La Mancomunitat de l’Alcoià i el Comtat va acceptar ahir en el Ple l’adhesió de Penàguila. Amb aquesta nova incorporació, l’entitat local supramunicipal sumarà 17 municipis, el major nombre de membres que ha tingut la Mancomunitat fins a la data.

La Mancomunitat continua creixent gràcies a la incorporació de nous municipis a l’entitat, fet que ha permés ampliar l’oferta de serveis a la ciutadania en els últims anys. Penàguila es sumarà als 16 municipis que ja conformen l’entitat – Agres, Alcoi, Alcoleja, Alcosser de Planes, Alfafara, Banyeres de Mariola, Benasau, Beniarrés, Benimarfull, Cocentaina, Gaianes, Gorga, l’Alqueria d’Asnar, l’Orxa, Millena i Muro – amb l’objectiu d’oferir serveis que milloren la qualitat de vida de més de 90 mil habitants.

El President de la Mancomunitat de l’Alcoià i el Comtat, Blas Calbo, ha volgut destacar la importància de continuar incorporant nous municipis a l’entitat: “és una satisfacció que cada vegada més municipis formen part d’aquesta unió en què tenim com a objectiu treballar per a detectar les necessitats de la ciutadania de les comarques i oferir serveis que, sense l’estreta col·laboració dels municipis, no serien possibles”.

L’adhesió de Penàguila es farà efectiva en passar trenta dies de la seua publicació en el BOP, quan passarà a ser membre de ple dret de la Mancomunitat i els seus representants podran prendre possessió del càrrec. A partir d’eixe moment, el municipi i la seua ciutadania podran beneficiar-se dels serveis que ofereix la Mancomunitat en matèria de desenvolupament local, cultura, joventut, promoció econòmica, serveis socials o turisme.