Inici > Notícies > Presentem l’STU+, el nou servei de transport per a estudiants

Presentem l’STU+, el nou servei de transport per a estudiants

La Mancomunitat de l’Alcoià i el Comtat presenta l’STU+, el nou servei de transport per a estudiants

 

  • L’STU+ és una ampliació del Servei de Transport Universitari que fa anys que està en funcionament a les comarques.
  • El servei incorpora una nova línia i combinacions que uneixen les poblacions del Comtat i l’Alcoià amb la Foia de Castalla, pensada per a l’alumnat de Formació Professional.

 

A partir del mes de setembre, les comarques disposaran d’un nou transport públic pensat per a joves estudiants: l’STU+. Encara que l’autobús que uneix Muro, Cocentaina i Alcoi amb la Universitat d’Alacant fa anys que funciona, el nou servei cobrirà també les necessitats de l’alumnat dels centres de Formació Professional. D’aquesta manera, les persones que residisquen a les poblacions de la Mancomunitat de l’Alcoià i el Comtat disposaran d’una línia que connectarà Muro, l’Alqueria d’Asnar, Cocentaina i Alcoi amb Ibi, Onil i Castalla.

 

Per tal de fer ús del servei a preu reduït, cal complir els requisits d’estar matriculat a un centre formatiu oficial i estar empadronat a qualsevol dels municipis de la Mancomunitat de l’Alcoià i el Comtat i sol·licitar la targeta de transport de l’STU+ mitjançant la seu electrònica de la Mancomunitat. Les persones que no reunisquen els requisits també podran emprar el transport, sense necessitat de fer cap sol·licitud i abonant les tarifes ordinàries estipulades.

 

El servei estarà unificat, de manera que les persones usuàries podran adquirir bitllets per a qualsevol de les opcions i trajectes. Els horaris i parades del nou servei de transport s’han ajustat per a cobrir les necessitats de més persones: aquelles que només s’han de moure entre les poblacions de les comarques, les que estudien a la Universitat d’Alacant i també les que ho fan a centres d’Ibi, Onil o Castalla. 

 

“Es tracta d’un servei demanat per la ciutadania des de fa anys”, declara Arnaldo Dueñas, gerent de la Mancomunitat responsable del servei, “amb l’augment de la demanda dels estudis d’FP, hem detectat que hi havia persones que optaven per centres més allunyats només perquè hi havia millors connexions en transport públic”. “Un dels serveis més importants per a complir l’objectiu primordial de la Mancomunitat, que és millorar la qualitat de vida de la ciutadania, és el transport públic”, afegeix Blas Calbo, president de la Mancomunitat.

Recàrregues més còmodes

A més, al nou contracte, que ara mateix es troba en fase d’adjudicació, es mantenen les novetats que es van incorporar a 2018 amb gran acceptació, com la targeta sense contacte i la possibilitat d’utilitzar amb l’abonament de l’STU+ i, per tant, a preu reduït, qualsevol autobús de la línia regular Alcoi-Alacant.

 

Enguany s’afegirà l’opció de recarregar la targeta adquirint viatges directament a l’autobús, una opció més còmoda per a les persones usuàries. Així i tot, es seguirà mantenint l’opció de recarregar als centres de joventut de diferents municipis, així com a l’estació d’autobusos d’Alcoi i l’aplicació mòbil habilitada a tal efecte. 

 

Sol·licituds i terminis de renovació

Les persones que encara no disposen de la seua targeta STU+ poden sol·licitar-la de forma gratuïta en qualsevol moment. Aquelles que hagen estat usuàries durant el curs 2020/2021 podran seguir emprant la seua targeta tramitant la renovació amb la nova matrícula a la seu electrònica de la Mancomunitat abans del 31 d’octubre de 2021.

 

MÉS INFORMACIÓ

 

ARTÍCLES RELACIONATS

Horari bus reduït època d’exàmens – STU+

Horari bus reduït època d’exàmens – STU+

El servei de bus STU+ redueix els recorreguts en època d'exàmens Entre el 27 de maig i el 20 de juny els trajectes es modifiquen   El servei de bus STU+ modifica els trajectes durant l'època d'exàmens. Aquesta reducció es produeix entre el 27 de maig i el 21 de...

La Mancomunitat contra l’eliminació d’aules

La Mancomunitat contra l’eliminació d’aules

La Mancomunitat aprova una moció contra l'eliminació d'aules en l'Alcoià i el Comtat L'entita supramunicipal manifesta així el suport als pobles per aquesta mesura de Conselleria que afectarà a tres classes d'aquestes comarques el pròxim curs El futur generacional de...

XII Concurs d’Empreses i Projectes Empresarials Emprenedors

XII Concurs d’Empreses i Projectes Empresarials Emprenedors

XII edició del Concurs d’Empreses i Projectes Empresarials Emprenedors de la Mancomunitat de l’Alcoià i el Comtat Els guardons es divideixen en dues categories: un de 2.000 € a la millor empresa i un de 1.500 € al millor projecte empresarial El termini per a presentar...