Creix el nombre de projectes emprenedors atesos per l’Agència Impuls de la Mancomunitat de l’Alcoià i el Comtat en 2020

El servei d’atenció a empreses i emprenedors de la Mancomunitat de l’Alcoià i el Comtat va assistir a 49 projectes i empreses en 2020, un 32% més que l’any anterior.

La Mancomunitat de l’Alcoià i el Comtat segueix apostant per les empreses i projectes emprenedors a les comarques. Un dels serveis que s’ofereixen per a donar suport a l’emprenedoria és l’Agència Impuls, que presta el seus serveis gràcies a un conveni entre l’entitat i el CEEI. 

Encara que 2020 ha estat un any complicat per a l’emprenedoria per la pandèmia i que la majoria d’atencions s’han hagut de realitzar per via telemàtica, les dades d’aquest servei de promoció econòmica han estat molt positives, ja que s’ha detectat un augment en la quantitat de projectes atesos, que han passat dels 37 en 2019 a 49 en 2020, un creixement del 32%. Destaca també la varietat dels sectors d’activitat de les empreses i projectes atesos.

Aquestes xifres són bona mostra que, amb tot, les persones de l’Alcoià i el Comtat, posen a disposició el seu talent i els seus coneixements per al desenvolupament econòmic de les comarques i la creació d’ocupació.

En total, al llarg de l’any, es van dur a terme 85 sessions d’assessorament individual a 49 projectes empresarials o empreses diferents, amb les quals s’ha ajudat a posar en marxa 5 noves empreses de diferents sectors.

L’Agència Impuls ha impulsat la creació de 33 noves empreses des de la seua creació a finals de 2016 i ha ajudat a consolidar-ne altres 21, en més de 400 cites individualitzades. 

El servei ofereix atencions individualitzades a persones de les comarques als municipis de Cocentaina, Banyeres de Mariola i Muro, encara que, almenys fins a març, ara mateix el servei s’ofereix de forma telemàtica. L’atenció és totalment gratuïta i només cal demanar cita prèvia.