Inici > Notícies > Premis X Concurs d’Empreses i Projectes Empresarials Emprenedors

Premis X Concurs d’Empreses i Projectes Empresarials Emprenedors

La Mancomunitat de l’Alcoià i el Comtat entrega els premis del X Concurs d’Empreses i Projectes Empresarials Emprenedors

  • En aquesta edició s’ha reconegut a dues empreses de recent creació, la de Paqui Javaloyes i 9Oliveres, i dos projectes emprenedors, Filando i Velorecicla.

  • El Concurs d’Empreses i Projectes Empresarials Emprenedors premia les persones emprenedores de les comarques que treballen per a crear riquesa i ocupació, i promouen valors com la sostenibilitat o el desenvolupament rural. 

foto premis x concurs emprenedors

El passat divendres la Mancomunitat de l’Alcoià i el Comtat va entregar els premis del X Concurs d’Empreses i Projectes Empresarials Emprenedors a una gala celebrada en el municipi de Gorga. A l’edició d’enguany s’ha lliurat un total de quatre premis: dos a la categoria de millor empresa i dos a la categoria de millor projecte empresarial.

El Premi Millor Empresa, dotat amb 1.000 €, va ser atorgat a Paqui Javaloyes qui, amb 55 anys i després d’haver-se quedat a l’atur, va decidir reinventar-se i emprendre al sector del màrqueting digital després de detectar amb el confinament les necessitats de digitalització de les xicotetes empreses de la zona.

El Premi Millor Empresa Eco-sostenible, dotat amb 1.000 €, va ser per a Finca 9Oliveres. Es tracta del projecte de tres enginyers per a rendibilitzar camps d’oliveres a Cocentaina mitjançant les noves tecnologies i valors com l’ecologia i la sostenibilitat. A més de produir el seu propi oli, el comercialitzen a una botiga en línia on, a més, ofereixen altres productes gourmet de la zona.

Pel que fa als projectes guardonats, el seleccionat com a Millor Projecte, amb una dotació de 600 €, va ser Filando, la iniciativa d’Anna Maria Jordà Picó que combina la creació artística i la memòria amb fotografies bordades i històries de vida.

Per últim, Paolo Tedesco va rebre el premi al Millor Projecte de Desenvolupament Rural, amb una dotació de 300 €, per Velorecicla, que té com a objectiu recollir bicicletes en desús per tal de reparar-les i donar-les una segona vida per a ajudar a persones en situació o risc d’exclusió social. 

A la gala, presentada per Paco Agulló i a la qual van actuar els músics de l’Escola Crescendo, van acudir, a més de les persones guardonades, representants de les entitats col·laboradores al concurs –el CEEI, Jovempa, FEDAC, la Cámara de Comercio de Alcoy i IDEAS del Campus d’Alcoi de la Universitat Politècnica de València– i dels municipis integrants de la Mancomunitat de l’Alcoià i el Comtat.

El president de la Mancomunitat, Blas Calbo, qui, a més, és l’alcalde de Gorga, va exercir d’amfitrió. A més de celebrar que algunes de les empreses guanyadores en anteriors edicions del concurs són actualment referents ja consolidats, va aprofitar la gala per a agrair el compromís i l’esforç de les persones participants, els municipis i les entitats col·laboradores, pel creixement de les comarques. 

El jurat encarregat de baremar els premis està compost pels agents de desenvolupament local de la Mancomunitat de l’Alcoià i el Comtat i els seus municipis i representants de les entitats col·laboradores.

ARTÍCLES RELACIONATS

XII Concurs d’Empreses i Projectes Empresarials Emprenedors

XII Concurs d’Empreses i Projectes Empresarials Emprenedors

XII edició del Concurs d’Empreses i Projectes Empresarials Emprenedors de la Mancomunitat de l’Alcoià i el Comtat Els guardons es divideixen en dues categories: un de 2.000 € a la millor empresa i un de 1.500 € al millor projecte empresarial El termini per a presentar...

Més empreses gràcies a l’Agència Impuls

Més empreses gràcies a l’Agència Impuls

Augmenten les empreses ajudades per l’Agència Impuls en l’últim any - Les xifres, respecte als últims tres anys, suposen un increment tant en empreses noves com en aquelles consolidades El projecte Agència Impuls de la Mancomunitat de l’Alcoià i el Comtat continua amb...

La Mancomunitat dona suport a l’esport

La Mancomunitat dona suport a l’esport

La Mancomunitat dona suport a l’esport comarcal amb l’UltraMediterrània - Les muntanyes del municipis de l’Alcoià i el Comtat acolliran a vora un miler d’esportistes aquest cap de setmana per tal de superar una prova única a la Comunitat Valenciana El mes de gener...