Inici > Notícies > Tallers iai@ connectat

Tallers iai@ connectat

La Mancomunitat de l’Alcoià i el Comtat porta a les comarques els tallers de digitalització per a persones majors iai@ connectat


  • El programa iai@ connectat,  impulsat per l’Institut Valencià de Finances (IVF) i la Conselleria d’Hisenda i Model Econòmic, ofereix formació digital a les persones majors amb la finalitat de garantir les seues relacions amb l’administració, el comerç i la banca en condicions d’igualtat.

  • Es duran a terme els tallers gratuïts a l’Alqueria d’Asnar, Agres, Cocentaina, Alcoi i Gorga. 

La Mancomunitat de l’Alcoià i el Comtat porta a les comarques els tallers iai@ connectat de l’Institut Valencià de Finances (IVF) i la Conselleria d’Hisenda i Model Econòmic. Amb aquestes sessions, es proporcionarà formació digital a les persones majors dels municipis perquè puguen aprendre com relacionar-se amb l’administració, el comerç i la banca amb major agilitat. 

Els tallers, adreçats a persones majors de 65 anys –tot i que no és requisit imprescindible i pot assistir-hi qualsevol persona interessada–, estaran impartits per l’equip de la Facultat d’Economia de la Universitat de València i es duran a terme en l’Alqueria d’Asnar, Agres, Cocentaina, Alcoi i Gorga entre maig i juny. Cada sessió s’estructurarà en dues parts, una primera que tractarà la ciberseguretat i una segona enfocada a la banca digital i la signatura electrònica.

La primera cita va ser el 6 de maig a la Biblioteca Municipal de l’Alqueria d’Asnar, i va rebre una molt bona acollida per part de la ciutadania del municipi, que en finalitzar el taller va mostrar la seua satisfacció amb el professorat i les destreses apreses.

El dissabte 20 de maig a les 10 h tindrà lloc un nou taller al Centre Social d’Agres, per al qual les persones interessades es poden inscriure a l’ajuntament del municipi. El dimarts 6 de juny a les 10 serà el torn de Cocentaina, que acollirà la sessió a la biblioteca municipal Pare Arques; les inscripcions es podran fer a la mateixa biblioteca. El taller s’impartirà a Alcoi de la mà de la Regidoria de Gent Gran el divendres 9 de juny al Centre Municipal de Majors la Plaça, i les persones interessades ja es poden inscriure a través del telèfon 679 883 100. Per ara, l’última de les sessions serà el dissabte 24 a la casa de cultura de Gorga, amb inscripció prèvia a l’ajuntament.

La bretxa digital pot suposar dificultats a l’hora d’accedir a determinats serveis com l’administració o la banca. A més, la possibilitat de dur a terme els tràmits amb aquestes entitats per via digital pot facilitar la vida de les persones que resideixen en municipis de menor població o als quals no es poden trobar alguns serveis. Per això, el desplegament de mitjans i formació per a l’alfabetització digital són essencials a l’hora de millorar la qualitat vida de la ciutadania. Amb aquestes sessions es busca proveir a la ciutadania major de les destreses necessàries per a gaudir dels beneficis de la digitalització amb totes les garanties de seguretat i accessibilitat.

ARTÍCLES RELACIONATS

Més empreses gràcies a l’Agència Impuls

Més empreses gràcies a l’Agència Impuls

Augmenten les empreses ajudades per l’Agència Impuls en l’últim any - Les xifres, respecte als últims tres anys, suposen un increment tant en empreses noves com en aquelles consolidades El projecte Agència Impuls de la Mancomunitat de l’Alcoià i el Comtat continua amb...

La Mancomunitat dona suport a l’esport

La Mancomunitat dona suport a l’esport

La Mancomunitat dona suport a l’esport comarcal amb l’UltraMediterrània - Les muntanyes del municipis de l’Alcoià i el Comtat acolliran a vora un miler d’esportistes aquest cap de setmana per tal de superar una prova única a la Comunitat Valenciana El mes de gener...

El bus del STU+ continua amb l’horari especial d’exàmens

El bus del STU+ continua amb l’horari especial d’exàmens

El servei de bus per a estudiants continua amb l'horari especial d'exàmens Les rutes entre els municipis de la Mancomunitat fins a Sant Vicent del Raspeig es redueixen entre el 8 i el 26 de gener El servei de bus STU+ que ofereix la Mancomunitat de l'Alcoià i el...