Inici > Notícies > IX Ruta de Contacontes

IX Ruta de Contacontes

Torna la Ruta de Contacontes de l’Alcoià i el Comtat amb la seua novena edició  

– La Ruta de Contacontes és una de les programacions culturals emblemàtiques de la Mancomunitat de l’Alcoià i el Comtat, que es duu a terme amb la col·laboració de la Coordinadora pel Valencià.

– Aquesta edició comptarà de nou amb rondallaires de renom que actuaran als 14 pobles que integren la Mancomunitat.

La Mancomunitat de l’Alcoià i el Comtat presenta la novena edició de la Ruta de Contacontes, una programació que apropa les rondalles i llegendes més tradicionals a menuts i grans dels municipis de les comarques. Per a aquesta edició, que es durà a terme entre juny i octubre, es comptarà de nou amb rondallaires de renom com Rosa Fraj, Sílvia Colomer, Carles Llinares i Jordi Carbonell, Almudena Francés o Eva Andújar, de la mà de la Coordinadora Alcoià-Comtat pel Valencià. 

Es tracta d’una de les principals iniciatives culturals de la Mancomunitat, que proposa una alternativa d’oci estival per a les famílies i dinamitza la programació cultural dels municipis. Els espectacles de narració oral són d’assistència lliure i gratuïta, i permeten descobrir les històries tradicionals populars de forma creativa i participativa als catorze municipis que integren la Mancomunitat.

La primera cita de l’edició de 2023 serà a Alcoi, amb l’actuació de Rosa Fraj, de Papallona Teatre, a l’IVAM CADA Alcoi el 29 de juny. Al mes de juliol, hi haurà actuacions a Millena, Alfafara, Benimarfull i Penàguila. En agost, els contacontes visitaran Gorga, Agres, Beniarrés, Alcoleja i Benasau. Les cites de setembre seran a l’Alqueria d’Asnar i Muro, mentre que Cocentaina i Banyeres de Mariola tancaran la programació incloent els contacontes a les seues programacions al voltant del 9 d’octubre. 

Des de l’entitat s’aposta per iniciatives culturals que permeten difondre la llengua i la cultura de les comarques, a la vegada que es fomenta l’oci per a tots els públics, especialment als municipis de menor població, que sovint veuen com la seua població augmenta als mesos d’estiu.

PROGRAMACIÓ IX RUTA DE CONTACONTES DE L’ALCOIÀ I EL COMTAT. 2023

ALCOI. Dijous 29 de juny de 2023. IVAM CADA Alcoi. 19 h. Amb Rosa Fraj (Papallona Teatre).

MILLENA. Dilluns 3 de juliol de 2023. Plaça de l’Om. 20 h. Amb Sílvia Colomer.

ALFAFARA. Diumenge 16 de juliol de 2023. Plaça de la Mateta. 20 h. Amb Rosa Fraj (Papallona Teatre).

BENIMARFULL. AJORNAT al dilluns 24 de juliol de 2023. Plaça de la Font. 20 h. Amb Carles Llinares i Jordi Carbonell.

PENÀGUILA. Diumenge 30 de juliol de 2023. Parc d’Enric Valor. 20 h. Amb Almudena Francés.

GORGA. Divendres 4 d’agost de 2023. Llavador. 20.30 h. Amb Rosa Fraj (Papallona Teatre).

AGRES. Dissabte 5 d’agost de 2023. Font de Bonell. 20 h. Amb Eva Andújar.

BENIARRÉS. Diumenge 6 d’agost de 2023. Font del Barranc del Port. 22.15 h. Amb Eva Andújar.

ALCOLEJA.  Divendres 18 d’agost de 2023. Plaça Palau. 18 h. Amb Eva Andújar.

BENASAU. Dimecres 23 d’agost de 2023. Les Escoles. 18 h. Amb Sílvia Colomer.

L’ALQUERIA D’ASNAR. Dissabte 16 de setembre de 2023. Plaça Miguel Hernández. 12 h. Amb Carles Llinares i Jordi Carbonell.

MURO. Diumenge 17 de setembre de 2023. Turballos. 11.30 h. Amb Almudena Francés.

COCENTAINA. Dissabte 7 d’octubre de 2023. Palau Comtal. 12 h. Amb Sílvia Colomer.

BANYERES DE MARIOLA. Diumenge 8 d’octubre de 2023. Escales del carrer Reconquesta. 12 h. Amb Sílvia Colomer. 

ARTÍCLES RELACIONATS

XII Concurs d’Empreses i Projectes Empresarials Emprenedors

XII Concurs d’Empreses i Projectes Empresarials Emprenedors

XII edició del Concurs d’Empreses i Projectes Empresarials Emprenedors de la Mancomunitat de l’Alcoià i el Comtat Els guardons es divideixen en dues categories: un de 2.000 € a la millor empresa i un de 1.500 € al millor projecte empresarial El termini per a presentar...

Més empreses gràcies a l’Agència Impuls

Més empreses gràcies a l’Agència Impuls

Augmenten les empreses ajudades per l’Agència Impuls en l’últim any - Les xifres, respecte als últims tres anys, suposen un increment tant en empreses noves com en aquelles consolidades El projecte Agència Impuls de la Mancomunitat de l’Alcoià i el Comtat continua amb...

La Mancomunitat dona suport a l’esport

La Mancomunitat dona suport a l’esport

La Mancomunitat dona suport a l’esport comarcal amb l’UltraMediterrània - Les muntanyes del municipis de l’Alcoià i el Comtat acolliran a vora un miler d’esportistes aquest cap de setmana per tal de superar una prova única a la Comunitat Valenciana El mes de gener...