Jornada informativa de l’oficina Xaloc sobre ajudes i subvencions en matèria d’habitatge per a 2022

  • L’objectiu de la jornada és oferir informació, tant a professionals com a la ciutadania en general, sobre les ajudes i subvencions per a la rehabilitació, la reforma d’interiors, el lloguer, les inspeccions d’edificis, l’accessibilitat i la sostenibilitat dels habitatges previstes per a 2022.

  • L’oficina Xaloc de la Mancomunitat de l’Alcoià i el Comtat ofereix serveis d’assessorament en matèria d’habitatge a Alcoi, Banyeres de Mariola, Cocentaina i Muro.

El pròxim dimarts 18 de gener tindrà lloc la jornada Ajudes i subvencions en matèria d’habitatge 2022 organitzada per l’oficina Xaloc de la Mancomunitat de l’Alcoià i el Comtat. La sessió informativa es celebrarà a l’espai Àgora, en Alcoi, de vesprada, i es dividirà en dos blocs: un adreçat a professionals i un per a la ciutadania en general.

Jornada Xaloc alcoi gener 2022 ajudes subvencions habitatge

La cita per a la ciutadania en general serà a les 19 h. En aquest apartat es proporcionarà informació sobre la previsió de subvencions en matèria d’habitatge per a 2022 que començaran a estar disponibles en breu. Enguany s’espera que es publiquen ajudes a la rehabilitació d’edificis i la reforma d’interiors, així com subvencions per al pagament del lloguer, la realització de la inspecció d’edificis, les millores en accessibilitat o la sostenibilitat, entre altres. L’assistència és lliure fins a completar aforament.

Les primeres convocatòries de l’any, les ajudes europees per a la rehabilitació dels fons Next Generation, es publicaran a partir de finals del mes de gener, i es preveu que les ajudes del Pla Renhata per a la reforma interior d’habitatges així com les ajudes a la inspecció tècnica (IEE.CV) estiguen disponibles al mes de febrer.

Abans de la sessió informativa per a la ciutadania en general, a les 17.30 h, tindrà lloc el bloc adreçat a professionals del sector de l’habitatge, plantejat per a professionals vinculats a l’arquitectura, la construcció o l’administració de finques, així com per a entitats públiques, entre altres. L’objectiu és donar a conéixer les funcions de l’oficina Xaloc de la Mancomunitat de l’Alcoià i el Comtat i establir vies de col·laboració amb la resta d’agents del sector de l’habitatge a les comarques. Les persones interessades a assistir a aquesta convocatòria s’han d’inscriure amb antelació mitjançant un formulari en línia.

L’oficina Xaloc s’encarrega d’informar i prestar assessorament per a dur a terme els tràmits de sol·licitud d’ajudes i subvencions, així com de prestar suport tècnic per a la promoció d’habitatges de protecció oficial, informar a persones propietàries i inquilines sobre l’adequat ús, manteniment i conservació d’habitatges, difondre les implicacions del dret a l’habitatge o fomentar i acompanyar les rehabilitacions d’edificis.

A més d’assistir a la jornada, qualsevol persona pot sol·licitar informació acudint a l’oficina Xaloc de la Mancomunitat de l’Alcoià i el Comtat en Alcoi, ubicada a l’edifici Àgora, en horari de 8 h a 15 h de dilluns a divendres i els dimarts i dijous també de 17 h a 20 h, i també de forma itinerant dos dilluns al mes a la Casa de la Joventut de Banyeres de Mariola, dos dimarts al mes a l’Oficina Tècnica de l’Ajuntament de Cocentaina i dos dimecres al mes a la sala de reunions de l’Ajuntament de Muro, en horari de matí, en el 965549354 o escrivint a xaloc@lamancomunitat.org.