escape room setembre octubre

La Mancomunitat de l’Alcoià i el Comtat segueix treballant per a oferir opcions d’oci saludable per a joves a les poblacions de les comarques. Per aquesta raó, s’han tornat a programar activitats com l’escape room desenvolupat conjuntament pel Servei d’Igualtat, la Unitat de Prevenció de Conductes Addictives i el Departament de Joventut de la Mancomunitat. El joc es durà a terme a Alcoi (6 d’octubre), Banyeres de Mariola (13 d’octubre) i Cocentaina (14 d’octubre). Els i les  joves hauran d’emprar el seu enginy i treballar en equip per tal de resoldre un misteriós cas policial.

L’activitat és totalment gratuïta i tindrà lloc en horari de vesprada. A cada municipi, es poden inscriure fins a cinc grups de 4 a 6  joves d’entre 12 i 17 anys. Les inscripcions es poden fer al Centre d’Informació Juvenil de cada municipi o a l’enllaç: https://tinyurl.com/ra2htnkm.

La història de l’escape room parteix d’una situació quotidiana: un grup de joves es reuneix per a beure abans de sortir a les festes que s’estan celebrant en la localitat on es troben, sota la mentalitat de beure per a passar-ho bé, voler provar coses noves, transgredir i sentir-se adults fent allò que veuen fer als adults. A causa del consum d’alcohol ocorren coses que cal anar desenvolupant, i que hauran de resoldre perquè la situació no acabe de la pitjor manera. Així, es combina una activitat lúdica amb un exercici de conscienciació en matèria de consum de substàncies i igualtat.