La Fundació Novaterra, que opera en l’Alcoià i el Comtat gràcies a un conveni signat amb la Mancomunitat, ha aconseguit més de 50 insercions laborals al llarg de l’any. Es tracta d’un servei que treballa per la integració sociolaboral de col·lectius en situació o risc d’exclusió social, mitjançant accions formatives, programes d’intermediació laboral i activitats per a la promoció de l’ocupació.

Novaterra en l’Alcoià i el Comtat, que compta amb la seua seu en l’Àgora d’Alcoi però també es trasllada periòdicament a Muro i Banyeres, ha atés al llarg de l’any a un total de 107 persones, 53 de les quals han aconseguit trobar un treball.

L’objectiu de Novaterra és aconseguir la igualtat d’oportunitats. Treballa amb persones desocupades, derivades d’altres organismes, com Serveis Socials o Agències de Desenvolupament Local, per tal d’assessorar-les, formar-les i millorar la seua empleabilitat.  Des de la fundació es duen a terme itineraris d’inserció laboral, atencions individualitzades, entrevistes i seguiments, però també s’ofereix informació sobre com i on buscar treball i, a més, es desenvolupen activitats formatives, com tallers d’entrevistes, activitats per a treballar l’autoestima o tallers de xarxes socials.

Paral·lelament, des del mes de setembre, Novaterra treballa en la intermediació amb empreses, i ja col·labora amb 40 companyies de la zona per tal de desenvolupar conjuntament models d’inserció laboral adreçats als col·lectius més vulnerables.

Per Nadal, la fundació ha comptat amb la col·laboració de diferents centres educatius de les comarques per a la difusió de la campanya Flor Solidaria, que consisteix en la venda de flors de pasqua per a recaptar fons. La següent oportunitat per aconseguir-la serà en el mercat solidari de Nadal que se celebrarà el pròxim divendres en el col·legi José Arnauda.