La Mancomunitat reconeix el talent jove a l’entrega de premis del I Concurs Juvenil de Relats Breus de l’Alcoià i el Comtat

El I Concurs Juvenil de Relats Breus organitzat per la Mancomunitat de l’Alcoià i el Comtat amb la col·laboració de la Fundación Mutua Levante i la Coordinadora Alcoià-Comtat pel Valencià ja té guanyadores i guanyador. Els premis es van entregar ahir en un acte celebrat a la seu de la Fundación Mutua Levante. El concurs es va impulsar al mes d’abril per a potenciar la creativitat de les persones joves i les aficions vinculades amb la cultura com és la literatura, alhora que es promou l’ús del valencià.

A la categoria de 17 a 30 anys, el primer premi, consistent en 200 euros i un lot de llibres, ha estat per a Celia Pérez Francés, de 23 anys, pel relat Arrels d’ací i d’allà, una història que parla de la família i el confinament.

El segon premi, dotat amb 90 euros i un lot de llibres, ha recaigut en l’obra D’oca a oca, escrita per María Gutiérrez Correas, de 25 anys, i també lligada a la pandèmia.

L’obra guanyadora a la categoria de 12 a 16 anys és Unes festes passades per rondalles, escrita per Hugo Lucas Moncho, de 12 anys, qui ha rebut 150 euros i un lot de llibres. Es tracta d’un text que narra unes peculiars festes de Moros i Cristians d’Alcoi en què apareixen personatges de rondalles.

El segon premi, dotat amb 60 euros i un lot de llibres, ha estat adjudicat a Sofia Soriano Blanes, de 15 anys, per Les set coves, un relat sobre història i arqueologia molt arrelat a les comarques.

Iván Jover, gerent de la Mancomunitat responsable de l’àrea de joventut ha mostrat la satisfacció de l’entitat davant la participació en el concurs, i ha afegit que la Mancomunitat continuarà “lluitant per la difusió de la nostra llengua i la cultura”. Francesc Gisbert, de la Coordinadora Alcoià-Comtat pel Valencià, ha felicitat els impulsors de la convocatòria, ja que “hi ha molt pocs concursos juvenils que no siguen escolars”, i ha transmés la satisfacció del jurat davant la qualitat de les obres presentades. Pep Jordà, membre de la Fundación Mutua Levante, ha posat l’accent en la valentia que suposa escriure i compartir allò que s’escriu: “gràcies per posar en paper els sentiments i pensaments més íntims per compartir-los amb qui vulga llegir-los”. Els tres representants de les entitats organitzadores han volgut encoratjar a totes les persones participants i guanyadores a seguir escrivint.

El jurat encarregat d’adjudicar els premis ha estat integrat per Sílvia Colomer –narradora oral, membre de la Comissió de Lletres del Consell de Cultura de l’Ajuntament d’Alcoi i membre de la Coordinadora pel Valencià de l’Alcoià i el Comtat–, Carlos Gran –escriptor i membre de la Comissió de Lletres del Consell de Cultura de l’Ajuntament d’Alcoi–, Paco Esteve –filòleg, escriptor i assessor lingüístic– i Pep Jordà –membre de la Fundación Mutua Levante–.

En aquesta primera edició, que ha tingut una molt bona acollida, podien participar persones d’entre 12 i 30 anys residents a les comarques de l’Alcoià i el Comtat, amb treballs originals, inèdits, i que no hagueren estat premiats en altres certàmens literaris, amb una extensió màxima de tres pàgines. La temàtica i gènere de les narracions eren totalment lliures amb l’únic requisit que existira alguna vinculació amb les comarques.