L’Alcoià i el Comtat, comarques d’innovació i emprenedoria

La Mancomunitat de l’Alcoià i el Comtat presenta les empreses i projectes guanyadors a la IX edició del Concurs d’Empreses i Projectes Empresarials Emprenedors.

El IX Concurs d’Empreses i Projectes Empresarials Emprenedors de la Mancomunitat de l’Alcoià i el Comtat ja té guanyadors.  Aquests premis tenen com a objectiu promoure el talent i l’emprenedoria a les comarques, per tal d’impulsar les persones que acaben de llançar la seua empresa o estan desenvolupant un projecte per a constituir-la. 

Els premis posen el focus especialment en propostes  responsables i respectuoses amb el medi ambient i que tenen potencial per a la generació d’ocupació a l’Alcoià i el Comtat. Les empreses i projectes guanyadors han estat seleccionats per un tribunal d’experts que, a més de membres de la Mancomunitat, inclou representants de les entitats col·laboradores (CEEI, Jovempa, FEDAC, IDEAS-UPV del Campus d’Alcoi i la Cámara de Comerç d’Alcoi). 

Les iniciatives guardonades inclouen propostes de tipologies molt variades, centrades en posar en valor els productes de proximitat, generar ocupació a les comarques i promoure valors mediambientals sòlids. Així, el Premi Millor Empresa, dotat amb 1.500 €, ha sigut atorgat a Alejandro Ripoll Luna per l’empresa SOS Servicios, una aplicació que permet contractar senzilla i ràpidament serveis com cura d’infants i persones majors, neteja, classes particulars, etc., per hores. L’empresa HUGOFRUITS S.L., de Luis Olcina Francés, dedicada a la producció i comercialització de cireres ecològiques i amb base al municipi de Gorga, ha estat galardonada amb el Premi Millor Empresa Eco-sostenible, dotat amb 1.000 €. A l’apartat de projectes, s’ha seleccionat la candidatura de Karina Santamaría Pavlova, Citrus S.L., una iniciativa per a aprofitar el rebuig de les taronges per a l’elaboració de productes de neteja i higiene, com a Millor Projecte Empresarial, amb un premi de 900 €. El Premi Millor Projecte Eco-sostenible, dotat amb 400 €, ha sigut atorgat a Esteban Ponsoda Priego pel projecte Autoconsumo en pisos, dedicat a l’aprofitament d’espais reduïts a les vivendes per a la instal·lació de tecnologia fotovoltaica. Per últim, el seleccionat com a Millor Projecte Agropecuari o Alimentari, també dotat amb 400 €, ha estat el presentat per Nunzio Longhitano amb el nom Sabores de la tierra, enfocat a l’exportació de productes alimentaris de les comarques. 

A l’edició d’enguany s’ha premiat cinc empreses o projectes, mentre que tres de les categories s’han quedat desertes o no han rebut candidatures que reuniren els requisits estipulats a la convocatòria. Enguany, a més, donada la delicada situació sanitària a les comarques, no es celebrarà la tradicional gala de lliurament de premis. 

«L’edició del concurs d’enguany és especial, per la situació complicada que vivim amb la pandèmia. És molt esperançador veure com, amb tot, hi ha qui posa el seu talent i els seus esforços perquè les comarques seguisquen avançant», declara Blas Calbo, President de la Mancomunitat de l’Alcoià i el Comtat. «L’Alcoià i el Comtat sempre han sigut comarques d’innovació i emprenedoria, i des de la Mancomunitat seguirem donant visibilitat i suport al talent de la zona». 

GUANYADORS IX CONCURS EMPRENEDORS mancomunitat alcoià comtat

Les empreses i projectes guanyadors

PREMI MILLOR EMPRESA – 1.500 €

ALEJANDRO RIPOLL LUNA – SOS SERVICIOS 

Contractació de serveis per hores (cura d’infants, de persones majors, classes particulars, neteja…) en Alcoi, Cocentaina, Muro, Ontinyent i Alacant.  

 

PREMI MILLOR EMPRESA ECO-SOSTENIBLE – 1.000 €

LUIS OLCINA FRANCÉS – HUGOFRUITS S.L.

Producció i comercialització de cireres ecològiques, cultivades a Gorga controlant tots els passos del procés per a obtindre la màxima qualitat.

 

PREMI MILLOR PROJECTE EMPRESARIAL – 900 €

KARINA SANTAMARÍA PAVLOVA – CITRUS S.L.

Elaboració de productes de neteja i higiene a partir de les restes de taronges emprades per a la producció alimentària.

 

PREMI MILLOR PROJECTE ECO-SOSTENIBLE – 400 €

ESTEBAN PONSODA PRIEGO – AUTOCONSUMO EN PISOS

Aprofitament d’espais reduïts en pisos per a la instal·lació de sistemes de producció d’energia fotovoltaica per a l’autoconsum.

 

PREMI MILLOR PROJECTE AGROPECUARI/AGROALIMENTARI – 400 € 

NUNZIO LONGHITANO – SABORES DE LA TIERRA

Exportació de productes alimentaris elaborats a les comarques.