La Mancomunitat de l’Alcoià i el Comtat va entregar el divendres els premis del VIII Concurs d’Empreses i Projectes Empresarials Emprenedors en una gala celebrada en Agres. En total, s’han atorgat sis premis dotats amb un total de sis mil euros, dividits en les categories de Millor Empresa i Millor Projecte Empresarial Emprenedor, en una edició en què ha augmentat la participació.

La guanyadora del premi a la Millor Empresa, dotat amb 2.000 euros, ha estat Gemma Figuerola amb l’empresa Tangente de Noventa, una marca de moda femenina sostenible basada en els principis de proximitat, economia circular i la no producció de residus, que destaca per la seua aposta en recerca i desenvolupament. En la subcategoria Millor Empresa Eco-sostenible, el premi ha sigut per a Xavier Linares, amb Ohhna, també dedicat al món del tèxtil i la fabricació de moda sostenible amb cotó ecològic, orgànic i reciclat.

En la categoria de Millor Projecte Empresarial Emprenedor el guanyador, amb una dotació econòmica de 1.000 euros, ha estat Ecofilament3D, un projecte de Juan Luis Cabrera i Iván Doménech per a fabricar filament per a impressores 3D amb plàstic reciclat. Dins aquesta categoria, també ha sigut premiat Aarón Moncho amb el projecte de moda masculina sostenible Loobo, com a Millor Projecte Eco-sostenible. El Millor Projecte Turístic ha sigut atorgat a Jaume Bernabeu per Terraguia, un projecte que fusiona la producció agroalimentària amb el turisme. Per últim, David Ferre ha rebut el premi a Millor Projecte Agropecuari o Agroalimentari per Bioblanqueta, que planteja reciclar les restes de poda per a la fabricació de pintes.

A la gala van assistir representants de la Mancomunitat de l’Alcoià i el Comtat i els ajuntaments que la integren, així com membres de la Cámara de Comercio de Alcoy, el CEEI, el Campus d’Alcoi de la Politècnica de València, Jovempa Alcoià Comtat i Foia, i FEDAC, entitats col·laboradores en els premis. L’acte va ser presentat per la periodista Maribel Vicedo i amenitzat amb la música del trio Cool Jazz.

El Concurs d’Empreses i Projectes Empresarials Emprenedors de la Mancomunitat de l’Alcoià i el Comtat té com a objectiu promoure la creació d’ocupació i premiar les idees innovadores d’empresaris i emprenedors de les comarques perquè puguen desenvolupar-les a les comarques.

El President de la Mancomunitat, Blas Calbo, va voler destacar en la gala quedes de la Mancomunitat de l’Alcoià i el Comtat creiem en la necessitat de premiar a les persones que lluiten cada dia per traure els seus projectes i empreses endavant, enriquint les comarques, creant ocupació i dinamitzant l’economia”.