La Mancomunitat de l’Alcoià i el Comtat i l’Associació Marroquí per a la Integració d’Immigrants llancen actuacions per a frenar la islamofòbia

  • Les activitats, en línia i presencials, començaran el pròxim 23 de març.

  • Es duran a terme tallers en centres educatius, en administracions públiques i es culminarà el programa amb un congrés nacional. 

La Mancomunitat de l’Alcoià i el Comtat i l’Associació Marroquí per a la Integració d’Immigrants començaran a finals de març una sèrie d’actuacions dirigides a combatre la islamofòbia. Es tracta d’una programació d’activitats per a sensibilitzar a la societat de les comarques i frenar la islamofòbia, és a dir, el prejuí i la discriminació cap a l’islam i les persones musulmanes, així com als seus símbols. Es tracta d’una forma de racisme i xenofòbia que es manifesta a través d’hostilitat, exclusió, rebuig i odi cap a les persones musulmanes.

A Muro s’oferirà assessorament presencial a les persones que patisquen discriminació l’últim dimecres de cada mes per tal de servir de suport per a la integració i la convivència. Aquestes actuacions, impulsades per l’Associació Marroquí per a la Integració d’Immigrants formen part del Programa Nacional de Prevenció d’Islamofòbia i es duran a terme per primera vegada en la Comunitat Valenciana. 

Es duran a terme tallers de sensibilització en centres educatius, perquè l’alumnat conega què és la islamofòbia i com prevenir-la o denunciar-la. També a les escoles es promourà la implantació del segell de la Xarxa d’Escoles Contra la Islamofòbia i una exposició itinerant, amb el títol Una parte de tu historia. Amb aquestes actuacions es pretén frenar aquest tipus de discriminació a la societat des d’edats primerenques.

D’altra banda, es treballarà amb administracions públiques, oferint tallers de formació per a neutralitzar els prejudicis cap a l’islam i les persones musulmanes, posant el focus en la prevenció específica de la islamofòbia en relació amb qüestions de gènere, combinant ferramentes d’anàlisi i mediació intercultural. 

Per últim, es duran a terme tallers en centres d’acollida per a augmentar la capacitat de detecció de situacions d’islamofòbia i proporcionar ferramentes per a actuar contra aquestes. La culminació de les activitats arribarà amb el Congrés Nacional Desmontando la Islamofobia, al mes de novembre, on compartir i debatre idees i fórmules per a continuar lluitant contra aquesta xacra.

Atencions a Muro: últim dimecres de cada mes de 9 h a 13 h.

CONTACTE

Web

Telèfon: 952 21 89 87 | 691 83 20 88

Correu: islamofobia.asociacionmarroqui@gmail.com