La Mancomunitat de l’Alcoià i el Comtat ha participat en FITUR de la mà de Costa Blanca amb la presentació de la plataforma 20Mils, una plataforma en format web i aplicació mòbil que permet organitzar escapades o visites a l’Alcoià i el Comtat per a practicar turisme de natura, recollint l’oferta de rutes, establiments hostalers, allotjaments i punts d’interés turístic amb la finalitat d’unificar l’oferta turística de tots els municipis que conformen la Mancomunitat.

El Gerent de la Mancomunitat Arnaldo Dueñas i el Tècnic de Turisme Iñaki Ferrer han presentat la plataforma 20Mils en l’aparador turístic més important a nivell nacional i internacional. En la seua exposició han destacat les característiques de les comarques, que fan de l’Alcoià i el Comtat un territori idoni per a la pràctica de turisme actiu en un entorn natural incomparable.

En l’Alcoià i el Comtat, a més de dos Parcs Naturals de gran valor, com són la serra de Mariola i la Font Roja, es poden trobar 20 cims de més de mil metres, fet pel qual s’ha donat el nom de 20mils a la plataforma. En la pàgina web i l’aplicació de 20Mils, disponible per als sistemes operatius Android i iOS, es poden trobar rutes per a tots els gustos i nivells: rutes de senderisme, rutes de bicicleta de muntanya o BTT, rutes de cicloturisme per carretera i rutes per a realitzar en família. A més, pròximament també estaran disponibles rutes experiencials vinculades tant a la gastronomia i els productes agroalimentaris com al patrimoni industrial i cultural, trets d’especial interés per als visitants que s’han volgut destacat a la presentació realitzada a Madrid.

L’objectiu és atraure visitants interessats en el turisme sostenible, oferint rutes per a gaudir de la natura, però també destacant i recolzant els establiments que disposen de productes de proximitat i comoditats per als ciclistes. Per tal d’assolir aquest objectiu s’ha aprofitat l’esdeveniment per a realitzar una sèrie de reunions i col·laboracions amb entitats vinculades amb el món dels esports en la natura, així com amb associacions i empresaris del sector del turisme.

El funcionament de la plataforma és molt senzill i totes les funcionalitats estan disponibles tant en l’aplicació per a mòbil com en la versió web. L’usuari es registra i disposa d’una motxilla on afegir les activitats que vol realitzar durant el seu viatge, escollint el dia i l’hora en què realitzarà les activitats i afegint si així ho desitja llocs d’interés a visitar, establiments on menjar i allotjament. D’aquesta forma, es pot organitzar íntegrament la visita a les comarques emprant un mateix punt d’informació.