i calendari i treball sobre l’informe base per al debat.

Conferència-debat: L’Evolució de la mobilitat en ciutats i territori des de la fi de la II Guerra Mundial. A càrrec d’Ole Thorson, enginyer de camins, expert en mobilitat.

SESSIÓ 2

Dimarts 4 d’octubre

18.30 h – 20.30 h

Constitució dels grups de debat ruralitat, serveis, governança, altres.

Conferència-debat: Propostes de mobilitat aplicada en territoris rurals–urbans. A càrrec de Josep Enric García Alemany, consultor en polítiques públiques de transport.

SESSIÓ 3

Dimarts 18 d’octubre

18.30 h – 20.30 h

Taller per a l’elaboració d’un informe de diagnòstic.

SESSIÓ 4

Dimarts 25 d’octubre

18.30 h – 20.30 h

Taller per a l’elaboració d’un informe de priorització de propostes per als grups.

SESSIÓ 5

Dijous 27 d’octubre

18.30 h – 20.30 h

Presentació de l’informe final.

Debat sobre mobilitat al territori.

ARTÍCLES RELACIONATS

Concerts Cicle Somriu 2024

Concerts Cicle Somriu 2024

El Cicle Somriu 2024 despega en juliol La música arriba als municipis de la Mancomunitat de l'Alcoià i el Comtat a través d'una proposta lliure y gratuïta amb una varietat d'estils La Mancomunitat de l’Alcoià i el Comtat mostra, un any més, la seua aposta per la...

10 anys de la Ruta Contacontes

10 anys de la Ruta Contacontes

La Ruta Contacontes de l’Alcoià i el Comtat celebra 10 anys Els municipis que integren la Mancomunitat comptaran amb les actuacions de rondallaires que captaran l’atenció de grans i menuts Els espais dels municipis de la Mancomunitat de l’Alcoià i el Comtat tornaran a...

Presentació documental Campaners del Comtat

Presentació documental Campaners del Comtat

La Mancomunitat projecta el documental dels Campaners del Comtat en els seus municipis La cultura del toc manual de campanes, cada vegada menys comú, queda ara per al record amb ‘Mans, cordes i bronze’, un treball audiovisual que recull el testimoni dels últims...