Inici > Notícies > Programació d’activitats en el Dia Mundial Sense Tabac

Programació d’activitats en el Dia Mundial Sense Tabac

El Departament de Salut d’Alcoi, junt amb les Unitats de Prevenció Comunitària de Conductes Addictives (UPCCAs) dels ajuntaments d’Alcoi i Ibi, i de la Mancomunitat de l’Alcoià i el Comtat, han organitzat un complet programa amb motiu del Dia Mundial Sense Tabac, que tindrà lloc el pròxim 31 de maig.

L’acte principal d’aquesta campanya consistirà en la celebració de tallers en el saló d’actes de l’Hospital Verge dels Lliris d’Alcoi, impartits per experts i relacionats amb com crear hàbits saludables i viure una vida sense tabac. A més, al llarg del matí, s’ubicarà diferents punts d’informació en els municipis participants.

La programació va començar a dur-se a terme en març, amb activitats de prevenció del tabaquisme en adolescents, que han arribat a uns 1.300 joves, principalment de primer d’ESO, en tots els centres escolars del Departament de Salut d’Alcoi. En total, han tingut lloc 40 xarrades, a càrrec d’un equip mèdic multidisciplinari, juntament amb infermeria i treball social, en els municipis d’Alcoi, Cocentaina, Banyeres de Mariola, Muro, Benilloba, Ibi, Onil i Castalla. A més de la xarrada, l’alumnat ha participat en un taller i un debat.

Paral·lelament, s’ha posat en marxa la I edició del Concurs de Dibuix Escolar Viu Sense Tabac, en la qual han participat els centres educatius que així ho han desitjat. L’objectiu és que l’alumnat reflectisca com és la vida saludable sense tabac. Els dibuixos s’exposaran del 28 de maig a l’1 de juny en el Centre Comercial Alzamora d’Alcoi, i el dibuix guanyador rebrà el premi en l’acte principal del dia 31.

La programació pel Dia Mundial Sense Tabac ha comptat amb la col·laboració de la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública de la Generalitat Valenciana, així com del Col·legi Oficial de Metges i d’Infermeria d’Alacant, i les activitats del programa estan avalades per diverses societats científiques.

dia sense tabac alcoi

Programació 31 de maig, Dia Mundial Sense Tabac.

Saló d’actes de l’hospital Verge dels Lliris d’Alcoi.

TALLERS 10 h – 12.30 h.

10 h. El tabaquisme hui. Dr. Raúl Sandoval, pneumòleg de l’hospital Verge dels Lliris.

10.20 h. Claus per a deixar de fumar. Na María Herrero, psicòloga clínica de la Unitat d’Alcohologia del Departament de Salut d’Alcoi.

11.30 h. Alimentació saludable. Na Sara Trelis, nutricionista de l’Hospital Verge dels Lliris.

11.50 h. Cos sa. Na Lorena Padilla, mestra d’educació física en el Col·legi Esclaves d’Alcoi, triatleta i corredora de trail i curses de muntanya.

12.10 h. Tècniques de relaxació. Na Teresa Miralles, infermera de la Unitat de Salut Mental.

13 h. Roda de premsa i passe del vídeo Viure sense tabac.

13.30 h. Cloenda i entrega de premis.

ARTÍCLES RELACIONATS

XII Concurs d’Empreses i Projectes Empresarials Emprenedors

XII Concurs d’Empreses i Projectes Empresarials Emprenedors

XII edició del Concurs d’Empreses i Projectes Empresarials Emprenedors de la Mancomunitat de l’Alcoià i el Comtat Els guardons es divideixen en dues categories: un de 2.000 € a la millor empresa i un de 1.500 € al millor projecte empresarial El termini per a presentar...

Més empreses gràcies a l’Agència Impuls

Més empreses gràcies a l’Agència Impuls

Augmenten les empreses ajudades per l’Agència Impuls en l’últim any - Les xifres, respecte als últims tres anys, suposen un increment tant en empreses noves com en aquelles consolidades El projecte Agència Impuls de la Mancomunitat de l’Alcoià i el Comtat continua amb...

La Mancomunitat dona suport a l’esport

La Mancomunitat dona suport a l’esport

La Mancomunitat dona suport a l’esport comarcal amb l’UltraMediterrània - Les muntanyes del municipis de l’Alcoià i el Comtat acolliran a vora un miler d’esportistes aquest cap de setmana per tal de superar una prova única a la Comunitat Valenciana El mes de gener...