Inici > Notícies > Presentem el nou Servei de Transport Universitari (STU)

Presentem el nou Servei de Transport Universitari (STU)

La Mancomunitat de l’Alcoià i el Comtat ha presentat el nou Servei de Transport Universitari (STU), operat per Vectalia, al qual s’han incorporat nombroses millores que els usuaris reclamaven. L’STU és un servei que permet que els estudiants dels municipis mancomunats disposen d’una comunicació funcional i econòmica des de Muro, Cocentaina i Alcoi per a arribar als centres educatius d’Alacant. Podran ser usuaris de l’STU tots els estudiants dels municipis de la Mancomunitat de l’Alcoià i el Comtat matriculats en centres d’estudis reglats.

Entre les millores incorporades, els usuaris podran fer ús de la línia regular que uneix Alcoi amb Alacant, operada per la mateixa companyia, amb el seu abonament d’STU i, per tant, arribar directament a Alacant.

Els abonaments de cartó que s’utilitzaven fins ara deixaran de tindre validesa el pròxim 31 de gener i, en el seu lloc, els usuaris hauran de sol·licitar una targeta personalitzada i reutilitzable de PVC amb xip. D’aquesta manera, el servei serà més ecològic i més pràctic, ja que els usuaris només disposaran d’una targeta, a la vegada carnet i abonament de transport.

També han canviat els tipus d’abonament de transport, amb l’objectiu d’adaptar-lo a les necessitats dels usuaris: diari, abonament de 10 viatges, abonament de 20 viatges i abonament mensual. Les recàrregues de la targeta es podran continuar fent a les àrees de Joventut dels Ajuntaments de Muro, Cocentaina i Alcoi, però també mitjançant una aplicació al mòbil.

Ja es pot sol·licitar la nova targeta de l’STU, en el Centre Jove Muro (Plaça Matzem, 5), la Casa de la Joventut Cocentaina (Pla de la Font, 10) i  Joventut Alcoi (C/Pintor Casanova, 10). A partir del 31 de gener ja no es podrà utilitzar l’abonament de cartó i, per tant, abans d’eixa data tots els usuaris hauran d’haver sol·licitat i recollit la nova targeta de transport reutilitzable. Tota la informació es troba disponible ací.

ARTÍCLES RELACIONATS

Concerts Cicle Somriu 2024

Concerts Cicle Somriu 2024

El Cicle Somriu 2024 despega en juliol La música arriba als municipis de la Mancomunitat de l'Alcoià i el Comtat a través d'una proposta lliure y gratuïta amb una varietat d'estils La Mancomunitat de l’Alcoià i el Comtat mostra, un any més, la seua aposta per la...

10 anys de la Ruta Contacontes

10 anys de la Ruta Contacontes

La Ruta Contacontes de l’Alcoià i el Comtat celebra 10 anys Els municipis que integren la Mancomunitat comptaran amb les actuacions de rondallaires que captaran l’atenció de grans i menuts Els espais dels municipis de la Mancomunitat de l’Alcoià i el Comtat tornaran a...

Presentació documental Campaners del Comtat

Presentació documental Campaners del Comtat

La Mancomunitat projecta el documental dels Campaners del Comtat en els seus municipis La cultura del toc manual de campanes, cada vegada menys comú, queda ara per al record amb ‘Mans, cordes i bronze’, un treball audiovisual que recull el testimoni dels últims...