Inici > Notícies > Senderisme Entre Muntanyes 2022

Senderisme Entre Muntanyes 2022

Les mancomunitats de l’Alcoià i el Comtat i la Vall d’Albaida presenten la programació de Senderisme Entre Muntanyes 2022


  • Les rutes començaran el pròxim 3 de setembre amb la ruta dels pobles del riu Frainós, des d’Alcoleja, i es duran a terme els caps de setmana fins al 18 de desembre.

  • Totes les activitats són gratuïtes amb inscripció prèvia en línia.

La Mancomunitat de l’Alcoià i el Comtat i la Mancomunitat de la Vall d’Albaida tornen a col·laborar en la planificació d’activitats per a dinamitzar les comarques amb una nova edició de Senderisme Entre Muntanyes. Es tracta d’una programació de trenta-una rutes guiades gratuïtes que es duran a terme els caps de setmana de setembre a desembre.

La programació de Senderisme Entre Muntanyes 2022, després de l’èxit d’assistència de les edicions anteriors, tornarà a recórrer les poblacions de les comarques i els seus paratges més emblemàtics amb itineraris de diferents nivells de dificultat, especificats a cadascuna de les rutes. 

Les persones participants han d’acudir al punt de trobada especificat amb antelació i han d’arribar preparades per a la ruta: amb roba i calçat apropiats, aigua i menjar suficients, gorra i protecció solar, i, sobretot, ganes de gaudir de la natura.

La primera de les cites serà el dissabte dia 3 en Alcoleja, amb la ruta dels pobles del riu Frainós. La participació és gratuïta, però el nombre d’assistents és limitat, així que cal inscriure’s mitjançant un formulari en línia, fins a cobrir les places disponibles i com a molt tard el dijous abans de cada ruta. 

Molt més que natura

Senderisme Entre Muntanyes 2022 tornarà a reforçar els lligams entre comarques veïnes i promoure el descobriment dels paratges que tenim a tir de pedra. Però, a més, les rutes permeten conéixer també la nostra història –amb la ruta al jaciment del Puig a Alcoi, la senda dels ibers a Alfafara o la ruta pels senders històrics de Bocairent–, passejar a la vora dels rius i fonts, conéixer el patrimoni, les construccions i els oficis tradicionals –rutes vinculades als molins  paperers (Banyeres de Mariola), les caves de neu (Agres), la pedra en sec (Llutxent) o els riuraus (Benicolet)–.

SEND

PROGRAMACIÓ DE SENDERISME ENTRE MUNTANYES 2022

SETEMBRE

Dissabte 3: Alcoleja > Ruta dels pobles del riu Frainós > 10 km, 4h. Eixida a les 9.00 h des de la plaça de l’església d’Alcoleja > dificultat mitjana.

Diumenge 4: Pinet > El Surar de Pinet > 10 km 5 h. Eixida a les 9:00 h des de l’ajuntament > dificultat mitjana-alta.

Dissabte 10: Guadasséquies > Ruta pels poblets del riu > 8km 3 h. Eixida a les 9:00 h des de l’ajuntament > dificultat baixa.

Diumenge 11: Carrícola > Ruta de la Mitja > 12 km, 5 h 30 min. Eixida a les 9:00 h des de l’ajuntament > dificultat alta.

Dissabte 17: La Pobla del Duc > La ruta de les heretats > 10,5 km, 5 h. Eixida des de l’ajuntament a les 9 h> dificultat mitjana-alta.

Diumenge 18: Alcoi > visita al jaciment arqueològic de El Puig > 6 km, 4 h. Eixida a les 9:00 h des de l’area recreativa de la via verda de El Estepar > dificultat mitjana.

Dissabte 24: El Palomar > SL- CV-118: Ruta del Castell > 12,30 km 6 h. Eixida a les 8:00 h des de l’ajuntament > dificultat mitjana-alta.

Diumenge 25: dos rutes a escollir una*

  • Alfafara> Senda dels Íbers fins a la Cova del Bolumini > 6 km, 4 h. Eixida a les 9:00 h des del Centre d’Interpretació Turística de la Mancomunitat de l’Alcoià i el Comtat > dificultat mitjana.
  • Benigànim > Ruta Paisatgística > 10 km, 4h. Eixida a les 9:00 h des de l’ajuntament > dificultat alta.

OCTUBRE

Dissabte 1: Bocairent > L’Ombria de Mariola per senders històrics > 8,5 km, 4 h. Eixida a les 9:00 h des de l’aparcament de l’hotel l’Estació > dificultat mitjana.

Diumenge 2: Castelló de Rugat > Ruta entre termes > 9 km, 2 h i 30 min. Eixida a les 9:00 h des del poliesportiu > dificultat mitjana.

Dissabte 8: Quatretonda > A la recerca de l’aigua > 6 km 4 h. Eixida a les 9:00 h des del poliesportiu municipal “La Pau”> dificultat mitjana.

Diumenge 9: Penàguila > Ruta al castell i l’arc de Santa Llúcia > 7,3 km 4 h. Eixida a les 10:30 h des del jardí de Santos > dificultat mitjana.

Dissabte 15: Benicolet > Ruta dels Riuraus > 6 km, 2 h i 30 min. Eixida a les 9:00 h des de l’ajuntament > dificultat baixa.

Diumenge 16: Cocentaina > Senda Ecològica – Esquerola i Querola > 10 km, 5h. Eixida a les 8:30 h des del Paratge de Sant Cristòfol > dificultat mitjana.

Dissabte 22: Benasau > De Benasau fins a Ares del Bosc > 6 km, 2 h. Eixida a les 9:30 h des de l’ajuntament > dificultat baixa.

Diumenge 23: Terrateig > Pla Fontetes – Penya Llarga – Pinet > 7 km, 2h 30 min. Eixida a les 9:00 h des de la plaça de la Font > dificultat mitjana.

Dissabte 29: Fontanars dels Alforins > Ruta per l’ombria > 15 km, 5 h. Eixida a les 8:00 h des de l’ajuntament > dificultat alta.

Diumenge 30: Banyeres de Mariola > Ruta dels Molins > 4 km, 2 h. Eixida a les 10:00 h des del Molí Sol > dificultat baixa.

NOVEMBRE

Dissabte 5: Otos > SL-CV10 Paratge Protegit Ombria del Benicadell > 8,5 km, 2 h 30 min . Eixida a les 9:30 h des del Palau d’Otos > dificultat mitjana.

Diumenge 6: Atzeneta d’Albaida > Ruta de les Neveres > 11 km, 4h. Eixida a les 8:30 h des del museu de les Artesanies > dificultat mitjana.

Dissabte 12: Llutxent > Ruta de la pedra en sec > 7 km, 3 h. Eixida a les 8:00 h des del camp de futbol “La Plana” > dificultat mitjana.

Diumenge 13: Salem > Senda dels nevaters: de Salem a la Barcella > 10 km, 5h. Eixida a les 9:00 h des de l’ajuntament de Salem > dificultat mitjana.

Dissabte 19: Ontinyent > Senda de la cova de l’Avern > 3 km, 2 h. Eixida a les 10:30 h des de l’ermita de Sant Esteve > dificultat baixa.

Diumenge 20: Montitxelvo > Penyes Albes > 10 km, 4h. Eixida a les 9:00h des de l’ajuntament de Montitxelvo > dificultat mitjana.

Dissabte 26: L’Olleria > Ruta dels Barrancs > 15 km, 4 h 30 min. Eixida a les 8:00 h des del parc Beat Pare Ferreres > dificultat alta.

Diumenge 27: Beniarrés > Via verda-camí del rebolcador-senda del serrella > 11,2 km, 4 h 30 min. Eixida a les 8:30 h des de l’ajuntament > dificultat alta.

DESEMBRE

Dissabte 3: Agres > Pujada a la Cava Gran > 4 km, 2 h. Eixida a les 9:30 h des del Santuari d’Agres > dificultat baixa.

Diumenge 4: Bèlgida > Ruta de la Font Freda > 13 km, 5h. Eixida a les 9:00 h des del parc d’Enric Valor > dificultat alta.

Dissabte 10: Montaverner > Ruta de les Fonts > 5 km, 2h. Eixida a les 9:00 h des de l’ajuntament > dificultat baixa.

Diumenge 11: Aielo de Malferit > Senda de la Foia i baseta Roja > 10 km, 4 h. Eixida a les 9:00 h des de la plaça del Palau > dificultat mitjana

Dissabte 17: Beniatjar > Descobrint paratges Històrics > 9 km, 3 h. Eixida a les 9:00 h des de l’ajuntament > dificultat mitjana.

Diumenge 18: Agullent > Serra d’Agullent > 5 km, 2h. Eixida a les 9:00 h des de la Font Jordana > dificultat mitjana-baixa.

ARTÍCLES RELACIONATS

Concerts Cicle Somriu 2024

Concerts Cicle Somriu 2024

El Cicle Somriu 2024 despega en juliol La música arriba als municipis de la Mancomunitat de l'Alcoià i el Comtat a través d'una proposta lliure y gratuïta amb una varietat d'estils La Mancomunitat de l’Alcoià i el Comtat mostra, un any més, la seua aposta per la...

10 anys de la Ruta Contacontes

10 anys de la Ruta Contacontes

La Ruta Contacontes de l’Alcoià i el Comtat celebra 10 anys Els municipis que integren la Mancomunitat comptaran amb les actuacions de rondallaires que captaran l’atenció de grans i menuts Els espais dels municipis de la Mancomunitat de l’Alcoià i el Comtat tornaran a...

Presentació documental Campaners del Comtat

Presentació documental Campaners del Comtat

La Mancomunitat projecta el documental dels Campaners del Comtat en els seus municipis La cultura del toc manual de campanes, cada vegada menys comú, queda ara per al record amb ‘Mans, cordes i bronze’, un treball audiovisual que recull el testimoni dels últims...