La Mancomunitat de l’Alcoià i el Comtat disposarà d’una oficina d’habitatge de la Xarxa Xaloc

La Mancomunitat de l’Alcoià i el Comtat va aprovar ahir al Ple Ordinari de juny facultar al seu president per a la signatura del Conveni de l’oficina d’habitatge de la Xarxa Xaloc amb la Conselleria d’Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica de la Generalitat Valenciana. Es tracta d’un projecte pilot d’oficines Xaloc, que disposaran de servei de finestreta única en matèria d’habitatge, rehabilitació d’edificis i regeneració urbana, unitat de gestió de l’hàbitat, unitat de protecció de la tinença de l’habitatge i unitat d’Observatori Local de l’Habitatge.

La incorporació d’aquesta oficina a la Mancomunitat de l’Alcoià i el Comtat suposa que la ciutadania dispose d’un servei proper i una atenció directa en matèria d’habitatge per a facilitar els tràmits i gestions relatius a la regeneració urbana i rehabilitació d’edificis. La Mancomunitat començarà les gestions per a dotar de personal l’oficina Xaloc, que s’ubicarà a l’edifici Àgora a Alcoi i s’obrirà al públic al més prompte possible, una vegada signat el conveni, previst per a les pròximes setmanes.

L’objectiu de la Xarxa Xaloc és donar suport a les entitats locals per tal d’oferir un servei de gestió, informació, mediació social i assessorament per tal de facilitar l’accés a l’habitatge digne a la ciutadania. Es tracta d’una actuació reflectida al Pla Hàbitat 20-30 de la Vicepresidència Segona de Generalitat, la qual forma part del projecte europeu Horizon 2020 que pretén accelerar la rehabilitació d’habitatges.

La Vicepresidència Segona destinarà 111.513 euros anuals per al desenvolupament d’aquesta iniciativa en un conveni que entrarà en vigor a partir de la data de la seua signatura i tindrà una vigència de 12 mesos. Podrà ser prorrogat anualment fins a un màxim de quatre anys per mutu acord de les parts.