Inici > Notícies > L’UPCCA demana implicació per a prevenir el consum d’alcohol dels menors en festes

L’UPCCA demana implicació per a prevenir el consum d’alcohol dels menors en festes

UPCCA Alcoià Comtat Prevenció consum alcohol

Davant la proximitat de les festes de moros i cristians de Banyeres de Mariola, que suposen l’inici del calendari de festivitats de les comarques, la Unitat de Prevenció Comunitària de Conductes Addictives (UPCCA) de la Mancomunitat de l’Alcoià i el Comtat posa en marxa la campanya de conscienciació sobre el consum d’alcohol en festes.

La campanya, amb el lema ‘Per unes festes amb coneixement. Jo no jugue amb tu’, té com a objectiu principal prevenir el consum d’alcohol en menors i conscienciar a la societat sobre la prohibició de la seua venda i subministrament als mateixos, ja que són especialment vulnerables als seus efectes perjudicials.

En festes, moltes persones adultes no fan un consum responsable i, de vegades, fins i tot promouen i normalitzen el consum d’alcohol per part dels menors d’edat. Malgrat que en moltes festivitats de la comarca siga una imatge comuna, el subministrament i venda d’alcohol a menors estan totalment prohibits. A més, suposen un greu risc per als menors, ja que acostumen a consumir de forma abusiva grans quantitats d’alcohol en curts períodes de temps.

L’UPCCA, a més de difondre cartells i missatges preventius, es reuneix directament amb diferents juntes i comissions de festes dels municipis de la Mancomunitat, com ja ha fet amb la Junta de Festes de Banyeres de Mariola i representants de les filaes. La intenció és traslladar-los la necessitat de prendre mesures en aquest sentit, ja que per a evitar i controlar la venda i subministrament d’alcohol a menors és crucial la implicació d’aquestos organismes i de la societat en general. L’Ajuntament de Banyeres de Mariola, per la seua part, ha dut a terme la impressió del cartell de la campanya en forma d’octavilles per a repartir-les a partir d’aquesta setmana en les entradetes prèvies a festes en totes les filaes.

Cal treballar per canviar aquesta situació, ja que, segons les dades de l’informe ESTUDES 2016-2017 (Enquesta sobre l’ús de drogues en Ensenyaments Secundaris en Espanya) del Ministeri de Sanitat, Serveis Socials i Igualtat, la mitjana d’edat d’inici en el consum d’alcohol se situa al voltant dels 14 anys i, a més, el 48,3% dels menors enquestats beu amb el consentiment dels seus pares.

ARTÍCLES RELACIONATS

Més empreses gràcies a l’Agència Impuls

Més empreses gràcies a l’Agència Impuls

Augmenten les empreses ajudades per l’Agència Impuls en l’últim any - Les xifres, respecte als últims tres anys, suposen un increment tant en empreses noves com en aquelles consolidades El projecte Agència Impuls de la Mancomunitat de l’Alcoià i el Comtat continua amb...

La Mancomunitat dona suport a l’esport

La Mancomunitat dona suport a l’esport

La Mancomunitat dona suport a l’esport comarcal amb l’UltraMediterrània - Les muntanyes del municipis de l’Alcoià i el Comtat acolliran a vora un miler d’esportistes aquest cap de setmana per tal de superar una prova única a la Comunitat Valenciana El mes de gener...

El bus del STU+ continua amb l’horari especial d’exàmens

El bus del STU+ continua amb l’horari especial d’exàmens

El servei de bus per a estudiants continua amb l'horari especial d'exàmens Les rutes entre els municipis de la Mancomunitat fins a Sant Vicent del Raspeig es redueixen entre el 8 i el 26 de gener El servei de bus STU+ que ofereix la Mancomunitat de l'Alcoià i el...