MANCOMUNITAT ALCOIÀ COMTAT UPCCA cartell dia sense alcohol upcca VAL

Amb l’alcohol, manteniu les distàncies: la campanya conjunta de les UPCCAs de la Comunitat Valenciana alerta sobre els perills del consum d’alcohol en temps de la COVID-19

La Unitat de Prevenció Comunitària de Conductes Addictives (UPCCA) de la Mancomunitat de l’Alcoià i el Comtat, juntament amb altres UPCCAs de la Comunitat Valenciana, llança una campanya amb motiu del Dia Nacional Sense Alcohol que es commemora el 15 de novembre en Espanya i altres molts països. L’objectiu d’aquesta campanya és sensibilitzar a tota la societat sobre els perills del consum d’alcohol en temps de la COVID-19.

La campanya, titulada Amb l’alcohol, manteniu les distàncies, consta de diferents cartells, que es faran públics entre el 12 i el 15 de novembre, en els quals es desmenteixen alguns dels mites relacionats amb el consum d’alcohol i la COVID-19. Durant la pandèmia s’han generat informacions errònies en relació amb el seu consum i el virus, com que l’alcohol pot protegir del contagi, que ajuda a afrontar millor la situació, o que és una opció vàlida per a desconnectar i relacionar-se.

Si bé les UPCCAs treballen amb especial èmfasi amb la població adolescent, per a prevenir la iniciació al consum o abús de substàncies, els missatges de la campanya estan dirigits a la societat en conjunt, ja que el consum d’alcohol està estés i normalitzat entre la població adulta.

Amb el Dia Nacional Sense Alcohol es pretén conscienciar sobre els danys físics i psicològics que produeix aquesta substància a l’organisme. L’alcohol és responsable de tres milions de morts cada any a escala mundial, i és la droga més consumida en els últims 12 mesos entre els estudiants de secundària, segons l’enquesta ESTUDES 2018-2019, realitzada a escala estatal.

Les UPCCAs de la Comunitat Valenciana, que treballen al llarg de tot l’any aquest problema, s’han unit per a treballar de forma conjunta el missatge i donar-li una major visibilitat amb motiu d’aquest dia. La prevenció del consum abusiu d’alcohol és una tasca de la societat en conjunt i la conscienciació col·lectiva en aquests moments de pandèmia adquireix més rellevància que mai.