Inici > Notícies > Agroturisme 2023

Agroturisme 2023

La Mancomunitat de l’Alcoià i el Comtat impulsa rutes agroturístiques per a fer un tast de les comarques

 

La Mancomunitat de l’Alcoià i el Comtat aposta de nou per impulsar els productors agroalimentaris de les comarques, en aquesta ocasió programant sis oportunitats per a poder gaudir de rutes urbanes pels municipis i tasts d’olis, cervesa i productes casolans i tradicionals amb alguns dels productors d’AgroAlcoiàComtat. 

La programació té com a objectiu donar a conéixer els xicotets productors agroalimentaris de les comarques i l’altíssima qualitat dels seus productes per tal de posar-los en valor a la vegada que es descobreix el municipi al qual es troben.

Cartell general agroturisme 2023

La primera cita serà el cap de setmana de l’11 i 12 de març a Agres. La Riera d’Agres ofereix allotjament el dia 11 i esmorzar casolà amb productes locals a l’endemà, després del qual tindrà lloc la ruta guiada per les fonts i taulells del municipi. L’itinerari és senzill i, per tant, es tracta d’una activitat perfecta per a gaudir d’un cap de setmana en família per la Serra de Mariola. 

També en el mes de març, el diumenge 26, serà el moment de fer un recorregut pel centre d’Alcoi i submergir-se al Modernisme, acabant a Ca Na Lloba, l’obrador de Cerveses Lluna, on conéixer el projecte i assaborir la seua cervesa ecològica. A més, qui participe a aquesta visita pot aprofitar per a reservar, a més del tast, calçotada amb embotit de la comarca per a dinar i arredonir l’experiència.

A les tres següents cites programades, l’oli és el protagonista. És un dels productes més populars a la zona però, potser, per costum, infravalorat i poc conegut en profunditat. Aquestes sessions permetran aprendre com tastar l’oli i com reconéixer varietats, coupages, elaboracions i usos. 

El 15 d’abril la cita serà a l’Almàssera de Millena. La ruta començarà a l’ajuntament del municipi, envoltat per camps d’oliveres, i farà parada a una impressionant olivera mil·lenària, per a acabar amb un tast d’oli a l’almàssera. 

El 29 d’abril serà el torn de Cocentaina. Després de recórrer els seus carrers més emblemàtics, bona mostra del seu passat musulmà i cristià, es visitarà la Cooperativa de Cocentaina per a tastar l’ampla gamma de productes d’Oli el Comtat.

Per a acabar amb les cites oleoturístiques, el 6 de maig es farà una visita per Penàguila de la mà de Rontonar, en un itinerari ideal per a gaudir del paisatge de les oliveres i conéixer l’agricultura regenerativa que practica aquest productor, finalitzant amb un tast d’olis monovarietals. 

La programació d’agroturisme conclourà el 27 de maig amb una ruta per les pedanies de Muro i un tast de productes típics de la mà de La Pericana de Muro, productor de conserves amb les receptes més tradicionals de les comarques com la pericana, diferents melmelades o raïmet de pastor.

Les places són limitades i, per tant, es requereix inscripció. Cadascun dels tasts té un preu estipulat pel productor, mentre que la major part de les rutes es poden dur a terme per separat i són gratuïtes. 

PROGRAMACIÓ AGROTURISME 2023

Agroturisme en Agres: 11 i 12 de març de 2023

Allotjament a la Riera d’Agres, desdejuni casolà amb productes locals i ruta urbana per les fonts i taulells d’Agres.

 • RUTA GRATUÏTA. Eixida el 12 de març a les 11 h des de l’Ajuntament. Dificultat baixa. Ideal en família.
 • ALLOTJAMENT I TAST: 20 € per persona. Més informació i consulta de disponibilitat al 660 745313.

INSCRIPCIÓ

Agroturisme en Alcoi: 26 de març de 2023

 • Ruta urbana del Modernisme i tast de cervesa ecològica amb Cerveses Lluna
 • RUTA GRATUÏTA. Eixida a les 11 h des de l’Ajuntament. Dificultat baixa.
 • TAST: 3 € per persona*. Reserva.

*Possibilitat de reservar per dinar calçotada amb embotit de la comarca. Consultar preu amb Cerveses Lluna.

RUTA COMPLETA, INSCRIPCIONS TANCADES.

Agroturisme en Millena: 15 d’abril de 2023

 • Ruta urbana fins a l’olivera mil·lenària i tast d’Oli Travadell a l’Almàssera de Millena.
 • RUTA GRATUÏTA. Eixida a les 11 h des de l’Ajuntament. Dificultat baixa.
 • TAST: 10 € per persona*.

*Amb obsequi de botella d’oli de 250 cl.

INSCRIPCIÓ

Agroturisme en Cocentaina. 29 d’abril de 2023

 • Ruta urbana pels vestigis històrics: Cocentaina musulmana i cristiana, i tast d’Oli el Comtat a l’Almàssera Pol. Industrial l’Alcúdia.
 • RUTA GRATUÏTA. Eixida a les 11 h des de l’Ajuntament. Dificultat baixa.
 • TAST: 10 € per persona. Reserva.

INSCRIPCIÓ

Agroturisme en Penàguila. 6 de maig de 2023

 • Ruta pels voltants de Penàguila i els camps d’oliveres, i tast d’olis monovarietals del Rontonar.
 • RUTA I TAST:. Eixida a les 11 h des d’aquesta ubicació. Dificultat baixa. 13 € per persona.

INSCRIPCIÓ

Agroturisme en Muro. 17 de juny

 • Ruta per les pedanies: l’Alquerieta de Jordà, Benàmer, el molí de Pedro i Setla i tast de productes a La Pericana de Muro.
 • RUTA GRATUÏTA. Eixida a les 11 h des de l’Ajuntament. Dificultat baixa.
 • TAST: 5 € per persona.

INSCRIPCIÓ

ARTÍCLES RELACIONATS

XII Concurs d’Empreses i Projectes Empresarials Emprenedors

XII Concurs d’Empreses i Projectes Empresarials Emprenedors

XII edició del Concurs d’Empreses i Projectes Empresarials Emprenedors de la Mancomunitat de l’Alcoià i el Comtat Els guardons es divideixen en dues categories: un de 2.000 € a la millor empresa i un de 1.500 € al millor projecte empresarial El termini per a presentar...

Més empreses gràcies a l’Agència Impuls

Més empreses gràcies a l’Agència Impuls

Augmenten les empreses ajudades per l’Agència Impuls en l’últim any - Les xifres, respecte als últims tres anys, suposen un increment tant en empreses noves com en aquelles consolidades El projecte Agència Impuls de la Mancomunitat de l’Alcoià i el Comtat continua amb...

La Mancomunitat dona suport a l’esport

La Mancomunitat dona suport a l’esport

La Mancomunitat dona suport a l’esport comarcal amb l’UltraMediterrània - Les muntanyes del municipis de l’Alcoià i el Comtat acolliran a vora un miler d’esportistes aquest cap de setmana per tal de superar una prova única a la Comunitat Valenciana El mes de gener...