Inici > Notícies > Senderisme Entre Muntanyes 2021

Senderisme Entre Muntanyes 2021

Les mancomunitats de l’Alcoià i el Comtat i la Vall d’Albaida presenten la programació de Senderisme Entre Muntanyes 2021

  • Les rutes començaran el pròxim 11 de setembre i es duran a terme els caps de setmana fins al 12 de desembre.
  • Totes les activitats són gratuïtes amb inscripció prèvia en línia ( tinyurl.com/entremuntanyes ).

La Mancomunitat de l’Alcoià i el Comtat i la Mancomunitat de la Vall d’Albaida tornen a col·laborar en la planificació d’activitats per a dinamitzar les comarques amb una nova edició de Senderisme Entre Muntanyes. Es tracta d’una programació de rutes guiades gratuïtes que es duen a terme els caps de setmana de setembre a desembre.

La programació de Senderisme Entre Muntanyes 2021, després de l’èxit d’assistència de les edicions anteriors, tornarà a recórrer les poblacions de les comarques i els seus paratges més emblemàtics. S’han planificat itineraris de diferents nivells de dificultat, especificats a cadascuna de les rutes, en les modalitats de senderisme Familiar/Kids –rutes de baixa dificultat, fins a cinc quilòmetres i dues hores de durada–, Estàndard –dificultat mitjana, fins a deu quilòmetres i entre quatre i cinc hores de durada– i Expert –dificultat alta, més de deu quilòmetres i cinc hores de recorregut–. 

La participació és gratuïta, però el nombre d’assistents és limitat, així que cal inscriure’s fins al dijous abans de l’inici de cadascuna de les rutes mitjançant un formulari en línia. 

Iván Jover, gerent responsable del departament de turisme de la Mancomunitat de l’Alcoià i el Comtat, celebra la bona acollida que tenen les activitats organitzades conjuntament amb la Mancomunitat de la Vall d’Albaida: «és important que treballem per donar a conéixer l’espectacular natura i el ric patrimoni de les nostres comarques i les comarques veïnes».

Molt més que senderisme

Senderisme Entre Muntanyes 2021 tornarà a fomentar el coneixement de les comarques i els nombrosos racons naturals que es troben a les serres de les comarques de l’Alcoià, el Comtat i la Vall d’Albaida. Però la programació va molt més enllà de la pràctica de senderisme.

Algunes de les rutes, com la del Projecte Canyet de recuperació de voltors a Alcoi o la ruta de senderisme botànic a Quatretonda, posen en valor la fauna i la flora de la zona. La d’Alfafara o la de l’Olleria permeten recórrer la nostra història per sendes vinculades als ibers, mentre que a les de Penàguila i el Palomar es visitaran els castells. També es destaca el patrimoni, en rutes vinculades als molins (Banyeres de Mariola), la pedra en sec (Llutxent) o els riuraus (Benicolet), i els rius i les fonts (Alcoleja, Atzeneta d’Albaida, Ontinyent…).

Es tracta de la quarta edició en què participa la Mancomunitat de l’Alcoià i el Comtat, enguany amb rutes a huit municipis: Alcoi (3 d’octubre), Gorga (9 d’octubre), Muro (10 d’octubre), Penàguila (30 d’octubre), Cocentaina (13 de novembre), Banyeres de Mariola (14 de novembre), Alcoleja (27 de novembre) i Alfafara (4 de desembre). 

PROGRAMACIÓ DE SENDERISME ENTRE MUNTANYES 2021

programació senderisme entre muntanyes 2021 SETEMBRE OCTUBRE RUTES GUIADES MANCOMUNITAT

SETEMBRE

Dissabte dia 11: Carrícola > Ruta de la Mitja > 16 km, 5 h 30 min > dificultat alta (Eixida a les 9.00 h des de l’ajuntament).

Diumenge dia 12: El Ràfol de Salem > PR-CV 213.4 > 8 km, 4 h > dificultat mitjana-alta > (Eixida a les 9.00 h des del Bar Centre Social).

Dissabte dia 18: Quatretonda > Senderisme Botànic > 7 km > 4 h > dificultat mitjana-alta (Eixida a les 9.00 h des del poliesportiu municipal la Pau).

Diumenge dia 19: Atzeneta d’Albaida > Ruta de l’Aigua> 8 km, 4 h > dificultat baixa (Eixida a les 9.00 h des del museu).

Dissabte dia 25: Castelló de Rugat > Ruta per la serra de Castelló > 8 km, 4 h > dificultat mitjana-alta (Eixida a les 9.00 h des del poliesportiu municipal).

Diumenge dia 26: Beniatjar > Descobrint paratges històrics > 9 km, 3 h > dificultat mitjana. (Eixida a les 9.00 h des de l’ajuntament).

OCTUBRE

Dissabte dia 2: Benigànim > Ruta paisatgística per Benigànim > 11 km, 4 h dificultat mitjana-alta (Eixida a les 9.00 h des de l’ajuntament)

Diumenge dia 3: Alcoi > Ruta Preventori-Projecte Canyet > 10 km 4 h > dificultat mitjana. (Eixida a les 09:00 h des de la cantina del Preventori).

Dissabte dia 9: Gorga > Ruta olivera mil·lenària > 8 km, 4 h > dificultat mitjana-alta (Eixida a les 9.00 h des de la casa de la cultura).

Diumenge dia 10: Muro > PR-V 277 > Ruta penya el Frare> 11 km 4 h > dificultat mitjana. (Eixida a les 8.00 h des de la Tourist Info).

Dissabte dia 16: Bocairent > Ruta del barranc de la Fos > 10 km, 4 h > dificultat mitjana-alta. (Eixida a les 10.00 h des de la plaça de l’ajuntament).

Diumenge dia 17: Agullent Ruta per la serra d’Agullent > 8 km, 4 h > dificultat alta (Eixida a les 9.00 h des del parc de la font Jordana).

Dissabte dia 23: Montaverner > Ruta de les Marjaletes > 5 km, 1 h 30 min > dificultat baixa. (Eixida a les 10.00 h des del convent de les Caputxines).

Diumenge dia 24: Terrateig > Ruta pla de Fontetes-Penya Llarga > 5 km, 3 h > dificultat mitjana-alta. (Eixida a les 9.00 h des de la plaça de la Font).

Dissabte dia 30: Penàguila > Ruta al castell i l’arc de Santa Llúcia > 7,3 km > dificultat mitjana. (Eixida a les 9.00 h des del jardí de Santos).

Diumenge dia 31: Otos > SL-CV10 Paratge Protegit Ombria del Benicadell > 8,5 km, 2 h 30 min > dificultat mitjana. (Eixida a les 9.30 h des del Palau d’Otos).

NOVEMBRE

Dissabte dia 6: Ontinyent > Ruta font de Gamellons i font del Nano > 8 km, 3 h 30 min > dificultat mitjana. (Eixida a les 9.00 h des de l’ermita de la Morera, al km 10,9 de la CV-655 (carretera del Pou Clar a Fontanars).

Diumenge dia 7: Montitxelvo > PR-CV: Ruta de les Penyes Albes > 7,7 km, 4 h > dificultat mitjana-alta. (Eixida a les 9:00 h des de l’ajuntament).

Dissabte dia 13: Cocentaina > Ruta a l’alt del pic Negre > 12 km, 4 h > dificultat alta. (Eixida 8:00 h de l’aparcament del Teular).

Diumenge dia 14: Banyeres de Mariola > Ruta dels Molins > 4 km, 2 h > dificultat baixa (Eixida a les 10.00 h des de l’ajuntament).

Dissabte dia 20: Llutxent > Ruta de la pedra en sec > 7 km 3 h > dificultat mitjana-alta (Eixida a les 8.00 h des de camp de futbol la Plana).

Diumenge dia 21: El Palomar > SL CV-118: Ruta del Castell > 12,30 km, 6 h > dificultat mitjana-alta (Eixida a les 8:00 h des de l’ajuntament). 

Dissabte dia 27 Alcoleja > Ruta dels pobles del riu Frainós > 10 km, 4 h > dificultat baixa (Eixida a les 9:00 h en la plaça de l’església d’Alcoleja).

Diumenge dia 28: L’Olleria > Pujada al despoblat Iber del Porquet des del barranc del Salido > 14 km, 5 h > dificultat alta. (Eixida a les 8.00 h des del parc beat pare Ferreres).

DESEMBRE

Dissabte dia 4: Alfafara > Senda dels Ibers fins a la cova del Bolumini > 9 km, 3 h i 30 min > dificultat alta. (Eixida a les 9:30 h des del centre d’interpretació turística C. la Mateta).

Diumenge dia 5: Bèlgida > Ruta de la font Freda > 13 km, 5 h > dificultat alta. (Eixida a les 9:00 h des del parc Enric Valor).

Dissabte dia 11: Benicolet > Ruta Riuraus > 6 km, 2 h i 30 min > dificultat baixa. (Eixida a les 9.00 h des de l’ajuntament).

Diumenge dia 12: Aielo de Malferit > Foia Redona-Basseta Roja > 13 km, 4 h > dificultat alta. (Eixida a les 9:00 h des de l’ajuntament)

ARTÍCLES RELACIONATS

Més empreses gràcies a l’Agència Impuls

Més empreses gràcies a l’Agència Impuls

Augmenten les empreses ajudades per l’Agència Impuls en l’últim any - Les xifres, respecte als últims tres anys, suposen un increment tant en empreses noves com en aquelles consolidades El projecte Agència Impuls de la Mancomunitat de l’Alcoià i el Comtat continua amb...

La Mancomunitat dona suport a l’esport

La Mancomunitat dona suport a l’esport

La Mancomunitat dona suport a l’esport comarcal amb l’UltraMediterrània - Les muntanyes del municipis de l’Alcoià i el Comtat acolliran a vora un miler d’esportistes aquest cap de setmana per tal de superar una prova única a la Comunitat Valenciana El mes de gener...

El bus del STU+ continua amb l’horari especial d’exàmens

El bus del STU+ continua amb l’horari especial d’exàmens

El servei de bus per a estudiants continua amb l'horari especial d'exàmens Les rutes entre els municipis de la Mancomunitat fins a Sant Vicent del Raspeig es redueixen entre el 8 i el 26 de gener El servei de bus STU+ que ofereix la Mancomunitat de l'Alcoià i el...