Inici > Notícies > Premis X Concurs d’Empreses i Projectes Empresarials Emprenedors

Premis X Concurs d’Empreses i Projectes Empresarials Emprenedors

La Mancomunitat de l’Alcoià i el Comtat entrega els premis del X Concurs d’Empreses i Projectes Empresarials Emprenedors

  • En aquesta edició s’ha reconegut a dues empreses de recent creació, la de Paqui Javaloyes i 9Oliveres, i dos projectes emprenedors, Filando i Velorecicla.

  • El Concurs d’Empreses i Projectes Empresarials Emprenedors premia les persones emprenedores de les comarques que treballen per a crear riquesa i ocupació, i promouen valors com la sostenibilitat o el desenvolupament rural. 

foto premis x concurs emprenedors

El passat divendres la Mancomunitat de l’Alcoià i el Comtat va entregar els premis del X Concurs d’Empreses i Projectes Empresarials Emprenedors a una gala celebrada en el municipi de Gorga. A l’edició d’enguany s’ha lliurat un total de quatre premis: dos a la categoria de millor empresa i dos a la categoria de millor projecte empresarial.

El Premi Millor Empresa, dotat amb 1.000 €, va ser atorgat a Paqui Javaloyes qui, amb 55 anys i després d’haver-se quedat a l’atur, va decidir reinventar-se i emprendre al sector del màrqueting digital després de detectar amb el confinament les necessitats de digitalització de les xicotetes empreses de la zona.

El Premi Millor Empresa Eco-sostenible, dotat amb 1.000 €, va ser per a Finca 9Oliveres. Es tracta del projecte de tres enginyers per a rendibilitzar camps d’oliveres a Cocentaina mitjançant les noves tecnologies i valors com l’ecologia i la sostenibilitat. A més de produir el seu propi oli, el comercialitzen a una botiga en línia on, a més, ofereixen altres productes gourmet de la zona.

Pel que fa als projectes guardonats, el seleccionat com a Millor Projecte, amb una dotació de 600 €, va ser Filando, la iniciativa d’Anna Maria Jordà Picó que combina la creació artística i la memòria amb fotografies bordades i històries de vida.

Per últim, Paolo Tedesco va rebre el premi al Millor Projecte de Desenvolupament Rural, amb una dotació de 300 €, per Velorecicla, que té com a objectiu recollir bicicletes en desús per tal de reparar-les i donar-les una segona vida per a ajudar a persones en situació o risc d’exclusió social. 

A la gala, presentada per Paco Agulló i a la qual van actuar els músics de l’Escola Crescendo, van acudir, a més de les persones guardonades, representants de les entitats col·laboradores al concurs –el CEEI, Jovempa, FEDAC, la Cámara de Comercio de Alcoy i IDEAS del Campus d’Alcoi de la Universitat Politècnica de València– i dels municipis integrants de la Mancomunitat de l’Alcoià i el Comtat.

El president de la Mancomunitat, Blas Calbo, qui, a més, és l’alcalde de Gorga, va exercir d’amfitrió. A més de celebrar que algunes de les empreses guanyadores en anteriors edicions del concurs són actualment referents ja consolidats, va aprofitar la gala per a agrair el compromís i l’esforç de les persones participants, els municipis i les entitats col·laboradores, pel creixement de les comarques. 

El jurat encarregat de baremar els premis està compost pels agents de desenvolupament local de la Mancomunitat de l’Alcoià i el Comtat i els seus municipis i representants de les entitats col·laboradores.

ARTÍCLES RELACIONATS

Concerts Cicle Somriu 2024

Concerts Cicle Somriu 2024

El Cicle Somriu 2024 despega en juliol La música arriba als municipis de la Mancomunitat de l'Alcoià i el Comtat a través d'una proposta lliure y gratuïta amb una varietat d'estils La Mancomunitat de l’Alcoià i el Comtat mostra, un any més, la seua aposta per la...

10 anys de la Ruta Contacontes

10 anys de la Ruta Contacontes

La Ruta Contacontes de l’Alcoià i el Comtat celebra 10 anys Els municipis que integren la Mancomunitat comptaran amb les actuacions de rondallaires que captaran l’atenció de grans i menuts Els espais dels municipis de la Mancomunitat de l’Alcoià i el Comtat tornaran a...

Presentació documental Campaners del Comtat

Presentació documental Campaners del Comtat

La Mancomunitat projecta el documental dels Campaners del Comtat en els seus municipis La cultura del toc manual de campanes, cada vegada menys comú, queda ara per al record amb ‘Mans, cordes i bronze’, un treball audiovisual que recull el testimoni dels últims...