Inici > Notícies > Llançament del programa Itinerant

Llançament del programa Itinerant

Programa Itinerant a la Mancomunitat de l’Alcoià i el Comtat

La Mancomunitat de l’Alcoià i el Comtat llança el programa pilot Itinerant, posat en marxa per la Generalitat Valenciana, mitjançant l’Agència Valenciana Antidespoblament AVANT i la Federació Valenciana de Municipis i Províncies (FVMP). Es tracta de la primera entitat de la província d’Alacant en incorporar-se a aquest programa que aposta per la mobilització de professionals itinerants per a prestar serveis bàsics necessaris en els diferents municipis davant l’augment del despoblament.

D’aquesta manera, s’ha llançat un directori de professionals que té com a objectiu solucionar problemes en l’accés a determinats serveis, derivats de la manca de transport o la dificultat per a desplaçar-se, especialment en el cas de persones majors. Els diferents serveis recollits al directori s’ofereixen  a domicili als diferents municipis de les comarques de forma itinerant a demanda.

El directori s’ha elaborat a través d’un primer contacte amb el teixit emprenedor i professional de la zona, que podia adherir-se al programa mitjançant un formulari d’inscripció. Al mateix temps, és fruit d’una prospecció de necessitats elaborada en col·laboració amb tots els ajuntaments de les comarques. Una vegada es va fer el registre de les necessitats i la disponibilitat de serveis al territori, es va donar pas a la presa de contacte amb els i les professionals inscrites per tal de prestar assessorament i acompanyament per a la implantació dels serveis. També es duran a terme actuacions per al seguiment i supervisió del correcte funcionament del programa. 

La participació de la Mancomunitat en el programa Itinerant és una mostra de les actuacions de l’entitat per tal de millorar la qualitat de vida de la ciutadania dels municipis de menor població, a la vegada que es fomenta el desenvolupament de l’economia comarcal i s’ofereix noves oportunitats de negoci a professionals de la zona.

La incorporació al programa ITINERANT no suposa cap cost per a l’entitat local ni per als professionals. Les persones interessades a oferir els seus serveis encara poden inscriure’s mitjançant un formulari en línia. 

Directori de Professionals Itinerants Gener 2023 Comtat Alcoia Mancomunitat

En el següent directori es pot consultar el contacte directe amb els professionals i els serveis disponibles a l’Alcoià i el Comtat:

Més informació sobre el programa: https://avant.gva.es/es/itinerant
Contacte: itinerant@fvmp.org

ARTÍCLES RELACIONATS

XII Concurs d’Empreses i Projectes Empresarials Emprenedors

XII Concurs d’Empreses i Projectes Empresarials Emprenedors

XII edició del Concurs d’Empreses i Projectes Empresarials Emprenedors de la Mancomunitat de l’Alcoià i el Comtat Els guardons es divideixen en dues categories: un de 2.000 € a la millor empresa i un de 1.500 € al millor projecte empresarial El termini per a presentar...

Més empreses gràcies a l’Agència Impuls

Més empreses gràcies a l’Agència Impuls

Augmenten les empreses ajudades per l’Agència Impuls en l’últim any - Les xifres, respecte als últims tres anys, suposen un increment tant en empreses noves com en aquelles consolidades El projecte Agència Impuls de la Mancomunitat de l’Alcoià i el Comtat continua amb...

La Mancomunitat dona suport a l’esport

La Mancomunitat dona suport a l’esport

La Mancomunitat dona suport a l’esport comarcal amb l’UltraMediterrània - Les muntanyes del municipis de l’Alcoià i el Comtat acolliran a vora un miler d’esportistes aquest cap de setmana per tal de superar una prova única a la Comunitat Valenciana El mes de gener...