La Mancomunitat de l’Alcoià i el Comtat lliura els premis de l’XI Concurs d’Empreses i Projectes Empresarials Emprenedors

  • Els guardons es van lliurar en una gala celebrada al Teatre Principal de Banyeres de Mariola el passat divendres.
  • El guanyador del premi millor empresa va ser Luis Carbonell Rodes, per l’empresa LCR, i David Pérez Hernández va guanyar el premi a millor projecte per El Moreral 1904. 

La Mancomunitat de l’Alcoià i el Comtat va atorgar els premis de l’onzena edició del seu Concurs d’Empreses i Projectes Empresarials Emprenedors el divendres passat en una gala celebrada al Teatre Principal de Banyeres de Mariola. 

guanyadors XI concurs emprenedors mancomunitat alcoià comtat gala banyeres de mariola

Els guanyadors van estar Luis Carbonell Rodes, Premi Millor Empresa dotat amb 2.000 €, per l’empresa LCR de gravació amb drons, i David Pérez Hernández, Premi Millor Projecte Empresarial dotat amb 1.500 €, per El Moreral 1904. 

La gala de lliurament de premis es va celebrar al Teatre Principal de Banyeres de Mariola amb l’assistència de representants de la Mancomunitat i els ajuntaments que la integren, així com de les entitats col·laboradores al concurs: el CEEI Alcoi-València, la Cámara de Comercio d’Alcoi, IDEAS-UPV del Campus d’Alcoi de la Universitat Politècnica de València, JOVEMPA, FEDAC i les Agències de Desenvolupament Local dels ajuntaments de la Mancomunitat.

La cerimònia va estar conduïda per les actrius banyerines Neus Francés i Anna Berenguer, qui van reinterpretar una rondalla d’Enric Valor amb l’acompanyament de Francis Blanes al piano.

Blas Calbo, president de la Mancomunitat de l’Alcoià i el Comtat, va fer un discurs per a felicitar i encoratjar als guanyadors, alhora que va “agrair a totes les persones que han presentat les seues candidatures encara que no hagen resultat guanyadores i animar-les perquè seguisquen treballant per convertir els seus projectes en realitats o per consolidar les seues empreses emergents”. A més, va agrair l’hospitalitat de Banyeres de Mariola per acollir la gala.

A la gala també es va voler reconéixer la trajectòria de projectes i empreses guardonats en anteriors edicions, com Arrels Medi Ambient, Buscatierras, Coba Complements, Loobo, Torka Group, 9Oliveres i Inteligencia Climática. Han estat projectes i empreses innovadores que, amb el temps, s’han convertit en referents consolidats que ara formen part del motor econòmic de la zona i generen llocs de treball. 

Josep Sempere, alcalde de Banyeres de Mariola, municipi amfitrió de la gala, va destacar el paper de la Mancomunitat per a oferir serveis que els municipis per si mateixos no podrien assolir, i va assenyalar l’èxit del concurs d’emprenedors com a iniciativa consolidada per al reconeixement d’empreses i projectes emprenedors de les comarques.

 

Luis Carbonell Rodes, guanyador del premi a millor empresa, és un emprenedor de 24 anys que destaca per la seua habilitat en el vol de drons i per treballar per posar en valor els paisatges de les comarques. A més de dedicar-se a l’audiovisual, segueix treballant en el desenvolupament de projectes innovadors, com la impressió 3D per al disseny i fabricació de peces per a drons o, durant la pandèmia, la creació de protectors facials que van estar donats davant l’escassetat d’equips de protecció.

Per la seua part, El Moreral 1904, premi a millor projecte, és una casa rural per a grups ubicada a Penàguila, que es diferencia per estar orientada a grups que vullguen dur a terme qualsevol tipus de retir, adaptant-se a diferents particularitats. El projecte inclou la rehabilitació de la masia i l’ermita pròpia de què disposa i el seu condicionament, així com el dels terrenys que l’envolten, i l’habilitació d’un aparcament de caravanes i una zona d’arbres fruitals per a l’autorecolecció, tot des d’una perspectiva sostenible.