Inici > Notícies > Blas Calbo, alcalde de Gorga, nou President de la Mancomunitat

Blas Calbo, alcalde de Gorga, nou President de la Mancomunitat

La Mancomunitat de l’Alcoià i el Comtat ha proclamat, en la sessió constitutiva del seu plenari, a Blas Calbo, alcalde de Gorga, com a nou President de la Mancomunitat per majoria absoluta.

El nou President ha fet un discurs en prendre possessió, en el qual ha mostrat la seua convicció que “la unió comarcal juga un paper fonamental, ja que només des d’aquesta unió serà possible fer front a grans reptes que ja tenim i als que segur vindran”. Ha destacat la necessitat de lluitar contra la pèrdua de població i millorar la qualitat de vida dels ciutadans, mitjançant el desenvolupament dels grans projectes de la Mancomunitat, com el polígon mancomunat, i els serveis de promoció econòmica, turisme o cultura.

Blas Calbo, amb 93 vots, s’ha imposat en la votació a la candidatura de Josep Sempere i Castelló, alcalde de Banyeres de Mariola, amb un total de 48 vots, en una sessió que ha comptat amb la presència de tots els vocals dels quinze municipis que integren la Mancomunitat, Cadascun dels municipis atorga en la votació tants vots com regidors té en el seu ajuntament.

Manuel Gomicia, anterior President de la Mancomunitat, ha donat l’enhorabona a Blas Calbo, i ha afegit: “estic segur que serà la legislatura definitiva de consolidació del projecte”.

constitució mancomunitat de l'alcoià i el comtat 2019

En el mateix plenari s’ha constituït la mesa d’edat, integrada per Júlia Silvestre Torregrosa, regidora d’Alcosser de Planes i membre més jove del plenari, i Francisco Javier Sanchis Cervera, regidor de Benimarfull i membre de major edat.

A més, els vocals de cadascun dels quinze municipis de la Mancomunitat – Agres, Alcoi, Alcoleja, Alcosser de Planes, Alfafara, Banyeres de Mariola, Agres, Alcoi, Alcoleja, Alcosser de Planes, Alfafara, Banyeres de Mariola, Beniarrés, Benimarfull, Cocentaina, Gaianes, Gorga, l’Alqueria d’Asnar, l’Orxa, Millena i Muro – han pres possessió del seu càrrec.

ARTÍCLES RELACIONATS

Més empreses gràcies a l’Agència Impuls

Més empreses gràcies a l’Agència Impuls

Augmenten les empreses ajudades per l’Agència Impuls en l’últim any - Les xifres, respecte als últims tres anys, suposen un increment tant en empreses noves com en aquelles consolidades El projecte Agència Impuls de la Mancomunitat de l’Alcoià i el Comtat continua amb...

La Mancomunitat dona suport a l’esport

La Mancomunitat dona suport a l’esport

La Mancomunitat dona suport a l’esport comarcal amb l’UltraMediterrània - Les muntanyes del municipis de l’Alcoià i el Comtat acolliran a vora un miler d’esportistes aquest cap de setmana per tal de superar una prova única a la Comunitat Valenciana El mes de gener...

El bus del STU+ continua amb l’horari especial d’exàmens

El bus del STU+ continua amb l’horari especial d’exàmens

El servei de bus per a estudiants continua amb l'horari especial d'exàmens Les rutes entre els municipis de la Mancomunitat fins a Sant Vicent del Raspeig es redueixen entre el 8 i el 26 de gener El servei de bus STU+ que ofereix la Mancomunitat de l'Alcoià i el...