Nou artistes de les comarques seleccionades per a participar al Projecte DAR (Dones Artistes Rurals)

  • Les seleccionades són Miriam Barea, Ana Ferrándiz, Luisa Fuster, Macu Jordà, Lirios Matarredona, Sari Miró, Macu Seguí, Isabel Sosa i Diana Ventura.

  • Participaran en activitats de formació i crearan projectes comunitaris en abril i maig, mentre que en juny tindrà lloc la presentació del projecte al Centre del Carme Cultura Contemporània. 

La Mancomunitat de l’Alcoià i el Comtat ha estat el territori escollit per al desenvolupament d’una nova convocatòria del Projecte DAR (Dones Artistes Rurals), el qual forma part de la programació del Consorci de Museus de la Comunitat Valenciana en col·laboració amb el Centre del Carme Cultura Contemporània.

La presentació de sol·licituds va estar oberta entre l’1 i el 28 de març, i el tribunal ja ha presentat el seu veredicte escollint a 9 artistes d’entre les 30 que van remetre la seua candidatura. Les artistes seleccionades han estat Miriam Barea, Ana Ferrándiz, Luisa Fuster, Macu Jordà, Lirios Matarredona, Sari Miró, Macu Seguí, Isabel Sosa i Diana Ventura.

seleccionades projecte dar

L’objectiu principal del projecte és donar suport a les participants en el seu desenvolupament professional i personal, visibilitzant el seu treball i fomentant la difusió de la seua producció artística.

La programació s’iniciarà detectant les seues necessitats per a oferir formació i planificar trobades que incentiven el desplegament del seu potencial artístic i professional. A més de comptar amb  un servei de consultoria personalitzada, es duran a terme actuacions enfocades a la generació de xarxes estables de col·laboració entre artistes, partint de la creació de projectes comunitaris. 

Les activitats emmarcades dins el programa començaran en abril, amb dues sessions formatives. En maig, es durà a terme un curs d’orientació professional i una sessió formativa sobre art col·laboratiu, a la qual es començaran a perfilar projectes artístics. En juny es presentarà projecte al Centre del Carme Cultura Contemporània.

A més, una vegada finalitzat el programa, les artistes podran participar a diferents jornades per a ampliar la seua formació en matèria legal, màrqueting digital i marca personal.