Inici > Notícies > Ajudes i subvencions en matèria d’habitatge 2023

Ajudes i subvencions en matèria d’habitatge 2023

Jornades informatives per a conéixer les ajudes i subvencions en matèria d’habitatge per a 2023

  • Les sessions, organitzades per l’oficina Xaloc de la Mancomunitat de l’Alcoià i el Comtat, es duran a terme en Alcoi, Muro, Cocentaina i Banyeres de Mariola entre el 15 i el 21 de febrer.

  • Professionals de l’oficina d’habitatge de la Mancomunitat oferiran informació sobre ajudes a la rehabilitació, la inspecció d’edificis, l’eficiència energètica i el lloguer.

L’oficina Xaloc de la Mancomunitat de l’Alcoià i el Comtat ha preparat unes jornades als municipis de les comarques perquè tota la ciutadania puga conéixer i accedir a les ajudes i subvencions en matèria d’habitatge de 2023.

Les convocatòries ja han començat a publicar-se i algunes d’elles ja estan obertes, com les ajudes per a la reforma d’interiors Renhata, dirigides a la millora de cuines i banys, l’accessibilitat i la domòtica. També este mateix mes s’ha iniciat el termini per a les ajudes a la implantació de l’IEE.CV –l’informe d’avaluació d’edificis antigament conegut com ITE–. Ambdues convocatòries estaran obertes fins al mes de maig.

Però aquestes no seran les úniques: també està previst que es llancen ajudes per a la millora de l’eficiència energètica d’edificis i habitatges amb els Fons Next Generation, per a la millora de l’accessibilitat i, unes de les més demanades, les ajudes al lloguer i el bo jove al lloguer.

Totes les jornades informatives seran a les 19 h, i inclouran, a més d’informació bàsica sobre les ajudes vigents i les que estan previstes per als pròxims mesos, torns de preguntes per tal d’esclarir qualsevol dubte entre les persones assistents. La primera de les jornades tindrà lloc a l’Àgora d’Alcoi el dimecres 15 de febrer; el dia següent, dijous 16 de febrer, serà el torn de Muro, a l’Arxiu Municipal; el dilluns 20 l’equip de Xaloc acudirà al Centre Social de Cocentaina; i, per últim, s’atendrà a la ciutadania de Banyeres el dimarts 21 a la Casa de la Cultura.

L’oficina Xaloc de l’Alcoià i el Comtat, que funciona gràcies a un conveni amb la Vicepresidència Segona i Conselleria d’Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica, s’encarrega d’informar i prestar assessorament per a dur a terme els tràmits de sol·licitud d’ajudes i subvencions, així com de prestar suport tècnic per a la promoció d’habitatges de protecció oficial, informar a persones propietàries i inquilines sobre l’adequat ús, manteniment i conservació d’habitatges, difondre les implicacions del dret a l’habitatge o fomentar i acompanyar les rehabilitacions d’edificis.

A més d’assistir a la jornada, qualsevol persona pot sol·licitar informació acudint a l’oficina Xaloc de la Mancomunitat, ubicada a l’edifici Àgora, en horari de 9 h a 14 h de dilluns a divendres, i també de forma itinerant dos dilluns al mes a la Casa de la Joventut de Banyeres de Mariola, dos dimarts al mes a l’Oficina Tècnica de l’Ajuntament de Cocentaina i dos dimecres al mes a la sala de reunions de l’Ajuntament de Muro. També es pot contactar amb l’oficina en el 965549354 (extensió 1) o escrivint a xaloc@lamancomunitat.org.

ARTÍCLES RELACIONATS

Més empreses gràcies a l’Agència Impuls

Més empreses gràcies a l’Agència Impuls

Augmenten les empreses ajudades per l’Agència Impuls en l’últim any - Les xifres, respecte als últims tres anys, suposen un increment tant en empreses noves com en aquelles consolidades El projecte Agència Impuls de la Mancomunitat de l’Alcoià i el Comtat continua amb...

La Mancomunitat dona suport a l’esport

La Mancomunitat dona suport a l’esport

La Mancomunitat dona suport a l’esport comarcal amb l’UltraMediterrània - Les muntanyes del municipis de l’Alcoià i el Comtat acolliran a vora un miler d’esportistes aquest cap de setmana per tal de superar una prova única a la Comunitat Valenciana El mes de gener...

El bus del STU+ continua amb l’horari especial d’exàmens

El bus del STU+ continua amb l’horari especial d’exàmens

El servei de bus per a estudiants continua amb l'horari especial d'exàmens Les rutes entre els municipis de la Mancomunitat fins a Sant Vicent del Raspeig es redueixen entre el 8 i el 26 de gener El servei de bus STU+ que ofereix la Mancomunitat de l'Alcoià i el...