Inici > Notícies > Comissió de Seguiment del Centre de Protecció Animal

Comissió de Seguiment del Centre de Protecció Animal

La Mancomunitat de l’Alcoià i el Comtat comptarà amb les protectores per al seguiment del Centre de Protecció Animal

  • La Comissió de Seguiment del Centre de Protecció Animal mancomunat va aprovar per unanimitat la participació a l’activitat de control de les protectores que així ho havien sol·licitat. 
  • Des de l’obertura del centre l’u de març, s’ha recollit onze animals perduts o abandonats en Muro, Cocentaina, Beniarrés i Benimarfull.

La Mancomunitat de l’Alcoià i el Comtat va celebrar la passada setmana una reunió de la Comissió de Seguiment del Centre de Protecció Animal (CPA), que va obrir les portes en març i ja es troba en ple funcionament. En aquesta reunió, que va tindre lloc al mateix centre i a la qual van acudir representants de la Mancomunitat i dels ajuntaments que participen del CPA, es va aprovar per unanimitat la participació de les protectores que així ho havien sol·licitat –Potes i Arrels, de Muro, i Respectem-nos, de Cocentaina–, a l’activitat de control. Ara, les esmentades protectores hauran de nomenar les persones representants que passaran a formar part de la comissió.

A la reunió, entre altres qüestions, els membres de la comissió van visitar el centre i conéixer als animals que acull, per a fer un seguiment del funcionament del centre, detectar necessitats a les instal·lacions o proposar actuacions per a la conscienciació en matèria de benestar animal i la promoció de l’adopció.

Blas Calbo, President de la Mancomunitat de l’Alcoià i el Comtat, afirma que “la Mancomunitat vol ser un agent que articule i propicie la col·laboració entre entitats per a fomentar el benestar animal”. A més, afegeix que els ajuntaments que es beneficien del servei es mostren molt satisfets per disposar per fi d’un centre en què acollir als animals en condicions òptimes i garantir el seu benestar. 

Les persones que troben animals abandonats o perduts a algun dels municipis de les comarques que participen del servei –Agres, Alfafara, l’Alqueria d’Asnar, Benasau, Beniarrés, Benimarfull, Cocentaina, Gorga, Millena i Muro– han de contactar amb la Policia Local o amb l’ajuntament perquè passe l’avís a l’empresa, qui s’encarregarà de procedir a la recollida en el menor temps possible i amb totes les mesures de seguretat i de fer el trasllat al centre.

El CPA es troba obert al públic per a visites, informació per a adopcions i passejos els divendres, dissabtes i diumenges de 9 h a 13 h. 

ARTÍCLES RELACIONATS

Concerts Cicle Somriu 2024

Concerts Cicle Somriu 2024

El Cicle Somriu 2024 despega en juliol La música arriba als municipis de la Mancomunitat de l'Alcoià i el Comtat a través d'una proposta lliure y gratuïta amb una varietat d'estils La Mancomunitat de l’Alcoià i el Comtat mostra, un any més, la seua aposta per la...

10 anys de la Ruta Contacontes

10 anys de la Ruta Contacontes

La Ruta Contacontes de l’Alcoià i el Comtat celebra 10 anys Els municipis que integren la Mancomunitat comptaran amb les actuacions de rondallaires que captaran l’atenció de grans i menuts Els espais dels municipis de la Mancomunitat de l’Alcoià i el Comtat tornaran a...

Presentació documental Campaners del Comtat

Presentació documental Campaners del Comtat

La Mancomunitat projecta el documental dels Campaners del Comtat en els seus municipis La cultura del toc manual de campanes, cada vegada menys comú, queda ara per al record amb ‘Mans, cordes i bronze’, un treball audiovisual que recull el testimoni dels últims...