La Xarxa Jove de l’Alcoià i el Comtat commemora el Dia de la Pau

El Departament de Joventut de la Mancomunitat de l’Alcoià i el Comtat, en col·laboració amb la Xarxa Jove de les comarques, commemora el Dia de la Pau, 30 de gener de 2021, amb un vídeo que reflexiona al voltant del concepte de pau:


El vídeo inclou cites de diferents persones de rellevància mundial, que conviden a plantejar-se en què consisteix realment la pau. L’objectiu és entendre que no només l’absència de guerra suposa la pau, sinó que les persones han de treballar dia a dia i organitzar-se per mantenir-la, lluitant contra les desigualtats, la por, la violència i la submissió, i promovent valors com l’educació, la llibertat i la justícia.

Aquestes reflexions, a més, s’articulen al voltant dels Objectius Mundials de Desenvolupament Sostenible de l’ONU, particularment amb l’objectiu número 16: “Per aconseguir la pau, la justícia i institucions sòlides a tot el món, és important la cooperació de governs, societat civil i de les comunitats. Només així es podran practicar solucions duradores que reduïsquen la violència, facen justícia i garantisquen la llibertat de totes les persones”.

El vídeo està disponible a les xarxes socials de la Mancomunitat de l’Alcoià i el Comtat, així com a les dels departaments de joventut de les comarques i forma part del treball conjunt de la Xarxa Jove de l’Alcoià i el Comtat per a llançar píndoles informatives per a la joventut al voltant dels dies mundials més rellevants de l’any.