Inici > Notícies > Programa pilot ‘Itinerant’

Programa pilot ‘Itinerant’

La Mancomunitat de l’Alcoià i el Comtat busca professionals que vulguen oferir els seus serveis de forma itinerant

  • La captació de professionals forma part del programa pilot Itinerant, el qual s’iniciarà en la província d’Alacant amb la Mancomunitat de l’Alcoià i el Comtat. 

  • L’objectiu és apropar serveis als municipis en risc de despoblament i millorar la qualitat de vida de la seua ciutadania.

La Mancomunitat de l’Alcoià i el Comtat serà la primera entitat provincial a participar en el programa pilot Itinerant, posat en marxa per la Generalitat Valenciana, mitjançant l’Agència Valenciana Antidespoblament AVANT i la Federació Valenciana de Municipis i Províncies. El projecte té com a objectiu propiciar que diferents professionals oferisquen els seus serveis de manera itinerant pels municipis en risc de despoblament, de manera que es millore la qualitat de vida de la ciutadania d’aquestes poblacions. 

D’aquesta manera, es solucionarien els problemes a l’hora d’accedir a determinats serveis, derivats de la manca de transport o la dificultat per a desplaçar-se, especialment en el cas de persones majors. Els diferents serveis (fisioteràpia, podologia, òptica, ferreteria…) s’oferirien als diferents municipis de les comarques de manera itinerant d’acord amb un calendari.

Les persones interessades a oferir els seus serveis ja poden inscriure’s mitjançant un formulari en línia. A la vegada, es treballarà en contacte estret amb els ajuntaments dels municipis, per tal d’identificar les necessitats a cadascuna de les poblacions i definir els espais que es podrien cedir per a la prestació dels serveis. Posteriorment, s’entrevistarà a les persones professionals, que rebran assessorament del personal de la FVMP i la Mancomunitat, i es visitarà el territori en què es duran a terme els serveis.

La participació de la Mancomunitat en el programa Itinerant és una mostra de les actuacions de l’entitat per tal de millorar la qualitat de vida de la ciutadania dels municipis de menor població, a la vegada que es fomenta el desenvolupament de l’economia comarcal i s’ofereix noves oportunitats de negoci a professionals de la zona. 

ARTÍCLES RELACIONATS

Horari bus reduït època d’exàmens – STU+

Horari bus reduït època d’exàmens – STU+

El servei de bus STU+ redueix els recorreguts en època d'exàmens Entre el 27 de maig i el 20 de juny els trajectes es modifiquen   El servei de bus STU+ modifica els trajectes durant l'època d'exàmens. Aquesta reducció es produeix entre el 27 de maig i el 21 de...

La Mancomunitat contra l’eliminació d’aules

La Mancomunitat contra l’eliminació d’aules

La Mancomunitat aprova una moció contra l'eliminació d'aules en l'Alcoià i el Comtat L'entita supramunicipal manifesta així el suport als pobles per aquesta mesura de Conselleria que afectarà a tres classes d'aquestes comarques el pròxim curs El futur generacional de...

XII Concurs d’Empreses i Projectes Empresarials Emprenedors

XII Concurs d’Empreses i Projectes Empresarials Emprenedors

XII edició del Concurs d’Empreses i Projectes Empresarials Emprenedors de la Mancomunitat de l’Alcoià i el Comtat Els guardons es divideixen en dues categories: un de 2.000 € a la millor empresa i un de 1.500 € al millor projecte empresarial El termini per a presentar...