L’oficina d’habitatge Xaloc obri les portes a la Mancomunitat de l’Alcoià i el Comtat

  • Presta serveis de finestreta única en matèria d’habitatge, rehabilitació d’edificis i regeneració urbana, i d’informació a la ciutadania.
  • L’oficina s’ubica a l’edifici Àgora d’Alcoi, però es planteja també la itinerància quinzenal del servei pels municipis de Banyeres de Mariola, Cocentaina i Muro.

L’oficina Xaloc de la Mancomunitat de l’Alcoià i el Comtat ha obert hui les portes a l’edifici Àgora d’Alcoi. Es tracta d’una oficina d’habitatge que forma part del programa pilot de la Xarxa Xaloc, creada per un conveni entre la Mancomunitat i la Conselleria d’Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica de la Generalitat Valenciana. 

Encara que l’oficina s’ubica a Alcoi i prestarà els seus serveis de dilluns a divendres en horari de 8 h a 15 h i els dimarts i dijous també de 17 h a 20 h, pròximament estarà disponible de manera itinerant per Banyeres de Mariola, Cocentaina i Muro quinzenalment. A aquesta oficina la ciutadania podrà acudir per a presentar tràmits a la finestreta única en matèria d’habitatge, rehabilitació d’edificis i regeneració urbana, així com per a rebre informació relacionada.

La incorporació d’aquesta oficina a la Mancomunitat de l’Alcoià i el Comtat suposa que la ciutadania dispose d’un servei proper i una atenció directa en matèria d’habitatge per a facilitar els tràmits i gestions relatius a la regeneració urbana i rehabilitació d’edificis. D’aquesta manera, es disposarà d’informació més propera per tal de millorar la situació de l’habitatge a les comarques. 

L’objectiu de la Xarxa Xaloc és donar suport a les entitats locals per tal d’oferir un servei de gestió, informació, mediació social i assessorament per tal de facilitar l’accés a l’habitatge digne a la ciutadania. Es tracta d’una actuació reflectida al Pla Hàbitat 20-30 de la Vicepresidència Segona de la Generalitat, la qual forma part del projecte europeu Horizon 2020 per a accelerar la rehabilitació d’habitatges.

El conveni estableix que l’oficina Xaloc de la Mancomunitat de l’Alcoià i el Comtat oferirà diferents unitats de servei, les quals inclouen la finestreta única, una unitat de gestió de l’hàbitat, una unitat de protecció de la tinença de l’habitatge i una unitat d’Observatori de l’Habitatge Local.

La Vicepresidència Segona destinarà 111.513 euros anuals per al desenvolupament d’aquesta iniciativa en un conveni que tindrà una vigència de 12 mesos. Podrà ser prorrogat anualment fins a un màxim de quatre anys per mutu acord de les parts.