Inici > Notícies > El Centre d’Interpretació Turística en l’Orxa rep més de 1.500 visitants

El Centre d’Interpretació Turística en l’Orxa rep més de 1.500 visitants

El Centre d’Interpretació Turística de la Mancomunitat de l’Alcoià i el Comtat en l’Orxa ha rebut, des de la seua apertura el passat mes d’agost, més de 1.500 visitants. Entre els seus atractius es troben la via verda del riu Serpis, el castell de Perputxent — als peus del qual s’ubica el centre— , i la història del tren Alcoi-Gandia, així com la possibilitat de conéixer la natura, les festes, la història i l’oferta gastronòmica de les comarques .

En els últims mesos la Mancomunitat, davant la seua bona acollida, ha treballat per a millorar l’oferta del centre d’interpretació turística, així com per a facilitar als visitants que el troben, amb la instal·lació de senyals en els punts més destacats i una nova retolació del centre.

Senyalètica Centre Interpretació l'orxa

En total han estat 1.645 les persones que han passat pel centre des d’agost de 2018 fins al mes de març d’enguany, més de 600 d’elles en el primer trimestre de 2019. El centre rep tant a visitants, a títol individual o en grup, com a escolars que volen conéixer la natura i la història de la zona, des de l’Orxa fins a la resta de municipis integrants de la Mancomunitat de l’Alcoià i el Comtat.

visites escolars centre interpretació l'orxa

Els visitants provenen, en una ampla majoria, de la Comunitat Valenciana, principalment de les províncies d’Alacant i València, encara que també s’ha atés a turistes de 10 països diferents. El més habitual és que s’apropen al centre al llarg del cap de setmana, abans o després de fer una ruta senderista o de practicar cicloturisme, ja que en el centre poden rebre informació tant de les rutes d’interés en la zona com informació turística sobre els municipis dels voltants.

Les expectatives per als pròxims mesos, amb les bones temperatures de la primavera i les vacances, són molt optimistes. S’espera que cada vegada més persones interessades en la natura i en la cultura l’Alcoià i el Comtat coneguen i tinguen com a referent el Centre d’Interpretació Turística de la Mancomunitat en l’Orxa.

ARTÍCLES RELACIONATS

Concerts Cicle Somriu 2024

Concerts Cicle Somriu 2024

El Cicle Somriu 2024 despega en juliol La música arriba als municipis de la Mancomunitat de l'Alcoià i el Comtat a través d'una proposta lliure y gratuïta amb una varietat d'estils La Mancomunitat de l’Alcoià i el Comtat mostra, un any més, la seua aposta per la...

10 anys de la Ruta Contacontes

10 anys de la Ruta Contacontes

La Ruta Contacontes de l’Alcoià i el Comtat celebra 10 anys Els municipis que integren la Mancomunitat comptaran amb les actuacions de rondallaires que captaran l’atenció de grans i menuts Els espais dels municipis de la Mancomunitat de l’Alcoià i el Comtat tornaran a...

Presentació documental Campaners del Comtat

Presentació documental Campaners del Comtat

La Mancomunitat projecta el documental dels Campaners del Comtat en els seus municipis La cultura del toc manual de campanes, cada vegada menys comú, queda ara per al record amb ‘Mans, cordes i bronze’, un treball audiovisual que recull el testimoni dels últims...