Inici > Sense categoria > Dia de la Dona Rural

Dia de la Dona Rural

La Mancomunitat de l’Alcoià i el Comtat commemora el Dia de la Dona Rural compartint la saviesa de les dones de les comarques

  • El Departament d’Igualtat de la Mancomunitat ha preguntat a les dones dels pobles de l’Alcoià i el Comtat quins consells donarien a les dones de hui en dia i llança hui, Dia de la Dona Rural, un vídeo recollint-los. 
  • A més, la Mancomunitat aprofita per a recordar el seu compromís amb la ciutadania dels municipis de menor població i, especialment, amb les dones del món rural i la seua igualtat d’oportunitats.

El 15 d’octubre se celebra el Dia de la Dona Rural i la Mancomunitat de l’Alcoià i el Comtat, des del seu Departament d’Igualtat, ha proposat a les dones de les comarques compartir la seua saviesa amb un consell que donarien a les dones de hui en dia. Els consells s’han recopilat en un vídeo que la Mancomunitat ha llançat en xarxes socials, amb la participació de dones d’Agres, Alcosser, Alcoleja, Alcoi, Alfafara, Beniarrés, Benimarfull, Gaianes, Muro, Banyeres de Mariola, Cocentaina, Gorga i Penàguila. 

Molts dels missatges, que cada dona ha escrit de forma lliure i individual, fan referència a la llibertat de les dones per a decidir qui són i com viure la seua vida, així com a la necessitat de dedicar temps a una mateixa i cuidar-se, i la importància de fer-ho recolzant-se les unes en les altres.

La Mancomunitat de l’Alcoià i el Comtat aprofita la commemoració d’aquesta jornada per a recordar el seu compromís amb la ciutadania dels municipis de menor població i, molt especialment, amb les dones del món rural. Dos de cada tres persones que abandonen els pobles són dones, fet que fa palesa la necessitat de seguir treballant per millorar la qualitat de vida de la ciutadania al món rural amb perspectiva de gènere. 

Per tal de frenar el despoblament i l’envelliment de la població al món rural, cal prendre mesures encaminades a assolir la igualtat real de drets i oportunitats de les dones, propiciant que puguen desenvolupar-se tant professionalment com personalment als seus pobles; el seu paper és clau per a la supervivència dels nostres pobles.

ARTÍCLES RELACIONATS

XII Concurs d’Empreses i Projectes Empresarials Emprenedors

XII Concurs d’Empreses i Projectes Empresarials Emprenedors

XII edició del Concurs d’Empreses i Projectes Empresarials Emprenedors de la Mancomunitat de l’Alcoià i el Comtat Els guardons es divideixen en dues categories: un de 2.000 € a la millor empresa i un de 1.500 € al millor projecte empresarial El termini per a presentar...

Més empreses gràcies a l’Agència Impuls

Més empreses gràcies a l’Agència Impuls

Augmenten les empreses ajudades per l’Agència Impuls en l’últim any - Les xifres, respecte als últims tres anys, suposen un increment tant en empreses noves com en aquelles consolidades El projecte Agència Impuls de la Mancomunitat de l’Alcoià i el Comtat continua amb...

La Mancomunitat dona suport a l’esport

La Mancomunitat dona suport a l’esport

La Mancomunitat dona suport a l’esport comarcal amb l’UltraMediterrània - Les muntanyes del municipis de l’Alcoià i el Comtat acolliran a vora un miler d’esportistes aquest cap de setmana per tal de superar una prova única a la Comunitat Valenciana El mes de gener...