Jornada informativa sobre les ajudes Next Generation 2022 a la reforma, rehabilitació i actuacions urbanes

  • La jornada està oberta tant a professionals com a administracions públiques i la ciutadania en general. 

  • Tindrà lloc el pròxim dimecres 9 de novembre a les 13 h a l’edifici Àgora d’Alcoi.

L’oficina Xaloc de la Mancomunitat de l’Alcoià i el Comtat acollirà el pròxim dimecres 9 de novembre a les 13 h la jornada informativa sobre les ajudes Next Generation 2022 a la reforma, rehabilitació i actuacions urbanes organitzada per la Direcció General de Qualitat, Rehabilitació i Eficiència Energètica que es durà a terme en l’edifici Àgora d’Alcoi. 

La jornada, adreçada tant a professionals com a administracions públiques i ciutadania en general, comptarà amb la presència del director general de Qualitat, Rehabilitació i Eficiència Energètica, Alberto Rubio i les intervencions de Blas Calbo, president de la Mancomunitat de l’Alcoià i el Comtat; Marc Aparisi, director general de Coordinació Institucional de la Vicepresidència Segona de la Generalitat Valenciana; Jordi Martínez, vicealcalde de l’Ajuntament d’Alcoi i vicepresident de la Mancomunitat; i Ana Isabel García Sala, tècnic de l’oficina Xaloc. A la sessió es tractaran les característiques de les ajudes Next Generation 2022 per a la reforma, rehabilitació i actuacions urbanes, que tenen l’objectiu de millorar l’eficiència energètica. 

Jornada Xaloc 9 de novembre

L’oficina Xaloc de la Mancomunitat de l’Alcoià i el Comtat, dedicada a l’habitatge i creada per un conveni amb la Vicepresidència Segona i Conselleria d’Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica, va obrir les seues portes en octubre de 2021 com a projecte pilot i, un any després, s’ha consolidat com un servei essencial per a la ciutadania de les comarques. Des de l’obertura de l’oficina s’han dut a terme unes 1.500 atencions a la ciutadania, s’ha participat en diferents jornades informatives i s’ha elaborat materials per a la difusió i informació ciutadana. 

Entre les seues principals funcions es troben la informació, assessorament i tramitació d’ajudes en matèria d’accés a l’habitatge, així com a la rehabilitació, sostenibilitat o inspeccions tècniques d’edificis. Les dependències de Xaloc s’ubiquen a l’edifici Àgora d’Alcoi, però l’equip de l’oficina també presta servei de manera itinerant a Muro, Cocentaina i Banyeres de Mariola, i a demanda a la resta de municipis de la Mancomunitat.