La Mancomunitat de l’Alcoià i el Comtat ha participat hui en la primera sessió del Programa d’Identificació de Necessitats Territorials i Empresarials de l’Alcoià i el Comtat, liderat per l’Institut Valencià de Competitivitat Empresarial (IVACE), el qual té com a objectiu detectar possibles necessitats en el territori per a buscar solucions i trobar oportunitats de desenvolupament empresarial.

El programa s’emmarca en les accions d’enfortiment de 2020 per a Agents de l’Ecosistema d’Emprenedoria posat en marxa per l’IVACE amb la col·laboració dels Centres Europeus d’Empreses Innovadores (CEEIs).

En la reunió d’aquest matí, inaugurada per la Directora General de l’IVACE, Júlia Company, han participat un ampli grup de representants d’entitats territorials i empresarials de la zona. El President de la Mancomunitat de l’Alcoià i el Comtat, Blas Calbo, ha volgut agrair la implicació de les entitats participants en el grup de treball i ha presentat als representants de les tretze entitats de les comarques que participen en el grup de treball.

En la seua intervenció, Júlia Company ha agraït el bon treball i la col·laboració dels participants i ha destacat que l’emergència provocada per la pandèmia “ha d’abordar-se amb tots els agents socials i adaptar-se a les característiques de cada territori, per això trobades com la de hui són importants per a focalitzar les diferents mesures”.

Jesús Casanova, Director General del CEEI Alcoy-Valencia, ha explicat el funcionament del programa de detecció de necessitats  i ha destacat la necessitat d’implicació i col·laboració de tots els agents: “la reacció de totes les mancomunitats i de l’administració a l’hora de dissenyar el programa ha estat exemplar”. 

Les entitats integrants d’aquest grup de treball són la Mancomunitat de l’Alcoià i el Comtat, els ajuntaments d’Alcoi, Cocentaina, Muro i Banyeres de Mariola, ACTAIO, JOVEMPA, FEDAC, la Cámara de Comercio de Alcoy, la Universitat Politècnica de València-Campus d’Alcoi, AITEX, Novaterra i el GAL Muntanya d’Alacant.