Inici > Notícies > Jornada informativa sobre subvencions en matèria d’habitatge 2022

Jornada informativa sobre subvencions en matèria d’habitatge 2022

Jornada informativa de l’oficina Xaloc sobre ajudes i subvencions en matèria d’habitatge per a 2022

  • L’objectiu de la jornada és oferir informació, tant a professionals com a la ciutadania en general, sobre les ajudes i subvencions per a la rehabilitació, la reforma d’interiors, el lloguer, les inspeccions d’edificis, l’accessibilitat i la sostenibilitat dels habitatges previstes per a 2022.

  • L’oficina Xaloc de la Mancomunitat de l’Alcoià i el Comtat ofereix serveis d’assessorament en matèria d’habitatge a Alcoi, Banyeres de Mariola, Cocentaina i Muro.

El pròxim dimarts 18 de gener tindrà lloc la jornada Ajudes i subvencions en matèria d’habitatge 2022 organitzada per l’oficina Xaloc de la Mancomunitat de l’Alcoià i el Comtat. La sessió informativa es celebrarà a l’espai Àgora, en Alcoi, de vesprada, i es dividirà en dos blocs: un adreçat a professionals i un per a la ciutadania en general.

Jornada Xaloc alcoi gener 2022 ajudes subvencions habitatge

La cita per a la ciutadania en general serà a les 19 h. En aquest apartat es proporcionarà informació sobre la previsió de subvencions en matèria d’habitatge per a 2022 que començaran a estar disponibles en breu. Enguany s’espera que es publiquen ajudes a la rehabilitació d’edificis i la reforma d’interiors, així com subvencions per al pagament del lloguer, la realització de la inspecció d’edificis, les millores en accessibilitat o la sostenibilitat, entre altres. L’assistència és lliure fins a completar aforament.

Les primeres convocatòries de l’any, les ajudes europees per a la rehabilitació dels fons Next Generation, es publicaran a partir de finals del mes de gener, i es preveu que les ajudes del Pla Renhata per a la reforma interior d’habitatges així com les ajudes a la inspecció tècnica (IEE.CV) estiguen disponibles al mes de febrer.

Abans de la sessió informativa per a la ciutadania en general, a les 17.30 h, tindrà lloc el bloc adreçat a professionals del sector de l’habitatge, plantejat per a professionals vinculats a l’arquitectura, la construcció o l’administració de finques, així com per a entitats públiques, entre altres. L’objectiu és donar a conéixer les funcions de l’oficina Xaloc de la Mancomunitat de l’Alcoià i el Comtat i establir vies de col·laboració amb la resta d’agents del sector de l’habitatge a les comarques. Les persones interessades a assistir a aquesta convocatòria s’han d’inscriure amb antelació mitjançant un formulari en línia.

L’oficina Xaloc s’encarrega d’informar i prestar assessorament per a dur a terme els tràmits de sol·licitud d’ajudes i subvencions, així com de prestar suport tècnic per a la promoció d’habitatges de protecció oficial, informar a persones propietàries i inquilines sobre l’adequat ús, manteniment i conservació d’habitatges, difondre les implicacions del dret a l’habitatge o fomentar i acompanyar les rehabilitacions d’edificis.

A més d’assistir a la jornada, qualsevol persona pot sol·licitar informació acudint a l’oficina Xaloc de la Mancomunitat de l’Alcoià i el Comtat en Alcoi, ubicada a l’edifici Àgora, en horari de 8 h a 15 h de dilluns a divendres i els dimarts i dijous també de 17 h a 20 h, i també de forma itinerant dos dilluns al mes a la Casa de la Joventut de Banyeres de Mariola, dos dimarts al mes a l’Oficina Tècnica de l’Ajuntament de Cocentaina i dos dimecres al mes a la sala de reunions de l’Ajuntament de Muro, en horari de matí, en el 965549354 o escrivint a xaloc@lamancomunitat.org.

ARTÍCLES RELACIONATS

Concerts Cicle Somriu 2024

Concerts Cicle Somriu 2024

El Cicle Somriu 2024 despega en juliol La música arriba als municipis de la Mancomunitat de l'Alcoià i el Comtat a través d'una proposta lliure y gratuïta amb una varietat d'estils La Mancomunitat de l’Alcoià i el Comtat mostra, un any més, la seua aposta per la...

10 anys de la Ruta Contacontes

10 anys de la Ruta Contacontes

La Ruta Contacontes de l’Alcoià i el Comtat celebra 10 anys Els municipis que integren la Mancomunitat comptaran amb les actuacions de rondallaires que captaran l’atenció de grans i menuts Els espais dels municipis de la Mancomunitat de l’Alcoià i el Comtat tornaran a...

Presentació documental Campaners del Comtat

Presentació documental Campaners del Comtat

La Mancomunitat projecta el documental dels Campaners del Comtat en els seus municipis La cultura del toc manual de campanes, cada vegada menys comú, queda ara per al record amb ‘Mans, cordes i bronze’, un treball audiovisual que recull el testimoni dels últims...