Inici > Notícies > Arranca la IV Ruta de Contacontes 2019

Arranca la IV Ruta de Contacontes 2019

Arnaldo Dueñas, Manuel Gomicia, Francesc Gisbert - Ruta Contacontes 2019

La Mancomunitat de Municipis de l’Alcoià i el Comtat i la Coordinadora pel Valencià posen en marxa la IV Ruta de Contacontes 2019. Enguany la ruta, un espectacle de narració oral, començarà l’11 de juliol en Millena i finalitzarà el 9 d’octubre en Alcoi, passant per tots els municipis de la Mancomunitat en un total de 15 actuacions.

La Ruta de Contacontes de 2019 s’ha presentant en una roda de premsa amb la presència de Manuel Gomicia i Arnaldo Dueñas, President i Gerent de la Mancomunitat de l’Alcoià i el Comtat, i Francesc Gisbert, President de la Coordinadora Alcoià-Comtat pel Valencià.

Manuel Gomicia ha destacat que la Ruta de Contacontes és una de les primeres activitats culturals que va engegar la Mancomunitat “amb la voluntat de difondre la nostra llengua i la nostra cultura”.

Francesc Gisbert, ha explicat que “les rutes, que són per a tots els públics, grans i menuts, són molt demandades pels veïns i compten amb la participació d’alguns dels millors rondallaires valencians”. A més, es conjuga la divulgació del patrimoni oral amb la dinamització de les localitats, una oportunitat perfecta per a descobrir la màgia de les històries populars i gaudir d’una passejada.

Arnaldo Dueñas, per la seua part, afegia que “es tracta d’una iniciativa consolidada, els municipis l’esperen amb ganes i molta gent es desplaça als mateixos per a gaudir d’un patrimoni oral que és fonamental que no es perda”.

L’objectiu d’aquesta iniciativa cultural de la Mancomunitat és donar difusió i preservar la cultura popular i en particular a les rondalles i llegendes, així com fomentar l’intercanvi i el coneixement dels diferents municipis de les comarques, a la vegada que es reforça la programació d’activitats d’oci per a tota la família.

Programació de la Ruta de Contacontes 2019:

11 de juliol, Millena.

14 de juliol, l’Orxa.

24 de juliol, Benimarfull.

26 de juliol, Alfafara.

27 de juliol, Gorga.

4 d’agost, Gaianes.

10 d’agost, Alcoleja.

12 d’agost, Beniarrés.

20 d’agost, Alcosser de Planes.

25 d’agost, Agres.

14 de setembre, Muro.

21 de setembre, l’Alqueria d’Asnar.

5 d’octubre, Cocentaina.

6 d’octubre, Banyeres de Mariola.

9 d’octubre, Alcoi.

ARTÍCLES RELACIONATS

Més empreses gràcies a l’Agència Impuls

Més empreses gràcies a l’Agència Impuls

Augmenten les empreses ajudades per l’Agència Impuls en l’últim any - Les xifres, respecte als últims tres anys, suposen un increment tant en empreses noves com en aquelles consolidades El projecte Agència Impuls de la Mancomunitat de l’Alcoià i el Comtat continua amb...

La Mancomunitat dona suport a l’esport

La Mancomunitat dona suport a l’esport

La Mancomunitat dona suport a l’esport comarcal amb l’UltraMediterrània - Les muntanyes del municipis de l’Alcoià i el Comtat acolliran a vora un miler d’esportistes aquest cap de setmana per tal de superar una prova única a la Comunitat Valenciana El mes de gener...

El bus del STU+ continua amb l’horari especial d’exàmens

El bus del STU+ continua amb l’horari especial d’exàmens

El servei de bus per a estudiants continua amb l'horari especial d'exàmens Les rutes entre els municipis de la Mancomunitat fins a Sant Vicent del Raspeig es redueixen entre el 8 i el 26 de gener El servei de bus STU+ que ofereix la Mancomunitat de l'Alcoià i el...